کد خبر: ۶۸۷۴۵۶
تاریخ انتشار : ۰۶ دی ۱۳۹۹ - ۲۲:۱۵
این گل در صمغ فسیل‌شده درخت بوده

تصاویر| کشف گل ۱۰۰ میلیون ساله سالم

گونه تازه‌ای از گل در یک قطعه شکسته شده از کهربا در میانمار، 100 میلیون سال پس از شکوفه دهی آن گل کشف شده است. نام این گونه Valviloculus Pleristaminis بوده که بومی استرالیا محسوب می‌شود. این گل در دوره کرتاسه درون صمغ یک درخت منقرض شده گیر افتاده بود. این گل نر تنها 2 میلی متر است اما 50 پرچم دارد که به صورت مارپیچی و مرتب شده در کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند.
تصاویر| کشف گل ۱۰۰ میلیون ساله سالم
آفتاب‌‌نیوز :

محققان در دانشگاه ایالتی اورگان آمریکا یک گونه گل را که برای بیش از صد میلیون سال درون صمغ یک درخت گیر افتاده بود شناسایی کرده‌اند.

به گزارش آفتاب‌نیوز؛ جورج پوینار جونیور، استاد افتخاری دانشکده علوم اورگان، در این‌باره گفت: «این خیلی شبیه گل کریسمس نیست، اما زیبایی خودش را دارد. به خصوص اینکه بخشی از جنگلی بوده است که صد میلیون سال پیش وجود داشته است.»

بخش اصلی این گل تنها ۲ میلیمتر طول دارد، اما با حدود پنجاه پرچم مارپیچی محاصره شده است و می‌توان میله و بساک پرچم‌ها را (که کیسه‌های حاوی دانه‌های گرده هستند) به وضوح مشاهده کرد.

پروفسور پوینار که متخصص بررسی گونه‌های گیاهی و جانوری باستانی در صمغ است می‌گوید این گل با وجود بسیار کوچک بودن از جزئیات شگفت‌انگیزی برخوردار است.

وی می‌افزاید: «این احتمالا بخشی از یک خوشه روی گیاه بوده است.»

دانشمندان این گل را Valviloculus pleristaminis نامیده‌اند که به زبان لاتین از بخش‌های برگ، کیسه و پرچم گیاهان تشکیل شده است.

تخمین زده می‌شود این گل قریب صد میلیون سال پیش در دوره کرتاسه در شبه‌قاره باستانی گوندوانا (ابر قاره‌ای در دوره پیشین‌زیستی نو) در یک تکه کهربا گیر افتاده و در صفحه‌ای به طول ۶ هزار و ۵۰۰ کیلومتر که از استرالیا تا آسیای جنوب شرقی کشیده شده قرار گرفته باشد.

زمین‌شناسان درباره عمر این بخش از زمین معروف به بلوک برمه غربی اختلاف نظر دارند. در حالی که برخی پژوهشگران معتقدند این قطعه متعلق به ۲۰۰ میلیون سال پیش است، برخی دیگر معتقدند سن آن به ۵۰۰ میلیون سال پیش می‌رسد.

به نوشته یورونیوز؛ یافته‌های تازه درباره گل یافت شده در ژورنال علمی موسسه تحقیقات گیاه‌شناسی تگزاس منتشر شده است.

فاصله این گل کشف شده در میانمار از منطقه بومی خود ۶۴۳۷ کیلومتر بوده است. میانمار و استرالیا با فاصله چندین هزار کیلومتری اقیانوسی از هم دور افتاده‌اند، اما در زمان گیر افتادن این گل در صمغ، این دو کشور بخشی از یک ابر قاره معروف در آن زمان به نام "گوندوانالند" بوده‌اند که گمان می‌رود بیش از ۲۰۰ میلیون سال پیش در زمین وجود داشته است. پژوهشگران دانشگاه ایالتی اورگان در امریکا این گل را کشف کرده‌اند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین