کد خبر: ۶۸۹۵۹۴
تعداد نظرات: ۶ نظر
تاریخ انتشار : ۱۹ دی ۱۳۹۹ - ۱۵:۳۵
ایران در سالیان اخیر روابط خود با قطر را گسترش داده است

کاهش تنش بین قطر و کشور‌های حوزه خلیج فارس چه معنایی برای ایران خواهد داشت؟

به احتمال زیاد می‌توان انتظار داشت که رابطه دو کشور ایران و قطر در سال‌های پیش رو حتی پس از لغو محاصره نیز تقویت شود. می‌توان امیدوار بود که رفع تنش بین دولت‌های عضو شورای همکاری خلیج فارس مسیر را برای گفت‌وگویی جامع بین ایران و دولت‌های عضو آن شورا هموار سازد.
کاهش تنش بین قطر و کشور‌های حوزه خلیج فارس چه معنایی برای ایران خواهد داشت؟
آفتاب‌‌نیوز :

سرویس بین الملل- ایران با دقت در حال رصد محاصره بیش از سه ساله قطر توسط کشور‌های عضو شورای همکاری خلیج فارس بوده است.

به گزارش آفتاب‌نیوز؛ شبکه خبری "الجزیره" با انتشار گزارشی درباره بهبود اخیر در روابط قطر با کشور‌های عضو شورای همکاری خلیج فارس و امضای توافق موسوم به "اتحاد و پایداری" با امضای عربستان سعودی، قطر، امارات، بحرین، عمان و کویت در نشست سالانه آن شورا این پرسش را مطرح کرده که این بهبود رابطه چه معنایی برای ایران خواهد داشت چرا که ایران در سالیان اخیر روابط خود با قطر را گسترش داده است.

مهران حقیریان، تحلیلگر مسائل خاورمیانه می‌گوید: "محاصره قطر از سوی کشور‌های عضو شورای همکاری خلیج فارس اثبات کرد که این شورا هرگز اتحادی از شش دولت عضو نبوده و نخواهد بود و اختلافات و منازعه بین دولت‌های آن وجود داشته و این شورا نمی‌تواند بدون وجود اقتداری معنادار در آن نقشی معنادار در منطقه ایفا کند".

این شبکه خبری در ادامه می‌افزاید: "رابطه دو کشور ایران و قطر از نظر سیاسی و دیپلماتیک پس از محاصره قطر توسط دولت‌های عربی تقویت شد. ایران حریم هوایی خود را به عنوان مسیری حیاتی برای پرواز‌های قطری در اختیار آن کشور قرار داد که باعث تقویت همکاری‌های اقتصادی دو کشور شد. یک سال پیش، شیخ "تمیم بن حمد آل ثانی" امیر قطر به ایران سفر کرد و با "حسن روحانی" دیدار داشت. در آن زمان، شیوع کرونا در ایران فراگیر شده بود اما پرواز‌های قطری کمک رسانی سازمان ملل به ایران را هموار ساختند. قطر تلاش کرده تا نقش میانجی‌گرانه‌ای مشابه عمان را بین ایران و امریکا ایفا کند. اخیرا "محمد بن عبدالرحمن بن جاسم آل ثانی" وزیر خارجه قطر حامل پیام بین ایران و امریکا در ماه دسامبر بود".

حقیریان می‌گوید: "به احتمال زیاد می‌توان انتظار داشت که رابطه دو کشور ایران و قطر در سال‌های پیش رو حتی پس از لغو محاصره نیز تقویت شود".

"مهران کامروا" پژوهشگر مرکز عربی مطالعات و سیاستگذاری اما معتقد است که تمام دولت‌های عضو شورای همکاری خلیج فارس درباره برنامه هسته‌ای، برنامه موشکی و فعالیت‌های منطقه‌ای ایران نگران هستند.

او می‌گوید: "هیج یک از دولت‌های عضو شورای همکاری خلیج فارس حتی آن گروهی که رابطه‌ای دوستانه با ایران داشته‌اند از شرایط فعلی برجام خرسند نیستند و خواستار ایجاد تغییراتی در آن هستند. ایران باور دارد که تنها بازیگر قوی در منطقه امریکا است و شورای همکاری خلیج فارس را بازیگر مستقلی در منطقه قلمداد نمی‌کند. انگیزه‌های پشت اقدامات منطقه‌ای ایران وادار کردن امریکا به تغییر رفتار هستند‌".

"حقیریان"، اما معتقد است که می‌توان امیدوار بود که رفع تنش بین دولت‌های عضو شورای همکاری خلیج فارس مسیر را برای گفت‌وگویی جامع بین ایران و دولت‌های عضو آن شورا هموار سازد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۶
محمد گودرزی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۹
2
2
با سلام؛ از گذشته تا به امروز ایران و کشورهای حاشیه خلیج فارس رابطه داشته اند و میتوانند بهتر از این باشد؛ کشور ما دوستار صلح و آرامش برای خاورمیانه و دیگر گشورها بوده و هست؛ عرب و اجم مثل برادر باید در کنار هم باشند؛ تا که مورد ظلم و ستم قرار نگیرند:
یکی از مردم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۳۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۹
0
2
اره خوب، هاله نداشت؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۱۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۹
1
4
معناش رونق کاسبی شماست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۵۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۰
1
1
هنوز يك مشكل تموم نشده يكي ديگه پيش مياد...
ناشناس
|
Germany
|
۰۹:۲۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۰
0
3
جالب حتی عربها لفظ ایرانی را برای ما بکار میبرند ولی ما خودمان از عنوان منحوس عربی عجم استفاده میکنیم .
ای کاش دیگر ما ایرانیها لفظ عجم را برای خودمان بکار نبریم.
ناشناس
|
United States of America
|
۱۵:۳۵ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۰
0
1
معناش انزوای بیشتر
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین