کد خبر: ۶۹۴۹۳۷
تاریخ انتشار : ۲۲ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۹:۰۱

آیا جهان واکسن روسی «اسپوتنیک وی» را دستکم گرفته بود؟

واکسن روسی «اسپوتنیک وی» تا پیش از تائید کارایی حدودا ۹۱ درصدی آن در بسیاری از کشورهای جهان از جمله کشورهای غربی چندان جدی گرفته نمی شد.
آیا جهان واکسن روسی «اسپوتنیک وی» را دستکم گرفته بود؟
آفتاب‌‌نیوز :

یکی از دلایل نگاه آمیخته به شک و تردید به این واکسن عدم طی مراحل رایج علمی در جریان آزمایش بالینی آن بود. حتی در داخل روسیه نیز در ماه دسامبر شماری از شهروندان حاضر به تزریق واکسن «اسپوتنیک وی» نشدند.

اکنون اما جایگاه آن پس از انتشار گزارشی علمی در مورد میزان کارایی اش در نشریه معتبر «لنست» به جایگاهی مشابه واکسن های آمریکایی شرکت های داروسازی «فایزر» و «مدرنا» ارتقاء یافته است.

بیش از ۱۲ کشور تاکنون استفاده از واکسن «اسپوتینیک وی» را تائید کرده اند. انتظار می رود این رقم به دنبال انتشار گزارش «لنست» افزایش یابد. ایران نیز یکی از کشورهایی است که چند روز پیش کارزار واکسیناسیون در برابر بیماری همه گیر «کووید ۱۹» را با استفاده از واکسن «اسپوتنیک وی» آغاز کرد.

یکی از مزایای واکسن «اسپوتنیک وی» قیمت ارزان تر نسبت به واکسن های آمریکایی و شرایط نگهداری آسان تر است. به این ترتیب به نظر می رسد که استفاده از واکسن روسی در کشورهای در حال توسعه به واکسن شرکت «فایزر» ارجحیت داشته باشد زیرا این کشورها تجهیزات لازم برای نگهداری و حمل و نقل واکسن «فایزر» را در اختیار ندارند.

واکنش های اولیه به میزان کارایی واکسن «اسپوتنیک وی» را می توان نمودی از نگاه رایج در کشورهای غربی به سطح دانش و پیشرفت علمی در روسیه دانست. افکار عمومی و بسیاری از تحلیلگران در این کشورها تصور می کنند که سطح تحقیقات علمی در روسیه به دنبال مهاجرت گروهی از دانشمندان روسی به اروپای غربی و آمریکا افت کرده است.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه طی سالهای گذشته با افزایش سرمایه گذاری ها در بخش تحقیقات دانشگاهی راهبرد تحقیق ملی در روسیه را دنبال می کند.

کشورهای هند، ترکیه، برزیل و کره جنوبی قرار است طرح تولید گسترده «اسپوتنیک وی» را اجرا کنند. ایران نیز برای تولید این واکسن با مسکو به توافق دست یافته است. در اتحادیه اروپا نیز مجارستان ضمن تائید استفاده از «اسپوتنیک وی» ۴۰ هزار دوز از این واکسن دریافت کرده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین