کد خبر: ۷۰۱۵۴۹
تاریخ انتشار : ۰۷ فروردين ۱۴۰۰ - ۰۸:۴۸

فواید و خواص پیاز برای سلامتی

مصرف پیاز از فواید و خواص بسیار بالایی برخوردار است که در درمان بیماری های مختلف موثر است، البته مصرف بیش از اندازه پیاز می تواند عوارضی را هم به همراه داشته باشد.
فواید و خواص پیاز برای سلامتی
آفتاب‌‌نیوز :

پیاز از نظر ارزش غذایی به دلیل دارا بودن قندها، ویتامین‌ها به ویژه و ویتامین ث، مواد معدنی بخصوص کلسیم، فسفر و پتاسیم دارای اهمیت است. پیاز یکی از قدیمی‌ترین سبزی‌ها در دنیا و ایران است که خاستگاه آن در ایران و افغانستان ذکر کرده‌اند؛ در ادامه این بخش با فواید و خواص دارویی پیاز و عوارض آن کامل آشنا خواهید شد.

مبارزه با سرطان:

پیاز‌های قرمز بیش‌ترین اثربخشی را در از بین بردن سلول‌های سرطانی سینه و سرطان روده دارند. این پیاز سطح بالایی ازکوارستین و آنتوسیانین دارد که به درمان کمک می‌کند، همچنین مشخص شد که افراد با بالاترین میزان مصرف پیاز، کم‌ترین میزان سرطان را دارند. به عنوان یک معیار پیشگیرانه می‌توانید پیاز قرمز مصرف کنید.

بهبود سلامت قلب با مصرف پیاز:

فلاونوئید موجود در پیاز قرمز می‌تواند به سلامت قلب کمک کند. همچنین غنی ازسولفور هستند که می‌توانند به جلوگیری از بیماری قلبی کمک کنند. کوارستین موجود در پیاز همچنین پتانسیل مبارزه با بیماری‌های قلبی را دارد. خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی دارد که به سلامت قلب کمک می‌کند. پیازهم چنین می‌تواند سطح کلسترول را بهبود بخشد و این در نهایت به نفع قلب است. طبق گزارش انتشارات دانشگاه کمبریج، فلاونوئید پیاز به کاهش سطح کلسترول بد) در افراد چاق کمک می‌کند.

پیاز همچنین از بهم چسبیدن پلاکت‌ها جلوگیری می‌کند، که می‌تواند منجر به لخته شدن و درنهایت حملات قلبی شود. آن‌ها هم چنین می‌توانند از فشار خون بالا جلوگیری کنند در نتیجه خطرات قلب را دفع می‌کنند.

پایین آوردن قند خون از خواص پیاز:

عصاره پیاز می‌تواند به کاهش سطح قند خون کمک کند. این مطالعه روی موش‌های دیابتی انجام شد و نتایج دلگرم کننده‌ای داشت. یکی از ترکیبات سولفور در پیاز وکوارستین می‌تواند اثرات مفیدی روی قند خون داشته باشد. با این حال مشخص شد که پیاز تنها زمانی اثر مثبت را به نمایش می‌گذارد که همراه با متافورمین، داروی دیابتی مصرف شود. در مطالعه دیگر، پلی فنول‌ها (به خصوص آن‌هایی که در پیاز هستند) در کنترل گلیسمی نقش دارند.

بهبود هضم غذا و تقویت معده از خواص پیاز:

فایده گوارشی پیاز را می‌توان به انولین، فیبر موجود در سبزیجات نسبت داد. انولین به عنوان یک منبع غذایی برای باکتری‌های مفید در روده‌ها عمل می‌کند. مصرف این فیبر به بدن کمک می‌کند تا سطوح خوبی از باکتری سالم را حفظ کند. اما، thiosulfinates در پیاز می‌تواند موجب آسیب به این باکتری‌های مفید شود (همان طور که خاصیت ضد باکتری دارند). در نتیجه اگر نسبت به خاصیت ضد باکتریایی پیاز حساسیت دارید، با پزشک مشورت کنید.

فیبر‌های محلول دیگر، برای جلوگیری و درمان انواع مختلف اسهال یافت شد و مواد فوتو شیمیایی در پیاز می‌توانند خطر زخم معده را کاهش دهند. پرو بیوتیک طبیعی در پیاز می‌تواند به کاهش یبوست و همچنین درمان درد شکم کمک می‌کند، رایج است پیاز باعث میگرن و نفخ شکم در برخی از افراد می‌شود اگر این اتفاق افتاد با پزشک خود مشورت کنید.

حفظ سلامت استخوان با مصرف پیاز:

تحقیقات اولیه حاکی از آن است که پیاز می‌تواند از پوکی استخوان مرتبط با سالخوردگی جلوگیری کند. طبق گفته محققان سوئیسی، ترکیبات موجود در پیاز سفید می‌تواند پوکی استخوان را کاهش دهد. مطالعه دیگر نشان داد زنانی که پیاز می‌خوردند، ۵ درصد بیشتر از کسانی که کم‌تر پیاز می‌خوردند به استخوان هایشان کمک کرده اند. همچنین مصرف پیاز بر تراکم استخوان زنان بیش از ۵۰ سال تاثیر خواهد داشت.

جلوگیری از التهاب و آلرژی‌های دیگر از خواص پیاز:

کوارستین و فلاونوئید پیاز از التهاب جلوگیری می‌کند. پیازهم چنین با جلوگیری از آزاد شدن هیستامین، آلرژی را درمان می‌کنند. آشپزی با پیاز به باز کردن و خشک کردن سینوس‌ها کمک کند و خاصیت آنتی هیستامینی کوارستین می‌تواند به کاهش گرفتگی بینی کمک کند حتی خوردن یک عدد پیاز خام در شب می‌تواند یبوست را درمان کند - ترکیبات گوگرد در پیاز می‌تواند مخاط را از اثر بیاندازد.

پیاز‌ها نیز دارای خواص ضد باکتری هستند طبق یک مطالعه، عصاره‌های پیاز با التهاب ریه و باکتری‌های دندان و آلرژی‌های دیگر، مقابله می‌کند. همچنین دارای اثرات آنتی بیوتیکی هستند که التیام زخم را تسریع می‌کند.

بهبود سیستم ایمنی و درمان سرماخوردگی با پیاز:

پیازحاوی سلنیوم است که عملکرد سیستم ایمنی را تحریک می‌کند. همچنین مواد معدنی از واکنش ایمنی بیش از حد جلوگیری می‌کند که می‌تواند اثرات مضر داشته باشد. پیاز همچنین در روسیه داروی گیاهی محسوب و از آن‌ها برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا استفاده می‌شود.

همچنین می‌توانید برای درمان سرماخوردگی، چای پیاز درست کنید. این چای، ایمنی شما را بالا می‌برد و به جلوگیری از بیماری‌ها کمک می‌کند. درست کردن چای به سادگی بریدن پیاز، جوشاندن آن در آب و نوشیدن آن است. این عمل به عنوان درمان سریع برای سرماخوردگی و دیگر بیماری‌ها عمل می‌کند. همچنین می‌توانید ترکیبات دیگری مثل زنجبیل را نیز به آن اضافه کنید.

تهیه شربت پیاز برای درمان سرماخوردگی:

حتی شربت پیاز - عسل برای سرماخوردگی نیز مفید است. فقط یک عدد پیاز بردارید و آن را داخل ماهی تابه بریزید. نصف فنجان عسل را اضافه کنید، به آرامی حرارت دهید تا پیاز نرم شود. هر ۳ تا ۴ ساعت یک قاشق از این شربت بخورید. به منظور پیش گیری، می‌توانید ۱ یا ۲ قاشق را در طول فصل انفلانزا بخورید همچنین می‌توانید از پیاز سفید با عسل استفاده کنید، خاصیت ضد التهاب پیاز می‌تواند به بهبود آسم کمک کند.

درمان اختلالات گوش از خواص پیاز:

اغلب والدین با پیاز به درمان ناخوشی‌های گوش می‌پردازند. آن‌ها اصرار دارند که عصاره پیاز می‌تواند برای تسکین گوش درد عالی عمل کند. یک راه برای انجام این کار، گرم کردن پیاز، خارج کردن مقداری از عصاره و ریختن چند قطره در گوش آلوده است.

تنها کاری که باید انجام دهید این است که پیاز را در فرما در دمای ۴۵۰ درجه فارنهایت قرار دهید. بگذارید ۱۵ دقیقه بماند یا تا زمانی که نرم شود. پیاز را بردارید - وقتی سرد شد آن را نصف کرده و شیره آن را داخل کاسه کوچک فشار دهید. وبا قطره چکان پزشکی استفاده کنید و چند قطره از عصاره را در گوش آلوده بریزید.

جایگزینی دیگر این است که بسته‌های پیاز را روی گوش آلوده قرار دهید. اگرچه این روش درمانی به طور علمی ثابت نشده است، برخی افراد معتقدند که ممکن است کار کنند.

بهبود تنفس از خواص عالی پیاز:

طبق یک مطالعه آمریکایی، بیمارانی با مشکلات تنفسی مانند آسم و آلرژی می‌توانند از میوه‌ها و سبزیجات به ویژه، پیاز بهره‌مند شوند. خاصیت ضد التهابی پیاز می‌تواند به تسکین بیماری‌های تنفسی کمک کند. اگر از بیماری تنفسی رنج می‌برید، می‌توانید به سادگی در رژیم غذایی خود (علاوه بر دارو) برای تسکین سریع‌تر درد از آن استفاده کنید. پیاز را در سالاد خود و دیگر غذا‌ها بریزید.

بهبود خواب یکی از خواص پیاز:

پیاز حاوی پروبیوتیک است که می‌تواند خواب را بهبود بخشد و حتی استرس را کاهش دهد. زمانی که باکتری‌های مفید در معده، فیبر را هضم کرده، سلامت شکم را بهبود می‌بخشند، و از آن مهم تر، محصولات جانبی متابولیکی را آزاد می‌کنند. این محصولات جانبی می‌توانند بر عملکرد مغز تاثیر بگذارند و خواب را ایجاد کنند.

بهبود سلامت چشم با مصرف پیاز:

گوگرد در پیاز، سلامتی لنز چشم را بهبود می‌بخشد. پیازتولید یک پروتیین به نام گلوتاتین را تحریک می‌کند که به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می‌کند. سطوح بالاتر گلوتاتین به معنای کاهش خطر آب سیاه، انحطاط و آب مروارید است. سلنیوم در پیاز از ویتامین ایی در چشم حمایت می‌کند (که از سلول‌ها چشم محافظت می‌کند).

بهبود سلامت دهان با مصرف پیاز:

پیازحاوی (ترکیبات سولفور) است که به کاهش باکتری‌های مسبب پوسیدگی دندان کمک می‌کنند؛ و خوردن آن‌ها به صورت خام بهترین شکل ممکن است -، چون آشپزی می‌تواند برخی از این ترکیبات مفید را از بین ببرد.

این سبزی غنی از ویتامین ث است که می‌تواند دندان را سالم نگه دارد، هم چنین معتقدند که پیاز می‌تواند درد دندان را تسکین دهد. با این حال، تحقیقات کمتری در مورد این موضوع وجود دارد، اما یک عیب پیاز این است که آن‌ها می‌توانند باعث تنفس بدبو شوند. در نتیجه دهان را بعد از مصرف پیاز به طور کامل بشویید - به خصوص اگر قرار است در جمعی حضور پیدا می‌کنید.

کمک پیاز به درمان وبا:

مشاهده شد پیازاثر مهاری بر روی V دارند. میکروبی، که مسئول وبا است. می‌تواند به اثرات ضدمیکروبی سبزیجات نسبت داده شود.

جلوگیری از خون ریزی با مصرف پیاز:

پیازحاوی ترکیبی به نام rutin است که می‌تواند به جلوگیری از لخته شدن خون کمک کند. در پیاز به مسدود کردن آنزیم (پروتیین) کمک می‌کند وقتی rutin لخته‌های خونی شکل می‌گیرد به سرعت آزاد می‌شود.

افزایش انرژی با مصرف پیاز:

فیبر در پیاز، گوارش را کاهش می‌دهد و سطح انرژی را ثابت نگه می‌دارد. انولین در سبزیجات به حفظ بنیه کمک می‌کند.

تقویت سلامت مغز از خواص مصرف پیاز:

تحقیقات نشان می‌دهند آنتی اکسیدان موجود در پیاز با مواد مضر در مغز، محصور می‌شود و آن‌ها را از بدن، بیرون می‌کند. ترکیبات حاوی گوگرد پیاز می‌تواند کم حافظگی مربوط به سن را کاهش دهد. آب پیاز برای حفظ هیپوکامپ مناسب است. با این حال، بخشی از این خواص مبارزه با حافظه ممکن است به هنگام پخت از دست برود. در نتیجه سعی کنید خام بخورید.

یک ترکیب شیمیایی دیگر در پیاز، به نام دی - پروپیل -، اختلال حافظه را بهبود می‌بخشد همچنین بر این باور هستند که سرگیجه و صرع را درمان می‌کنند، هر چند که ما تحقیقات محدودی در این زمینه داریم.

کمک به درمان تب با مصرف پیاز:

پیاز می‌تواند به عنوان یک جز غذا برای درمان تب مصرف شود. هم چنین می‌تواند مانع از خونریزی بینی شود، با توجه به گاز طبیعی خود، می‌تواند به لخته خونی (خارجی) کمک کند.

کاهش استرس با مصرف کردن پیاز:

طبق مطالعه چینی، گرفتن عصاره پیاز می‌تواند به تعدیل استرس اکسیداتیو کمک کند. کوارستین در سبزی می‌تواند از بیماری‌های مربوط به استرس اکسیداتیو جلوگیری کند. همچنین دی ان‌ای را در برابر آسیب ناشی از استرس اکسیداتیو محافظت می‌کند.

مزایا پیاز برای پوست:

در این جا ما به منافع ماسک صورت پیاز پی می‌بریم، راه‌های مختلف استفاده از پیاز برای مراقبت از پوست را بررسی کنید.

درخشش پوست با پیاز:

پیاز مملو از ویتامین آ، ث، ایی است همه آن‌ها به سلامتی پوست کمک می‌کنند. آن‌ها پوست را از پیری زودرس که ناشی از رادیکال‌های آزاد است محافظت می‌کنند؛ و از آنجا که سبزی ضد عفونی کننده قوی است، همچنین می‌تواند پوست را از باکتری‌ها محافظت کند که موجب مشکلات پوستی می‌شوند؛ و به این ترتیب، تحقیقات نشان می‌دهند که ویتامین ث برای درخشندگی پوست اهمیت دارد.

مواد لازم

برای این ماسک صورت پیاز، تمام چیزی که نیاز دارید ۲ قاشق سوپ خوری آرد، ۱، ۱ / ۲ قاشق سوپ خوری آب پیاز (تازه)، ۱ / ۲ قاشق چای خوری شیر و یک قاشق چای خوری جوز است.

روش تهیه

تمام مواد را با هم مخلوط کنید تا خمیری غلیظ به دست آید. اگر مواد بیش از حد غلیظ شود می‌توانید شیر اضافه کنید و در صورتی که بوی پیاز خیلی زیاد است می‌توانید چند قطره روغن اسانس سنبل را اضافه کنید. صورت را تمیز کنید و ماسک را به طور مساوی روی صورت و گردن بمالید. بعد از این که ماسک خشک شد (که ممکن است حدود ۲۰ دقیقه طول بکشد)، با مالش ملایم آن را با شیر پاک کنید؛ این ماسک نه تنها پوست را درخشان می‌کند، بلکه پوست را پوسته پوسته می‌کند.

پیاز برای مبارزه با اثرات پیری:

پیاز دارای خواص عظیم ضد پیری است. ویتامین‌های آنتی اکسیدان، آ، ث، ایی در برابر آسیب ناشی از اشعه‌های مضر فرابنفش و همچنین جلوگیری از آسیب رادیکال آزاد که مسئول پیری زودرس پوست است مبارزه می‌کنند. پیاز یکی از منابع کوارستین است، آنتی اکسیدان قوی می‌تواند پوست را بدون چروک نگه دارد. ویتامین‌ها و گوگرد از طرف دیگر پوست را نرم و انعطاف پذیر نگه می‌دارند. ماساژ دادن پوست با آب تازه پیاز به افزایش گردش خون کمک می‌کند.

درمان آکنه با پیاز:

خاصیت ضد میکروبی، ضد باکتریایی و ضد التهابی پیاز می‌تواند در پوست شگفتی ایجاد کند. یک ضد عفونی کننده بسیار قوی است که پوست را در برابر آکنه و عفونت‌های پوستی دیگر محافظت می‌کند. پیاز می‌تواند در درمان آکنه و جوش به کار رود.

به همین منظور می‌توانید ۱ قاشق سوپ خوری آب پیاز را با ۱ قاشق سوپ خوری روغن زیتون مخلوط کنید و آن را روی صورت بمالید. بگذارید ۲۰ دقیقه بماند و سپس آن را بشویید. علاوه بر کاربرد موضعی، مصرف منظم پیاز می‌تواند به شما نتایج اعجاز انگیزی در مورد آکنه بدهد.

درمان لک‌ها پوستی از خواص مصرف پیاز:

آب پیاز برای از بین بردن لکه‌های تیره بسیار عالی است. انواع آنتی اکسیدان‌ها در پیاز، پوست را تغذیه و ناخالصی‌ها را پاک می‌کنند. می‌توانید با مخلوط کردن مقادیر مساوی از آب پیاز و ماست تازه، ماسک صورت آماده کنید. همچنین می‌توانید چند قطره روغن اسانس را برای بوی مطبوع اضافه کنید. صورت را با این مخلوط ماساژ دهید و از حرکات دایره‌ای ملایم ۱۰ تا ۱۵ دقیقه استفاده کنید.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین