کد خبر: ۷۰۳۸۸۰
تاریخ انتشار : ۲۲ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۷

رئیس جمهور جیبوتی با کسب ۹۷ درصد آرا برای پنجمین بار پیروز انتخابات شد

داده‌های رسمی وزارت کشور جیبوتی نشان داد، "اسماعیل عمر گوله"، رئیس جمهور این کشور با کسب ۹۷ درصد آرا برای بار پنجم پیروز انتخابات ریاست جمهوری شد؛ انتخاباتی که توسط اکثر اپوزیسیون بایکوت شده بود.
رئیس جمهور جیبوتی با کسب ۹۷ درصد آرا برای پنجمین بار پیروز انتخابات شد
آفتاب‌‌نیوز :

 اسماعیل عمر گوله در انتخابات روز جمعه تنها یک رقیب داشت و آن "زکریا اسماعیل فراح" بود. داده‌های وزارت کشور جیبوتی نشان داد که زکریا اسماعیل فراح با کسب ۲.۴۸ درصد از ۱۷۷ هزار و ۳۹۱ رای اخذ شده دوم شد. حدود ۵۴۴۷ رای نیز باطل اعلام شدند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، فراح تاکید کرد که این نتایج بسیار دور از واقعیت هستند.

وی گفت: بدون شک این امر، نتیجه پر کردن صندوق‌های رای با آرای غیرواقعی است که در غیاب هیات‌های نماینده من رخ داده است. هیات‌های نماینده من از دسترسی به پایگاه‌های رای‌گیری برای نظارت بر روند انتخابات منع شده بودند.

رئیس جمهور جیبوتی با کسب ۹۷ درصد آرا برای پنجمین بار پیروز انتخابات شد

"الکسیس محمد"، مشاور ارشد رئیس جمهور جیبیوتی اتهامات تقلب در انتخابات را رد کرد و گفت: فراح از دادن رای خود امتناع کرده بود.

وی افزود: اتهامات پر کردن صندوق‌های رای کاملا نادرست هستند و فردی که این اتهامات را مطرح کرده حتی رای نداد و به دموکراسی ما حمله می‌کند.

فراح در پیامی کتبی به خبرگزاری رویترز گفت: از آنجایی که از ابتدای کمپینی انتخاباتی‌ام تا روز انتخابات بیمار شده بودم، نتوانستم در رای‌گیری شرکت کنم.

این کشور شاخ آفریقا با جمعیتی کمتر از یک میلیون نفر در مقایسه با همسایگان منطقه‌ای خود از جمله سومالی، اتیوپی و اریتره نسبتا باثبات‌تر است.

جیبوتی میزبان پایگاه‌های نظامی آمریکایی، چینی و فرانسوی است و در امتداد خلیج عدن، یکی از پررفت و آمدترین مسیرهای تجارت جهان قرار گرفته است و همین امر این کشور را به یک کشور استراتژیک تبدیل کرده است.

رهبران اتیوپی و سومالی به "گوله" به خاطر پیروزی‌اش تبریک گفتند.

اسماعیل عمر گوله، رئیس جمهوری ۷۳ ساله جیبوتی یکی از رهبران آفریقایی است که مدت‌هاست در مسند قدرت نشسته است. او جای "حسن گوله آپتیدون" عمویش را گرفت که جیبوتی را در مسیر استقلال از فرانسه در ۱۹۷۷ رهبری کرد.

وی در دو انتخابات قبلی در سال‌های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۱ میلادی پیروز شده بود. برخی احزاب اپوزیسیون این انتخابات را نیز بایکوت کرده بودند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین