شبکه خبری عرب زبان امریکایی "الحره" در گزارشی در سایت خود درباره علت رد صلاحیت احمدینژاد و تحولات تعجببرانگیز اخیر انتخاباتی در ایران به خصوص در ارتباط با رویکرد خاص شورای نگهبان مینویسد: تنها هفت نفر از ۵۹۰ داوطلب ثبتنامکننده شرکت در رقابت انتخاباتی از سوی شورای نگهبان تایید صلاحیت شدند.
به گزارش آفتابنیوز؛ انتخابات ریاست جمهوری در ایران در تاریخ ۱۸ ژوئن برگزار خواهد شد. شورای نگهبان اصلاح طلبان را حذف کرد. حالا رقیبی برای ابراهیم رئیسی نامزد اصلی باقی نماند.
علی لاریجانی رئیس سابق مجلس یک محافظهکار میانهرو، محمود احمدینژاد رئیسجمهوری اسبق و اسحاق جهانگیری معاون اول رئیسجمهوری فعلی ایران از جمله کلیدیترین چهرههای ردصلاحیت شده توسط شورای نگهبان هستند.
این رسانه درباره حضور عبدالناصر همتی در بین نامزدهای تائیدصلاحیت شده، نوشته است: احتمالا هدف آن است که در جریان مناظرههای انتخاباتی او مسئول بحرانهای اقتصادی دوره روحانی و به عنوان مقصر وضعیت موجود معرفی شود.
پیش از مشخص شدن تایید صلاحیتها انتظار میرفت رقابت میان لاریجانی و رئیسی و متمرکز بر اقتصاد و جایگاه ایران در جهان باشد؛ اولی به سیستم اقتصادی بازتر و روابط بهتر با جهان باور داشت و دومی به نظام اقتصادی تمرکزگرا، بستهتر و هراس از ارتباط ایران با غرب. محسن مهرعلیزاده پیشتر برای شرکت در انتخابات شورا رد صلاحیت شده بود و اکنون به عنوان نامزد ریاست جمهوری تایید صلاحیت شده است.
این شبکه خبری در ادامه مینویسد: صحنه سیاست ایران آشکار شده و تمام رقبا حذف شدهاند تا مسیر برای ریاستجمهوری ابراهیم رئیسی بدون رقابتی سخت هموار شود. به احتمال زیاد جلیلی، زاکانی و قاضیزاده که اصولگرایان تندرو قلمداد میشوند چند روز پیش از انتخابات به نفع رئیسی کنارهگیری خواهند کرد و مسیر را برای ریاست جمهوری او هموار خواهند ساخت.
غافلگیری بزرگ
روزنامه "الاخبار" نزدیک به حزب الله لبنان نیز در گزارشی درباره غافلگیری بزرگ از اعلام نامزدهای نهایی انتخابات ریاست جمهوری و نوع خاص ترکیب آنان از سوی شورای نگهبان مینویسد: "حذف جهانگیری، لاریجانی و احمدینژاد غافلگیری بزرگی در صحنه سیاسی ایران بود. در نتیجه، با این چینش نامزدها راه برای ریاستجمهوری رئیسی هموار شده است. البته ناظران معتقدند که کاهش رقابت در انتخابات بر وزن، اعتبار و مشروعیت سیاسی ریاستجمهوری رئیسی تاثیر منفی خواهد گذاشت.
پیش از اعلام نام نامزدهای نهایی از سوی شورای نگهبان انتظار میرفت رقابت بین سه اردوگاه اصولگرایان با نامزدی رئیسی، اصلاحطلبان با نامزدی جهانگیری و اعتدالگرایان با نامزدی لاریجانی باشد. با ردصلاحیت جهانگیری و لاریجانی از رقابت توسط شورای نگهبان تنها یک اردوگاه یعنی اصولگرایان با نامزدشان یعنی رئیسی باقی ماندهاند. سایر نامزدهای تاییدصلاحیت شده از وزن سیاسی لازم برای رقابت با رئیسی برخوردار نیستند. در این میان، رد صلاحیت لاریجانی از سایر شخصیتها شگفتانگیزتر بود چرا که او یکی از چهرههای نزدیک به رهبری محسوب میشد و در سالیان اخیر مامور پیشبرد مذاکرات برای امضای توافق استراتژیک ۲۵ ساله ایران و چین شده بود".
اصلاح طلبان، هیچ!
نشریه "آسیا تایمز" در گزارشی تحت عنوان "هیچ اصلاحطلبی برای شرکت در انتخابات مجاز شناخته نشد" با اشاره به برخورد شورای نگهبان در قبال نامزدهای انتخاباتی مینویسد: "به نظر میرسد ریاستجمهوری رئیسی به صورت بیچون هموار شده است. زمانی که اسامی نامزدهای تایید صلاحیت شده از سوی شورای نگهبان اعلام شد، آواری فروریخت؛ فهرستی با نام هفت نامزد که سر و صدای زیادی در ایران به پا کرد. چندان انتظار نمیرود که درخواست تجدیدنظر نامزدهای ردصلاحیت شده تغییری در آرایش فعلی شکل داده شده توسط شورای نگهبان ایجاد کند. احمدینژاد، لاریجانی و جهانگیری ردصلاحیت شدند و هیچ داوطلب زنی تایید صلاحیت نشد. رئیسی اکنون نامزد بلامنازع این انتخابات است. او یک اصولگراست اما میگوید به عنوان نامزد مستقل وارد عرصه شده و میخواهد به عنوان یک اصولگرای ملایم و میانهرو قلمداد شود. از لحاظ نظری دو نامزد غیراصولگرا در صحنه حضور دارند: مهرعلیزاده و همتی اما هیچ یک دارای کاریزما و جاذبه ملی در ایران نیستند. در نتیجه، به نظر میرسد بازی تمام شده است و رئیسی رئیسجمهور خواهد بود. یک دیوانسالار بدون سابقه حضور در سپاه که به خاطر مبارزه با فساد و حمایت از فقرا و مستضعفان مشهور شده است. در مورد سیاست خارجی او احتمالا از نهاد خاص پیروی خواهد کرد. رئیسی به دنبال رقابتیتر شدن انتخابات است، اما واقعیت ان است که جز رهبری شخص دیگری صلاحیت و قدرت تاثیرگذاری بر تصمیمات شورای نگهبان را ندارد".
این نشریه در ادامه میافزاید: "مشاوران و طرفداران احمدینژاد معتقدند او هنوز از نظر ملی بسیار محبوب است. اکنون با رد صلاحیت او از نظر آنان ناامیدی بسیار بزرگی در جامعه ایران شکل گرفته است. از دید اطرافیان احمدینژاد رد صلاحیت او منجر به ایجاد خشم و بیاعتمادی شدیدی در میان شهروندان عادی و در نهایت واکنش شدید آنان خواهد شد.
"محمد مرندی" استاد دانشگاه تهران، اما باور دارد هنوز در مورد فهرست نهایی نامزدها تردید جدی وجود دارد. در هر صورت، نکته مشخص آن است که دوران روحانی و ظریف رو به پایان است، پایانی نه با صدای فریاد بلند بلکه با آه، ناله، شکایت و گلهمندی آنان".
انتخابات ادوار گذشته نشان داد که انتخابات نقشی در حل مشکلات کشور نداشته و حتی نرخ گسترش سختی ها و مصائب را هم نمی کاهد.
اندکی صبر ، دولت انقلابی با رای مردم عزیز نزدیک است...
نیروهای معتقد به انقلاب, به عدالت, به تغیر به وضع موجود و خواستار اجرای قانون و ایجاد یک جامعه بر مبنای ارزش های اسلامی و انسانی وظیفه دارند تمام قد در ۲۸ خرداد در انتخابات حضور یابند
شورای نگهبان وظیفه خود را انجام داد؛ حالا نوبت مردم میباشد کار را تمام کنند.
حضور حد اکثری مردم در انتخابات عصای موسی خواهد بود.
ستاد راه سوم
خواهشا اخبار دکتر همتی را منتشر کنید.
زنده باد تکنوکرات های ایران