کد خبر: ۷۱۸۵۳۸
تاریخ انتشار : ۲۷ تير ۱۴۰۰ - ۱۹:۳۵

وزیر نفت: قیمت بالای نفت در بلندمدت به سود اعضای اوپک پلاس نیست

وزیر نفت با اعلام اینکه پس از تصمیم نشست امروز اوپک پلاس قیمت نفت روندی افزایشی نخواهد داشت، تأکید کرد: قیمت بالای نفت در بلندمدت به سود تولیدکنندگان اوپک پلاس نیست.
وزیر نفت: قیمت بالای نفت در بلندمدت به سود اعضای اوپک پلاس نیست
آفتاب‌‌نیوز :

بیژن زنگنه امروز پس از پایان نوزدهمین نشست اوپک پلاس اظهار کرد: اعضای اوپک پلاس تصمیم گرفتند تا دسامبر ۲۰۲۲ هر ماه تولید این ائتلاف روزانه ۴۰۰ هزار بشکه تا رسیدن به رقم تولید آوریل ۲۰۲۰ که مبنای کاهش تولید بود، افزایش یابد.

وی مباحث مطرح شده از سوی امارات را مربوط به تقسیم سهمیه و خط پایه تولید دانست و با بیان اینکه افزون بر امارات خط پایه تولید بعضی دیگر از کشورها هم تغییر کرد، گفت: مقرر شد ظرف ۱۵ ماه ازسوی اوپک پلاس روزانه ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه نفت به بازار افزوده شود و نشست‌ها برای بررسی بازار نفت هم به‌صورت ماهانه برگزار می‌شود.

وزیر نفت تأکید کرد: در همه این بحث‌ها بازگشت ایران به بازار پدیده مهم و تأثیرگذار خواهد بود و هر وقت این اتفاق بیفتد اوپک پلاس نمی‌تواند برگشت ایران را نادیده بگیرد.

زنگنه درباره نتیجه نشست امروز و تأثیر آن بر بازار نفت گفت: قاعدتا قیمت‌ها به سمت بالا نخواهد رفت و نبود توازن بین عرضه و تقاضا اتفاق نخواهد افتاد و وضع اطمینان‌بخشی برای آینده است.

وی ادامه داد: با توجه به آثار مثبتی که در رشد اقتصاد جهانی شاهدیم ضرورت داشت مقدار کاهش تولید اوپک پلاس به بازار برگردد تا در بازار نفت کمبود عرضه نباشد.

وزیر نفت تصریح کرد: قیمت بالای نفت در کوتاه مدت سبب خوشحالی است، اما در بلندمدت به‌دلیل اقتصادی شدن استفاده از انرژی‌های جایگزین و انواع نفت‌ گران خبر خوبی نیست.

بیانیه نوزدهمین نشست وزارتی اوپک پلاس

نوزدهمین نشست وزیران نفت و انرژی کشورهای عضو ائتلاف اوپک‌پلاس امروز (یکشنبه، ۲۷ تیردادماه) با انتشار بیانیه‌ای بر اهمیت ادامه تلاش‌ها برای حفظ توازن بازار نفت تأکید کرد. وزیران نفت و انرژی ائتلاف اوپک پلاس در نوزدهمین نشست خود به بررسی تقویت مداوم بنیان‌های بازار، نشانه‌های روشن بهبود تقاضای نفت و کاهش ذخیره‌سازی‌های نفت خام کشورهای عضو سازمان توسعه و همکاری‌های اقتصادی (اوئی‌سی‌دی) در پی بهبود شرایط اقتصادی بیشتر نقاط جهان به‌دلیل تسریع در برنامه‌های واکسیناسیون پرداختند.

در این نشست همچنین از عملکرد مثبت کشورهای شرکت‌کننده در توافقنامه همکاری (DoC) استقبال شد، مجموع پایبندی اعضا (از جمله مکزیک) به کاهش تولید نفت در ماه ژوئن ۱۱۳ درصد اعلام شد که بیانگر روند پایبندی بالای کشورهای شرکت‌کننده در این توافقنامه است. در ادامه نشست وزارتی اوپک پلاس با توجه به بنیان‌های کنونی بازار نفت و اجماع درباره چشم‌انداز آن بر چارچوب توافقنامه همکاری که در دهم دسامبر ۲۰۱۶ امضا و در نشست‌های بعدی از جمله در ۱۲ آوریل ۲۰۲۰ تأیید شد، دوباره تاکید شد.

تصمیم گرفته شده در دهمین نشست وزیران اوپک و غیر اوپک (آوریل ۲۰۲۰) تا ۳۱ دسامبر ۲۰۲۲ تمدید شد. مجموع تولید اعضا از ماه اوت ۲۰۲۱ ماهانه ۴۰۰ هزار بشکه در روز تسهیل می‌شود تا کاهش عرضه روزانه ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه‌ای پایان یابد، همچنین تحولات بازار و عملکرد کشورهای شرکت‌کننده در دسامبر ۲۰۲۱ ارزیابی می‌شود.

برگزاری ماهانه نشست وزیران نفت و انرژی اوپک پلاس برای ارزیابی شرایط بازار و تصمیم‌گیری درباره مقدار تسهیل کاهش تولید برای ماه پیش‌رو و تلاش برای پایان دادن به کاهش تولید تا پایان سپتامبر ۲۰۲۲ در کل مدت تعیین شده در توافقنامه همکاری ادامه خواهد داشت. از ابتدای ماه مه ۲۰۲۲، خط پایه تولید برای عمل به تعهد در توافق کاهش عرضه اوپک پلاس مطابق جدول زیر خواهد بود.

در عین حال، بر اهمیت حیاتی پایبندی کامل به سهمیه تولید اعضا و استفاده از تمدید فرصت ایجادشده برای جبران تخطی از سهمیه کاهش تولید تا پایان سپتامبر ۲۰۲۱ تاکید و مقرر شد برنامه‌های جبرانی مطابق بیانیه پانزدهمین نشست وزیران اوپک و غیر اوپک ارائه شود. در پایان مقرر شد بیستمین نشست مشترک وزیران نفت و انرژی کشورهای عضو و غیرعضو اوپک (اوپک پلاس) یکم سپتامبر ۲۰۲۱ (دهم مردادماه ۱۴۰۰) برگزار شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین