کد خبر: ۷۶۰۴۲
تاریخ انتشار : ۰۵ خرداد ۱۳۸۷ - ۱۷:۰۰
سید محمد خاتمی هشدار داد:

آنچه در حال رخ دادن است، بدعتی خطرناک است

برخی که به امام عنایت نداشتند، نظریه پرداز شده‌اند
آفتاب‌‌نیوز :

آفتاب: رئیس جمهور سابق کشورمان در گردهمایی نمایندگان اصلاح طلب هشتمین دوره مجلس شورای اسلامی گفت: «فراکسیون اقلیت مجلس شورای اسلامی دوره هشتم با ترسیم نقشه راه، برنامه و استراتژی چهارساله فعالیت خود را تدوین کرده و آنرا مبنای تفاهم قرار دهد».

به گزارش خبرنگار سیاسی آفتاب به نقل از دبیرخانه فراکسیون اقلیت مجلس (خط امام ره) حجت الاسلام و المسلمین سید محمد خاتمی که میزبان نمایندگان در این نشست بود با اشاره به تلاش‌ها و مجاهدتهای امام در استقرار نظام جمهوری اسلامی گفت: «پس از شهادت آقا مصطفی خمینی در دوران شور و هیجان انقلاب در سال 56 یکی از مراجع گفتند هم اینک زمینه خوبی است تا برخی خواسته‌ها را به شاه گوشزد و با او توافق کنیم اما امام تأکید کردند که ما جمهوری اسلامی می‌خواهیم واین خواسته را بارها درمناسبت‌های مختلف مطرح نمودند».

دبیرکل مجمع روحانیون مبارز در ادامه این پرسش را مطرح کرد که جمهوری اسلامی چه بود ، دارای چه ویژگیهایی است وامروز با آنچه که از سوی امام به رأی ملت گذاشته شد، چقدر فاصله داریم.

خاتمی تصریح کرد: «مردم تصویر و تصوری که از جمهوری اسلامی داشتند همان چیزی بود که در سخنان و رفتار امام می دیدند و لذا همان نوع روش و مشی را که صادقانه و خالصانه از سوی رهبر کبیر انقلاب عرضه می شد، انتخاب کردند».

خاتمی گفت: «پس از رحلت امام (ره) برخی که به ایشان عنایت نداشتند، نظریه پرداز شدند و صراحتاً و برخی تلویحاً گفتند که امام جمهوری را قبول نداشتند و آن‌را صرفاً به واسطه برخی ملاحظات مطرح می‌نمود که این اظهارات ظلم به امام و ملت است».
 
وی افزود: «امروز بر تمامی دوستدران و علاقه‌مندان به نظام است که به دور از جدل ها و موضع‌گیری‌ها بررسی نمایند که ما چقدر در آن مسیر قرار داریم و یا خدای ناخواسته از آن منحرف شده‌ایم».
 
رئیس جمهوری سابق کشورمان تصریح کرد: «رأی مردم یکی از محورهای جمهوری اسلامی است و نهادی که نماینده حاکمیت ملی است و رأی مردم را نمایندگی می‌کند مجلس شورای اسلامی است و این نهاد باید با بهره‌گیری از این پشتوانه منتشره جامعه خواست و اراده ملت را عملی کند».

خاتمی خاطرنشان ساخت: «اگر شرایط به گونه‌ای شود که در رأی مردم خللی ایجاد گردد و یا رغبت مردم برای اعمال رأی شان به دلیل اتخاذ ساز و کارهایی افت کند و یا پیش از ابراز هدایت شود، باید احساس خطر کرد».

وی تاکید کرد: «ساز و کار حرکت جامعه در مجلس تعریف می‌شود تا خدای نکرده کشور به سوی استبداد و انحراف کشیده نشود».

خاتمی گفت: «جدای از آنکه علل دخالت در آرای مردم در هر مرحله چه باشد و یا با چه نیتی صورت گیرد و یا حاصل از تحلیلی اعتقادی و یا امری توهمی باشد، معتقدم آنچه که هم اینک در حال رخ دادن است، بدعتی خطرناک بوده که قطعاً منافع و مصالح نظام و مردم را در پی نخواهد داشت».

رئیس جمهور سابق کشورمان به نمایندگان منتخب ملت توصیه کرد که بعنوان یک حرکت مهم و به رغم وجود برخی موانع بزرگ، روند برگزاری انتخابات و ایرادات آن را با درایت بررسی کنند.

خاتمی تصریح کرد: «برای من وابستگی به گرایش ها مهم نیست اما اینکه با هر نیت و قصدی نپسندیم افرادی به نمایندگی از ملت وارد مجلس شوند را حرکتی خطرناک ارزیابی می‌کنم و معتقدم این روند در دراز مدت به انحراف انقلاب و زیان نظام منجر خواهد شد». 

خاتمی در ادامه این نشست به بررسی وضعیت گروههای اصلاح‌طلب در انتخابات مجلس شورای اسلامی دوره هشتم پرداخت و با یادآوری رسالت مشترک منتخبین اصلاح‌طلب مجلس هشتم گفت: «امروز هماهنگی، همکاری و تفاهم بین تمامی منتخبین با هر گرایش سیاسی و حزبی اصلی مهم بوده و معتقدم باید فراکسیون اقلیت مجلس با انسجام، یکپارچگی و کار کارشناسانه نقش خود را در مجلس به خوبی ایفا نماید».
 
رئیس جمهور سابق کشورمان تشکیل فراکسیون در فراکسیون را سم مهلکی برای اقلیت مجلس دانست و ابراز امیدواری کرد که نمایندگان اقلیت مجلس با پشتکار جدی و هوشمندانه خود نمادی از انسجام، اراده و خواست ملی را در تصمیم‌گیری‌ها عرضه نمایند. 

در آغاز این نشست حجت‌الاسلام والمسلمین موسوی لاری رئیس ستاد مرکزی ائتلاف اصلاح طلبان به تشریح شرایط گروههای اصلاح‌طلب و موانع و مشکلات ایشان در این دوره از انتخابات پرداخت. 

وی گفت‌: «به رغم رد صلاحیتها و بدعت بی‌نظیری که این دوره از انتخابات به خود دید، اصلاح‌طلبان با اقبال عمومی مردم آرای خوبی کسب کردند و شرایط برای تشکیل فراکسیون قدرتمند، تأثیرگذار و کارآمد فراهم است». 

موسوی لاری افزود: «تکیه بر کار کارشناسی و بررسی علمی عملکرد دولت می‌تواند مجلس شورای اسلامی را به شأن و وظیفه نظارتی خود بازگرداند». 

حجت‌الاسلام والمسلمین مجید انصاری رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ششم نیز در این گردههایی بر ضرورت هدفمندی، برنامه‌ریزی و انسجام اقلیت مجلس هشتم تأکید کرد و گفت: «اگر مجلس هشتم ضعف نظارت در مجلس هفتم را جدی نگیرد، با سقوط آزاد اعتبار مواجه شده و به مجلس تشریفاتی مبدل خواهد شد».
 
در این نشست قدرت الله علیخانی نماینده قزوین، مصطفی کواکبیان منتخب مردم سمنان در مجلس هشتم، قنبری نماینده ایلام و انصاری منتخب مردم زنجان در مجلس هشتم به تشریح برنامه‌ها، ضرورتها و ساز و کارهای اجرایی فراکسیون اقلیت مجلس پرداختند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین