کد خبر: ۸۰۶۳۱۵
تعداد نظرات: ۱۷ نظر
تاریخ انتشار : ۱۵ آبان ۱۴۰۱ - ۱۴:۴۵
مردم احساس می‌کنند که نادیده گرفته شده‌اند

چرا کسی معترضان را به گفت‌وگو دعوت نمی‌کند؟ ممکن است دیگر فرصت نداشته باشیم

یک فعال سیاسی مطالبه اصلی مردم را ایجاد شرایط زندگی مطابق استانداردهای دنیا مطرح و در عین حال تاکید کرد که مردم با وجود همه انتقاداتی که دارند مایل نیستند یک بیگانه دوباره به حکومت بازگردد. نماینده تایباد هم گفت: چه تضمینی برای مردم وجود دارد که اگر انتقاد یا صحبتی انجام شد، دچار مشکل نشوند. به همان میزان که آزادی بیان را تامین می‌کنید، آزادی بعد از بیان هم باید تضمین شود. این‌ها آسیب‌هایی است که در کشور ما وجود دارد و نمی‌شود آن را پنهان کرد. اگر کسی هم پنهان می‌کند، به نظام کمک نمی‌کند و فقط درد و رنج مردم را بیشتر می‌کند و فقط ظاهر آسیب نظام را می‌پوشاند و روزی این آسیب خود را نشان می‌دهد که ما دیگر فرصت درمان و اصلاح ممکن را نداشته باشیم.
چرا کسی معترضان را به گفت‌وگو دعوت نمی‌کند؟ ممکن است دیگر فرصت نداشته باشیم
آفتاب‌‌نیوز :

اشرف بروجردی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره راهکار پایان یافتن اعتراضات و ناآرامی ها در کشور، اظهار کرد: مردم وقتی دست به اعتراض می‌زنند که احساس کنند به حرف آن‌ها توجهی نشده و به خواسته آن‌ها پاسخی داده نمی‌شود. مساله حجاب نماد تراکم اعتراضات شد، اما این اعتراضات ریشه‌های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی دارد. برای پایان دادن به اعتراضات باید مردم احساس کنند که تغییراتی ایجاد می‌شود.

وی با اشاره به مشکلات اقتصادی و خواسته مردم برای حل این مشکلات، افزود: مردم الان احساس نمی‌کنند مسئولان گامی برای حل این مشکلات برداشته‌اند؛ بنابراین اعتراض می‌کنند. از سویی مردم احساس می‌کردند که به تدریج نقش آن‌ها کمرنگ شد و نادیده گرفته شدند، ولی چیزی نگفته و در مقابل نادیده گرفته شدن، سکوت کردند. از دیگر سو مردم منتظر کاهش مشکلات با تصویب برجام بودند. آن‌ها منتظر ماندند کسانی که از ابتدا با این مساله مخالف بودند، حالا که به مسئولیت رسیده‌اند این پرونده را به نتیجه برسانند، اما این مساله هم حل نشد و مردم دیگر خسته شده‌اند که تغییری در زندگی و معیشت آن‌ها ایجاد نشد.

این فعال سیاسی ادامه داد: راه حل پایان دادن به این اعتراضات آغاز گفت‌وگو با معترضان است، ولی تاکنون با این‌که برخی مسئولان به لزوم گفت‌وگو اشاره کرده‌اند، اما گفت‌وگوی درستی شکل نگرفته است. راهکار دیگر برای پایان اعتراضات این است که تغییراتی در مدیریت‌ها ایجاد شود که بتواند پاسخگوی مطالبات مردم باشد با این حال من معتقدم تاکنون مسئولان در برابر اعتراضات فقط حرف خود را تکرار می کنند.

چرا کسی معترضان را به گفت‌وگو دعوت نمی‌کند؟ ممکن است دیگر فرصت نداشته باشیم

بروجردی تاکید کرد: مطالبه اصلی مردم این است که بتوانند مطابق استانداردهای دنیا زندگی کنند. مگر کشور ما چه کم از دیگر کشورها دارد؟ حرف مردم این است که چرا از این امکانات برای مردم استفاده نمی‌شود؟ باید به این نکته هم اشاره کرد که مردم با وجود همه انتقاداتی که دارند مایل نیستند یک بیگانه یا افرادی که در گذشته به آن‌ها آسیب زده‌اند، دوباره به حکومت بازگردند.

برخی فقط ظاهر آسیب‌های نظام را می‌پوشانند

ممکن  است روزی دیگر فرصت درمان و اصلاح آسیب‌ها را نداشته باشیم

جلیل رحیمی جهان‌آبادی نماینده باخرز، تایباد و تربت جام نیز در گفتگو با ایلنا، در پاسخ به این سوال که با توجه به اطلاعیه دو نهاد امنیتی درباره خبرنگاران بازداشتی، کمیسیون امنیت ملی درباره این موضوع چه تحقیقاتی انجام داده، گفت: تحلیل سازمان‌های اطلاعاتی و امنیتی، چون مستند به اسناد به دست آمده است، تحلیل دقیقی است. ما هنوز آن مستندات را ندیدیم و یک گزارش تحلیلی شنیدیم و مستندات واقعی آن را ندیدیم. به نظر من دستگاه‌های امنیتی طی سال‌های گذشته نشان دادند که دستگاه دقیقی هستند و بی‌دلیل سراغ کسی نرفتند.‌ای کاش در بیانیه دو نهاد امنیتی اسمی از کسی برده نمی‌شد

وی افزود: اگر بازداشتی هم اتفاق افتاده و ما اعتراض داشتیم بعد‌ها که بررسی کردیم، متوجه شدیم مستندات آن‌ها در حدی بود که آن اقدامات را توجیه کند. درباره این حوادث‌ای کاش اسمی از کسی برده نمی‌شد و قبل از محاکمه و بررسی توسط مراجع ذی‌صلاح قضایی، حقوق متهم رعایت می‌شد. اما اینکه تا چه میزان صحت دارد باید بررسی شود. تا به امروز در این زمینه در کمیسیون امنیت ملی درباره وضعیت خبرنگاران جلسه‌ای نداشتیم. بعد از صدور اطلاعیه هم جلسه‌ای با وزارت اطلاعات نداشتیم و قدر مسلم در این جلسه می‌توان مستندات را دید.

چرا کسی معترضان را به گفت‌وگو دعوت نمی‌کند؟ ممکن است دیگر فرصت نداشته باشیم

نقض حقوق متهمان به نفع کشور نیست

رحیمی‌جهان‌آبادی در پاسخ به این سوال که برای برخی متهمان اعتراضات اخیر، اجازه ورود وکلا داده نشده و گویا در برخی موارد حتی وثیقه‌ای هم که تعیین شده مورد پذیرش قرار نگرفته، به نظر شما دلیل این اقدامات چیست، گفت: در جرایم امنیتی، برای متهمان وکیل تسخیری می‌گیرند و ما این را در قوانین کشور داریم. آن زمان که این موضوع در حال اصلاح در کمیسیون قضایی بود ما اعتراض زیادی داشتیم تا فضایی باز شود تا وکلای عادی هم بتوانند حضور داشته باشند و از متهمان دفاع کنند. اما استدلال دوستان این بود که اگر پرونده امنیتی باشد و اگر به وکیل غیرقابل اعتمادی اجازه دسترسی بدهیم ممکن است از همین اطلاعات علیه نظام و مردم استفاده و به امنیت کشور آسیب بزند.

وی افزود:، اما متهم دارای شرایط حقوقی است از جمله دسترسی آزاد به وکیل، اگر نیاز است از خود دفاع کند، خانواده او از بازداشت مطلع شوند و بتوانند با متهم ارتباط برقرار کنند. این مواردی است که باید رعایت شود و نقض حقوق متهمان به نفع کشور نیست. هر آدمی که امروز در جایگاهی خارج از زندان قرار دارد، باید فکر کند ممکن است روزی خودش به عنوان متهم بازداشت شود.

وکلا و خانواده بازداشتی‌ها باید در جریان مستندات ضابطان قضایی و امنیتی قرار بگیرند

رحیمی جهان‌آبادی تصریح کرد: اگر من یا شما به عنوان متهم امنیتی یا موارد دیگر بازداشت شویم، دارای چه حقوق و توقعاتی هستیم؟ همان موارد را نیز باید درباره مردم رعایت کرد. کما اینکه وقتی شما دسترسی به وکیل یا دیدار با خانواده را صادر نکنید، برخی اوقات می‌بینید که اخبار درست منتقل نمی‌شود. یعنی فرد را بازداشت کردند، با خانواده دیدار داشته بعد منتشر می‌شود، اما وقتی یک هفته هیچ خبری از او نباشد، در صورتی که با خانواده و حتی وکیلش صحبت نکند، حتی اگر به حق هم بازداشت شده باشد دیگر کسی از شما توجیهات‌تان را نمی‌پذیرد و در نهایت موجب تخریب توسط دشمن و رسانه‌های معاند می‌شود.

وی افزود: البته تا جایی که من می‌دانم اینگونه نیست. در حوزه انتخاباتی خودم چند نفری بازداشت شدند. نهاد بازداشت‌کننده دلایل و مستنداتشان را به من گفتند که در نهایت با ارتباطی که گرفتم و به نهاد‌های امنیتی مراجعه کردم توانستند با خانواده‌یشان دیدار کنند و آن دو نفر بازداشتی اعم از یک دختر آزاد شد و پرونده یک پسر هم در حال پیگیری قضایی است. به نظرم بهتر است در همان ابتدا وکیل و خانواده در جریان قرار بگیرند، مستندات ظابطان قضایی و نیرو‌های امنیتی و اطلاعاتی را ببینند که این موضوع در نهایت به نفع دستگاه‌های امنیتی، قضایی و کل کشور است.

حکایت گفت‌وگوی ملی مانند کسی است که می‌گفت ۵۰ درصد قضیه برای ازدواجش حل شده است

رحیمی جهان‌آبادی در پاسخ به این سوال که گفته شده راه حل مسائل کشور گفت‌وگوی ملی است، این مسیر به چه ساز و کار‌هایی نیاز دارد، گفت: باید بستر گفتگو فراهم شود. به طور مثال یک نفر می‌خواست ازدواج کند گفتند ۵۰ درصد قضیه حل است گفتند چه طوری؟ گفت ما آماده ازدواج هستیم و مابقی آن باید یکی پیدا شود تا ازدواج کنیم. حالا در مورد گفتگو هم به همین شکل است. باید یک نفر پیدا شود تا با مردم گفتگو کند. این مهم است که گفتگو از طرف چه کسی انجام شود.

چه تضمینی وجود دارد که مردم بعد از طرح انتقاداتشان دچار مشکل نشوند

وی افزود: چه تضمینی برای مردم وجود دارد که اگر انتقاد یا صحبتی انجام شد، دچار مشکل نشوند. به همان میزان که آزادی بیان را تامین می‌کنید، آزادی بعد از بیان هم باید تضمین شود. این‌ها آسیب‌هایی است که در کشور ما وجود دارد و نمی‌شود آن را پنهان کرد. اگر کسی هم پنهان می‌کند، به نظام کمک نمی‌کند و فقط درد و رنج مردم را بیشتر می‌کند و فقط ظاهر آسیب نظام را می‌پوشاند و روزی این آسیب خود را نشان می‌دهد که ما دیگر فرصت درمان و اصلاح ممکن را نداشته باشیم.

کمک به نظام این است که آسیب‌ها را بیان و برای تامین خواسته‌های مردم خودمان را اصلاح کنیم

نماینده مردم تایباد گفت: کمک به نظام این است که ما آسیب‌ها را بیان کنیم و به مردم اجازه دهیم تا دیدگاه خودشان را بیان کنند و برای تامین خواسته‌های مردم خودمان را اصلاح کنیم. اصلاح تنها راهی است که نظام سیاسی را ثبات می‌بخشد. دلیل ثبات بسیاری از نظام‌هایی که ۳۰۰ یا ۴۰۰ سال در کشور‌های دموکراتیک، پیشینه دارند این است که مدام خود را با خواسته‌های مردم هماهنگ می‌کنند. اگر نظامی باشید که هرچقدر دارای قدرت و کیفیت باشید، اما خودتان را با خواسته‌های مردم تطبیق ندهید و اصلاحات انجام ندهید، دچار آسیب می‌شوید.

برای برخی افراد مانند اساتید دانشگاه‌ها، دانشجویان، خبرنگاران، محققان و بازرگانان فضای واتساپ و اینستاگرام باز خواهد بود

رحیمی‌جهان‌آبادی در پاسخ به این سوال که درباره فیلترینگ واتساپ و اینستاگرام در کمیسیون امنیت ملی جلسه‌ای تشکیل شده است یا خیر، گفت: گزارشی به کمیسیون امنیت آمده که وضعیت استفاده مردم از اپلیکیشن داخلی را شرح داده است. اقداماتی برای تقویت این زیرساخت انجام شده و تصمیماتی که قرار است گرفته شود را شنیدیم. بررسی شده آسیب‌هایی که طی این مدت به کسب و کار‌ها وارد شده چقدر واقعی و چقدر بزرگنمایی است و برای جبران آن چه کاری باید انجام شود و همچنین مطالبات مردم را هم مطرح کردیم.

این نماینده مجلس در پاسخ به این سوال که آیا فیلترینگ واتساپ و اینستاگرام برداشته می‌شود، گفت: با یکسری محدودیت‌هایی مواجه خواهد شد، اما برای برخی افراد مانند اساتید دانشگاه‌ها، دانشجویان، خبرنگاران، محققان و بازرگانان فضا باز خواهد بود.

فیلترینگ در مقابله با تکنولوژی راه مناسبی نیست

تابع سیاست‌های کلان نظام هستیم

وی افزود:، ولی فکر می‌کنم، فیلترینگ در مقابله با تکنولوژی راه مناسبی نیست و ما نمی‌توانیم به این شیوه ایمن‌سازی کنیم. باید کاری انجام دهیم که خود مردم در استفاده از وسایل ارتباط جمعی، حقوق و تکالیف خودشان را بشناسند و رعایت کنند. اینکه ما محیط اجباری فیلترینگ ایجاد کنیم، هم به حقوق مردم، هم به امنیت کشور از طریق بدافزار‌ها و فیلترشکن‌ها، کسب و کارها، ارتباطات آموزشی و پژوهشی و ارتباطات عادی مردم آسیب وارد می‌کند.

رحیمی‌جهان آبادی تاکید کرد: من با فیلترینگ موافق نیستم بلکه مخالف آن هستم. اما به هر حال ما تابع سیاست‌های کلان نظام هستیم و اگر تصمیم جمعی گرفته شود، با اینکه نظر کارشناسی و مخالفت خودمان را ارائه می‌کنیم، اما در نهایت با تصمیم جمع همراه خواهیم بود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۱۷
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۰ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۵
87
20
ادب ندارن که فقط فحش میدم سخنگوی دولت که رفته بود دانشگاه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۴۳ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۵
خلایق هر چه لایق
اینم بدون احترام هر کسی دست خودشه
مهدی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۳۸ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۶
اینی که منفی داده یعنی باادب بودند وفحش دادند!!!شما یه دوره روانپزشکی برو
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۰۰ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۶
نمیتوانند دروغ نگویند اصولا سخنگوی دولت اختیاری دارد کار از این حرفها گذشته نمایندگان مردم در خواست مجازات اعدام دارند حرفی از محاکمه هم در کار نیست باید ببینیم مردم با این نمایندگان در شهر ها چه رفتاری دارند .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۲ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۵
4
86
چون حرف حق تلخ است و شنیدن آن جرات و شجاعت بسیار می طلبد و هر حکمرانی ظرفیت شنیدن آن را ندارد.

آخه این چه سوالی هست که می پرسی ؟ همه پاسخش رومیدوند!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۶
این ها با فحش ناموسی و قمه و تفنگ حرف میزنند شما طالبی بفرما بحرف
سید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۵ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۵
3
84
آخه نمیخواهند قبول کنند که مردم دیگه هیچ اطمینانی..ندارند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۱۱ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۵
0
7
چرا صف معترضان را مشخص نمی کنید دائم می گویند صف معترصان از اغتشاشگران جدا ست بسیار خوب یک روز اعلام کنند معترضان بیایند و سکوت فقط نوشته دستشان باشد قطعا کسی حرف نخواهد زد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۲۶ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۶
0
9
جمهوری اسلامی باید حکومتی که از مردم گرفته به خودشون برگردونه.در غیر اینصورت روزهای سختی در انتظار این کشور خواهد بود.
کامی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۶
1
9
وقتی پاسخی برای سوالات مردم نداری . به چی گوش بدی؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۳ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۶
1
11
گفتگو با کی ؟اوناییکه زل میزنند تو چشم 80 میلیون ادم ودروغ شاخدار میگن که یه جاهایی اسفناج سبز میکند. شان گفتگو دارند ؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۲ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۶
1
8
ملت قبلا حرفاشون رو زدن حکومت نشنید
در دوم خرداد 1376
سید مهدی علم الهدا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۶ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۶
8
0
مطالبه ی ما نمایندگان مجلس و همچنین امت حزب الله، حفر گورهای دسته جمعی و اعدام معترضین است
علی اصغر از تهران
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۹ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۶
1
3
نفع این درگیریها نه برای حکومت است و نه برای اعتراض کننده ها صد در صد وقایعی در حال رخ دادن است که همه از ان بی خبریم بعدا متوجه میشوید
امجدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۱۳ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۶
8
1
دغدغه و مطالبه ابن اغتشاشگرانی که معترض میخوانین رو تو دانشگاه دیدیم و مستفیذ شدیم: اختلاط و آزادی جنسی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۵:۴۱ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۷
1
1
با نه این وری نه اون وری چه گفتگویی میشه کرد؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۵:۴۲ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۷
0
1
الان توی بنّایی هستیم جا و امکانات نداریم ،
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین