کد خبر: ۸۲۱۹۷۶
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۱ بهمن ۱۴۰۱ - ۰۹:۲۵

وزیر نفت: در زمستان سخت و بی‌سابقه، مردم با قطعی گاز مواجه نشدند!

وزیر نفت اظهار داشت: در شرایطی که در حال سپری کردن زمستانی سخت و بی سابقه هستیم با لطف خداوند و همراهی مردم ۲۶ میلیون مشترک با قطعی گاز مواجه نشدند.
وزیر نفت: در زمستان سخت و بی‌سابقه، مردم با قطعی گاز مواجه نشدند!
آفتاب‌‌نیوز :

جواد اوجی وزیر نفت در نشست علنی امروز (سه شنبه، ۱۱ بهمن ماه) مجلس شورای اسلامی ضمن گرامیداشت دهه فجر در پاسخ به سوال نماینده تهران در خصوص اینکه چرا وزارت نفت به تکلیف قانونی خود مبنی بر ساماندهی توزیع گاز مایع برای خانوار‌ها و خودرو‌ها عمل نمی‌کند، اظهار داشت: در ابتدا ایام دهه فجر و میلاد سراسر نور امیرالمومنین (ع) را محضر ملت ایران تبریک می‌گویم. در این ساعت هیات دولت در معیت ریاست جمهور برای تجدید میثاق با بنیانگذار انقلاب در مرقد امام راحل حضور دارند و بنده به عنوان عضو کوچک دولت از اینجا به روح پرفتوح حضرت امام سلام و درود می‌فرستم. باید بگویم قولی که از این تریبون به نمایندگان دادم به لطف و عنایت الهی محقق شده و توانستیم دوره سخت و طولانی سرمای ماندگار و کم سابقه را مدیریت کرده و در حال عبور از آن هستیم.

وی ادامه داد: در حالی زمستانی سرد و بی سابقه را پشت سر گذاشتیم که با یاری خداوند و همراهی مردم ۲۶ میلیون مشترک با قطعی گاز مواجه نشده و توانستیم با تامین سوخت نیروگاهی مشکلی در این بخش نیز نداشته باشیم.

وی افزود: امیدواریم با حمایت مردم و مجلس مشکل ناترازی گاز کشور حل و مشکلات در این حوزه به نحوی مرتفع گردد تا شاهد حصول درآمد‌های ناشی از صادرات گاز باشیم.

اوجی تصریح کرد: از جناب آقای مالک شریعتی برای طرح ایده استفاده از سوخت ال پی جی برای جایگزینی گازوئیل سپاسگزاری می‌کنم.

وی افزود: در بحث تولید LPG کار زیادی در دولت شده و امروز بیش از ۲.۲ میلیون تن در پالایشگاه ها، ۵.۶ میلیون تن در پالایشگاه‌های گازی و ۴ میلیون تن نیز در پتروشیمی‌ها تولید می‌کنیم و در این دولت بیش از ۵۰ درصد نسبت به پایان دولت دوازدهم صادرات این محصول افزایش یافت.

اوجی تصریح کرد:، اما در پاسخ به این سوال که چرا مصوبه مجلس به شکل کامل هنوز اجرا نشده، باید بگویم پس از آنکه قانون ابلاغ شد، پیش نویسی برای آیین نامه اجرایی آن در دولت تدوین گردید و کمیسیون‌های مختلف مربوطه هیات دولت درخصوص آن نظرات خود را روی آن اعمال کردند و در این خصوص باید نظرات سازمان محیط زیست و سازمان ملی استاندارد نیز دریافت می‌شد و در نهایت در تاریخ آبان ماه ۱۴۰۱، آیین نامه آن به تصویب نهایی رسید، لذا پس از آنکه در ۴/۴/۱۴۰۰ پیش نویس وارد دولت شد، در آبان ماه این موضوع و در ۱۸/۸/۱۴۰۰ به صورت نهایی به تصویب رسید.

وی با بیان اینکه در آیین نامه اجرایی ذکر شده که باید قیمت گاز LPG برای خودرو‌ها در ستاد تنظیم بازار مصوب شود، گفت: در تاریخ ۶ آذرماه ۱۴۰۱ قیمت LPG در ستاد تنظیم بازار برای هر کیلوگرم جهت استفاده در جایگاه‌ها برای خودرو‌های LPG سوز مصوب شد و بعد از آن مکاتباتی با سازمان استاندارد و محیط زیست انجام گردید تا استاندارد‌های لازم برای جایگاه‌ها عرضه سوخت LPG نیز تعیین شود و ما کماکان منتظر تدوین دستورالعمل از سوی سازمان استاندارد هستیم.

وی ادامه داد: در موازات این موضوع ما فراخوان‌هایی برای جذب سرمایه گذاران جهت احداث جایگاه‌های سوخت اعلام کردیم، بنابراین دولت وظایف خود را در حیطه LPG انجام داده و تکالیف وزارت نفت در این بخش به صورت کامل صورت گرفته است و هم مصوبه آیین نامه اجرایی آن گرفته شده و هم در ستاد تنظیم بازار برای آن قیمت گذاری شده است و مکاتبات لازم با سازمان استاندارد و سازمان محیط زیست انجام شده و از طرفی منتظر سازمان ملی استاندارد نیز برای کار نمانده ایم و به محض اینکه سازمان استاندارد، استاندارد‌ها را اعلام کند و جایگاه‌ها کارشان آغاز شود، ما کار را برای خودرو‌ها و جایگاه‌ها آغاز می‌کنیم و با اولویت ناوگان عمومی و اتوبوس درون شهری با توجه به بررسی‌های انجام شده و با توجه به اینکه بهترین مصرف کننده این بخش هستند، مسیر را پیش خواهیم برد.

وی تاکید کرد: البته برای اجرای این کار باید زیرساخت‌ها هم در خودرو‌ها و هم در جایگاه‌های عرضه ایجاد شود و امیدواریم بتوانیم به عنوان سوخت سوم از این موضوع استفاده کنیم و تا سازمان محیط زیست و استاندارد به ما ابلاغ نکند، ما نمی‌توانیم مسیر را پیش ببریم و در آیین نامه دولت ذکر شده که باید حتماً تاییدیه سازمان استاندارد و محیط زیست اخذ شود، اما خوشبختانه در موضوع LPG، چه در تولید و چه در صادرات، بیش از ۵۰ درصد رشد داشتیم و درآمد‌های خوب صادراتی برای دولت و تبصره ۱۴ حاصل شد.  

اقناع مشروط شریعتی از توضیحات اوجی

نماینده تهران در مجلس به صورت مشروط از توضیحات وزیر نفت درخصوص عدم ساماندهی توزیع گاز مایع برای خانوار‌ها و خودرو‌ها قانع شد.

مالک شریعتی نیاسر در نشست علنی امروز (سه‌شنبه ۱۱ بهمن‌ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان سوال خود از وزیر نفت درخصوص اینکه چرا وزارت نفت به تکلیف قانونی خود مصرح در بند (ح) تبصره یک قانون بودجه ۱۴۰۰ مبنی بر ساماندهی توزیع گاز مایع برای خانوار‌ها و خودرو‌ها عمل نمی‌کند، با قید دو شرط برای وزیر مبنی بر اجرای قانون تا آخر بهمن ماه سال جاری و شفاف و ضابطه‌مند شدن این موضوع، از توضیحات وزیر قانع شد.

علی نیکزاد ثمرین که ریاست جلسه علنی را برعهده داشت، پس از اقناع مشروط نماینده تهران از توضیحات وزیر نفت گفت: آقای وزیر، شما باید نسبت به مدیریت مصرف گاز در زمستان اهتمام بورزید و از ابتدای سال ۱۴۰۲ موضوع مصرف گاز در فصل زمستان را مدنظر داشته باشید.

عبدالعلی رحیمی مظفری عضو هیات رئیسه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در توضیح سوال نماینده تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس، گفت: بر اساس بند (ح) تبصره یک قانون بودجه ۱۴۰۰ به دولت تکلیف شده وضعیت توزیع LPG در میان خانوار‌ها و خودرو‌ها را به صورت ذیل ساماندهی کند، اما همچنان آیین نامه اجرایی آن ابلاغ نشده و عملا اجرا نشده است و حق بسیاری از مردم ضایع شده است.

وی افزود: طبق این بند وزارتخانه‌های نفت و کشور موظفند امکان احداث جایگاه‌ها و زیرساخت استفاده قانونمند از سوخت گازمایع (ال. پی. جی) در ناوگان حمل و نقل با اولویت ناوگان عمومی و حمل بار را به کمک بخش‌های خصوصی و عمومی، تا سقف مجموع دو میلیون تن در سال فراهم کنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۰ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۱
0
10
شما یا مفهوم زمستان را نمی‌دانید ، یا تاکنون زمستانی در ایران سپری نکردید که از زمستان سخت حرف میزنید
و شما یا مردم را نادان فرض کردید یا قضاوت مردم برایتان اهمیتی ندارد که اینگونه دروغ میگویید
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین