کد خبر: ۸۳۱۱۹۲
تاریخ انتشار : ۰۲ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۴:۴۳
"بحران آب" مادر تمام بحران‌های محیط زیست!

۹۵۸۰ شهر و روستای ایران در "خطر فرونشست زمین"

یک کارشناس محیط زیست گفت: "آب" مهم‌ترین عنصر محیط زیست است و در واقع "بحران آب" مادر تمام بحران‌های محیط زیست است؛ فرونشست زمین نیز ریشه در استحصال بی‌رویه آب‌های زیرزمینی دارد؛ ۹۵۸۰ شهر و روستای کشور در "خطر فرونشست زمین" قرار دارند.
۹۵۸۰ شهر و روستای ایران در
آفتاب‌‌نیوز :

مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال ۱۹۹۲ روز ۲۲ مارس (دو فروردین) را روز جهانی آب نامگذاری کرده است و هدف از این کار، توجه هرچه بیشتر به مایع حیات زمین بوده است.

شعار سال ۲۰۲۳ روز جهانی آب، نیز "شتاب در تغییر از طریق مشارکت و همکاری" نامگذاری شده است.

در این رابطه علی شهباز؛ کارشناس محیط زیست گفت: حیات کره زمین از آب‌ها شروع شده و هیچ موجود زنده‌ای نیست که بی‌نیاز از آب باشد. آب مهم‌ترین عنصر محیط زیست است و در واقع بحران آب مادر تمام بحران‌های محیط زیست است.

وی ادامه داد: به عنوان مثال بخش عظیمی از طوفان‌های گرد و غبار ناشی از خشکی دریاچه‌ها و تالاب‌هاست و فرونشست زمین نیز ریشه در استحصال بی‌رویه آب‌های زیرزمینی دارد.

این کارشناس محیط زیست با اشاره به شعار امسال روز جهانی آب گفت: همانطور که در شعار شتاب در تغییر از طریق مشارکت و همکاری" تأکید شده است، باید اقداماتی که در زمینه مدیریت منابع آبی انجام می‌شود، شتاب پیدا کند. این امر به ویژه در کشور ما که در شرایط بحرانی به سر می‌رود و همزمان از سوء مدیریت منابع آبی و اثر شدید خشکسالی و تغییر اقلیم رنج می‌برد، اهمیت ویژه‌ای دارد.

شهباز تأکید کرد: پیش‌بینی‌ها حاکی از ادامه خشکسالی و کاهش بارش‌ها در کشور است و مصرف آب‌های سطحی به بالاترین حد خود رسیده است همچنین نیمی از آبخوان‌های کشور نیز در آستانه خشک شدن کامل قرار دارند که این مسئله می‌تواند معیشت و تأمین آب شرب میلیون‌ها ایرانی را تحت تأثیر قرار دهد. فرونشست نیز ۴۹ درصد مردم را درگیر کرده و ۳۸۰ شهر و ۹۲۰۰ روستا در معرض خطر فرونشست زمین واقع شده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: همه این آمار‌ها نشان از شرایط وخیم آبی کشور دارد و باید در بدنه حاکمیت مسئله آب به عنوان یکی از رئوس اصلی برنامه‌ها قرار بگیرد. کاهش مصرف آب و افزایش بازدهی در کشاورزی، اصلاح شبکه‌های انتقال آب، روش‌های آبیاری فضای سبز، تجدیدنظر در برخی سیاست‌های کلان آبی و... باید مورد توجه قرار بگیرد تا از رقم خوردن فاجعه آبی در کشور جلوگیری شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین