کد خبر: ۸۴۶۷۴
تاریخ انتشار : ۲۷ بهمن ۱۳۸۷ - ۱۰:۴۳
در سمینار «تطبیق لایحه بودجه سال 1387 کشور با سند چشم‌انداز و سیاست‌های کلان برنامه چهارم» مطرح شد؛

یک صاحب‌نظر کشاورزی: دولت سیاستهای کشاورزی مصوب برنامه چهارم را ملاک لایحه قرار نداده است

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: یک عضو گروه پژوهشی کشاورزی مرکز تحقیقات استراتژیک با اشاره به تاکید برنامه چهارم توسعه و چشم‌انداز 20 ساله بر دستیابی خودکفایی در تولید محصولات کشاورزی گفت: «بر اساس ماده 18 برنامه که از محورهای مهم برنامه محسوب می‌شود دولت موظف بود پس از 6 ماه برنامه‌های خود برای خودکفایی را تدوین کند».

به گزارش خبرنگار اقتصادی آفتاب، عباس کشاورز که بعدازظهر روز شنبه در سمینار «تطبیق لایحه بودجه سال 1387 کشور با سند چشم‌انداز و سیاست‌های کلان برنامه چهارم» سخن می‌گفت؛ با تاکید بر اینکه اهداف و پیام برنامه چهارم درست است افزود: «اما مروری بر وضعیت و آمارهای تولیدات کشاورزی و واردات محصولات این بخش از خارج کشور در سه سال گذشته در می‌یابیم که عملکرد دولت در جهت خودکفایی بخش کشاورزی نبوده است».

این کارشناس کشاورزی افزود: «همچنین با بررسی و در نظر گرفتن انرژی محصولات کشاورزی نیز با یک فاجعه روبرو می‌شویم. بیش از 90 درصد روغن مصرفی داخل و دو و نیم تا 900 هزار تن شکر وارد می‌شود». 

وی تصریح کرد: «با بررسی آمار انرژی تامین شده از محصولات کشاورزی وارداتی، وابستگی کشور در سال جاری به بیش از 50 درصد رسیده ( که بخشی ناشی از خشکسالی) است و در مورد پروتئین ، با توجه به واردات جو و کنجاله، خودکفائی را نمی‌توان بیش از 90 در صد قبول کرد.

کشاورز تاکید کرد: «بر این اساس باید گفت در چند سال اخیر وضعیت کشاورزی برخلاف برنامه و سند چشم‌انداز نه تنها تقویت نشده بلکه حتی تضعیف نیز شده و خودکفایی کاهش یافته است».

عضو خانه کشاورز همچنین با اشاره به کاهش تولیدات حبوبات در سال‌های گذشته توضیح داد: «در تولید حبوبات که زمانی بخشی از صادرات ما را تشکیل می‌داد اکنون وضعیت به گونه‌ای است که نه تنها صادر نمی‌کنیم بلکه تولید به اندازه کاهش یافته که برای نیاز داخلی نیز مجبور به واردات حبوبات از خارج هستیم».

وی با انتقاد از ارائه آمارهای غیرواقعی در بخش کشاورزی از سوی دولت گفت: «با وجود کاهش تولیدات در بخش کشاورزی متاسفانه در آمارهایی مسئولان ادعا می‌شود که روند تولید در بخش کشاورزی صعودی است و حتی در برخی محصولات آمار آنها از اهداف برنامه نیز عبور کرده است! کار به جایی رسیده که در پنبه آمار تولید دولت 65 درصد با آنچه که توسط کارخانجات اعلام می‌شود اختلاف دارد». 

کشاورز گفت: «با وجود افزایش قیمت‌ها و مداخلات دولت در تامین و عرضه بعضی کالاها نظیر حبوبات نمی‌توان گفت که سرانه مصرف محصولات کشاورزی افزایش یافته بلکه صادرات این گروه از محصولات را از دست داده‌ایم و در مقابل واردات قابل توجهی نیز داشته‌ایم و این امر یعنی کاهش تولیدات داخلی».

وی با اشاره به روند نزولی رشد بخش کشاورزی از سال 84 تاکنون اظهار داشت: «در سال 84 بخش کشاورزی با رشد 8/9 نزدیک به 40 درصد از برنامه پیشی گرفت و در واقع این سال سال رونق کشاورزی محسوب می‌شد اما سال 85 این رشد به 7/4 درصد که 30 درصد پایین‌تر از هدف برنامه بود رسید. این وضعیت ادامه داشت تا سال جاری که نیاز به واردات 5/7 میلیون تنی گندم داریم و رشد بخش کشاورزی تا 25 درصد منفی اعلام شده است».

عضو خانه کشاورز گفت: «در سال 88 نیز متاسفانه لایحه بودجه منعکس کننده برنامه و اهداف خودکفایی بخش کشاورزی نیست. در واقع لایحه پیشنهادی بودجه 88 متاثر از زمانی است که برنامه‌ای نداشتیم».

وی افزود: «در بسیاری از موراد با اینکه برنامه در موارد خاصی حکم کرده اما در لایحه بودجه حتی اسمی از آن موارد آورده نشده و دولت اهداف برنامه را در لایحه به هیچ گرفته است».

کشاورز در پایان با تاکید بر ضرورت اصلاح لایحه بودجه گفت: «این لایحه مغایرت‌هایی با قانون و برنامه دارد که باید اصلاح شود و همچنین در بسیاری از موارد نیاز به شفاف‌سازی احساس می‌شود».
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین