کد خبر: ۹۰۴۶۱
تاریخ انتشار : ۲۰ خرداد ۱۳۸۸ - ۱۴:۰۲
چرا رئیس جمهور برخی مدیران صنعت نفت را قربانی کرد؟

اثبات آمارهای دورغ و ادعاهای بی‌اساس در صنعت نفت

علی اکبر عظیمی*
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: چندی است تلاش میگردد، در برنامه‌های انتخاباتی دولت نهم و شبکه‌های صدا و سیما و افتتاح برخی طرح‌ها، بهره‌برداری از فعالیت‌های نفتی را به دولت نهم نسبت دهند و یا با تخریب شخصیت‌ها و برخی مدیران اسبق صنعت نفت کشور، اذهان مردم شریف کشورمان را از تمرکز بر عملکرد ضعیف دولت نهم در سالهای گذشته منحرف نمایند. لذا در این زمینه مطالب ذیل به سمع ملت عزیز ایران می‌رسد.
 
صنعت نفت و گاز کشور نقش موثر منطقه‌ای و بین المللی در تحکیم موقعیت سیاسی-امنیتی ایران در شبکه جهانی در راستای اهداف عالی و استراتژیک نظام جمهوری اسلامی داشته و تاثیر آن بر اقتصاد ملی نیز مشهود بوده و می‌تواند زمینه ساز اقتصادی پویا شده و موجب افزایش سطح اعتمادپذیری مردم به کارآمدی نظام شود. 

پس از پیروزی انقلاب اسلامی، شناخت صحیح سیاستها و اقدامات صورت گرفته تاکنون موجب دستیابی به پیشرفت‌های مهمی در این صنعت گردیده است.

متاسفانه چندی است که حرکت توسعه در صنعت نفت و گاز کشور به کندی پیش می‌رود و از مسیر دستیبابی به سند چشم انداز که مورد تاکید رهبر معظم انقلاب است نیز منحرف شده است. 

در وزارت نفت دولت اصلاحات با مدیریت مهندس زنگنه، سرمایه‌گذاری گسترده‌ای در صنعت نفت و گاز کشور صورت پذیرفت که برخی از این طرح‌ها با پیشرفت قابل توجهی تحویل دولت نهم گردید که اخیرا تلاش می‌شود زمان شروع و اتمام طرحها را به دولت نهم نسبت دهند. 

هدف از تدوین این مطالب؛ بیان واقعیتها به مردم شریف کشورمان است چراکه نباید به برخی اجازه داد عملکرد ضعیف این دولت را به مدیران و دولت‌های کارآمد گذشته نسبت دهند. 

قبل از شروع بررسی و تحلیل برخی طرحهای نفتی؛ در نمودارهای ذیل سهم درآمدهای نفتی در دهه گذشته بررسی می‌شود و این سوال مطرح میگردد که چرا تاکنون با وجود درآمدهای عظیم ارزی، پیشرفت مطلوبی صورت نپذیرفته است.






نمودارهای فوق نشان می‌دهد که با توجه به رشد بی‌سابقه درآمدهای نفتی کشور باید شاهد رونق در اجرای وسیع طرحهای توسعه‌ای بالاخص در صنایع نفت و گاز کشور باشیم. 

آقای احمدی نژاد در برنامه‌های انتخاباتی خود انجام برخی فعالیت‌های نفت و گاز در دولت خود را بی‌سابقه دانسته و شروع و پایان برخی طرح‌ها را منحصرا در دولت نهم میداند که در ادامه برخی از این پروژه‌ها مورد تحلیل و بررسی قرار می‌گیرد.

-طرح جمع آوری و تزریق گاز طبیعی به میدان نفتی آغاجاری
مردم عزیز کشورمان، اخیرا در شبکه‌های مختلف صدا و سیما، شاهد آن هستند که طرح فوق در قالب یکی از موفق‌ترین طرح‌های دولت نهم به شمار می‌رود که به بهره برداری رسیده و اخیرا هم افتتاح گردید.

این در حالی است که شروع پروژه در سال 1379 بوده و در دولت آقای خاتمی آغاز و با 78 درصد پیشرف فیزیکی در خرداد 84، تحویل دولت نهم گردید که پیش بینی می‌شد تا پایان سال 84 به اتمام برسد ولی اجرای باقیمانده اندک پروژه، 4 سال به طول انجامید! 

لازم به توضیح است در وزارت نفت دولت اصلاحات با مدیریت مهندس زنگنه، به منظور افزایش تولید صیانتی نفت خام اقداماتی همچون برنامه‌ریزی با هدف نگهداشت تولید و اجرای عملیات منظم تعمیرات دوره‌ای تاسیسات و نیز اجرای طرح‌های توسعه‌ای تزریق گازطبیعی به مخازن نفتی تا سقف 200 میلیون مترمکعب در روز و اولویت بندی در توسعه میادین مشترک با جدب سرمایه‌گذاری خارجی هدف‌گذاری گردید.

-بهره برداری از فازهای 9 و 10 پارس جنوبی
همانطور که مردم کشورمان می‌دانند میدان گازی پارس جنوبی، بزرگترین منبع گازی مستقل جهان، میان ما و کشور قطر مشترک بوده و رقابت در افزایش تولید صیانتی از آن اولویت دارد. نمودار ذیل متوسط تولیدگاز طبیعی از میدان مشترک پارس جنوبی (ایران-قطر) را در سالهای گذشته نشان می‌دهد. 



در دولت آقای خاتمی، برای توسعه میدان گازی پارس جنوبی، فازهایی تعریف شده که شرکت نفت و گاز پارس با مدیریت مهندس ترکان، 5 فاز آنرا آغاز و به اتمام رساند. بر طبق نمودار فوق بیش از 140 میلیون متر مکعب گاز طبیعی به ظرفیت کشور افزوده شد و قرارداد فازهای 6و7و8 پارس جنوبی در سال 1379 منعقد و با 70 درصد پیشرفت فیزیکی تحویل دولت نهم گردید؛ طبق برنامه پیش‌بینی شده بود فازهای 6و7و8 تا پایان سال 85 به بهره برداری برسد که با 2 سال تاخیر تا پایان سال 87 به طول انجامید! 

در ارتباط با طرح توسعه فازهای 9 و 10 پارس جنوبی نیز آقای احمدی نژاد، شروع و پایان پروژه را در دولت خود اعلام کرد، لذا به استحضار مردم عزیز میرسد که قرداد توسعه این فاز‌ها در سال 81 (دولت آقای خاتمی) منعقد گردید و با 30 درصد پیشرفت فیزیکی کل طرح تحویل دولت نهم داده شد و هنوز پس از 4 سال، این طرح به پایان نرسیده و بخش دریایی آن که گاز تولید می‌کند تکمیل نشده است.

بخش خشکی (پالایشگاهی) این طرح نیز  که در پایان سال 87 به اصطلاح به اتمام رسید اولا مشکلات عدیده‌ای دارد و ثانیا از جای دیگر (فازهای 6و7و8) گاز تحویل می‌گیرد و به شکل نیمه تمام در برابر دیدگان ملت شریف ایران افتتاح گردیده است. 

در مقایسه میزان تولید گاز طبیعی در دولت اصلاحات و دولت نهم باید گفت، تولید گاز طبیعی در کشور تا پایان دولت اصلاحات به 410 میلیون مترمکعب در روز رسید و این رقم در دولت نهم هم‌اکنون 520 میلیون مترمکعب است. این در حالی است که بخش عمده مابه‌التفاوت تولید گاز طبیعی مربوط به بهره برداری از طرحهایی است که در خرداد ماه سال 1384، با بیش از 80 درصد پیشرفت فیزیکی تحویل دولت نهم داده شد.

-بهره برداری از طرحهای صنعت پتروشیمی
در برنامه‌های انتخاباتی رئیس جمهور گفته شد که بسیاری از واحدهای پتروشیمی در دولت نهم شروع و به پایان رسیده است. نمودار ذیل عملکرد سرمایه‌گذاری شرکت پتروشیمی با مدیریت مهندس نعمت‌زاده را در دولت اصلاحات نشان می‌دهد و مقایسه حجم سرمایه‌گذاری‌های صورت پذیرفته نشاندهنده عدم صداقت دولت نهم در شروع و پایان ساخت واحدهای پتروشیمی است. 



تمامی واحدهای پتروشیمی که توسط دولت نهم تاکنون افتتاح گردیده است در زمان دولت آقای خاتمی آغاز شده و پیشرفت فیزیکی آنها در زمان تحویل به دولت نهم بیش از 90 درصد بوده است. ازجمله پتروشیمی فن‌آوران (اسید استیک)، واحد دوم پتروشیمی شهیدتندگویان، پتروشیمی جم (الفین دهم)، پتروشیمی نوری، پتروشیمی زاگرس (متانول چهارم)، پتروشیمی مارون (الفین هفتم) و سایر واحدها. 

بخش از مطالب به سمع مردم شریف ایران رسید اما این سوال مطرح می‌شود که چرا دولت نهم با کتمان حقایق تلاش می‌کند عملکرد ضعیف خود را توجیه کند؟ و یا با تخریب برخی مدیران تلاش می‌کند تمرکز ذهنی ملت عزیز ایران را از عملکرد غیرقابل دفاع 4 سال گذشته خود، منحرف کند!؟

مسوول کمیته انرژی ستاد مدیران و متخصصین موسوی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۶ - ۱۳۸۸/۰۳/۲۰
0
0
وینستون چرچیل:
سخت ترین کار دنیا محکوم کردن یک احمق دروغگوست
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین