تبلیغات
انواع پارچه نخ پنبه

پارچه نخ پنبه یکی از پارچه‌های محبوب با کاربرد‌های فراوان است که از الیاف نخ پنبه تهیه می‌شود. این پارچه به دلیل ویژگی‌های خاص خود از جمله نرمی، قابلیت تنفس پوست و جذب رطوبت، در صنایع مختلف از جمله مد و پوشاک، خانه‌داری و تزئینات داخلی استفاده می‌شود. در این مقاله قصد داریم به برخی از انواع پارچه نخ پنبه و مزایا و مصارف آن بپردازیم.

انواع پارچه نخ پنبه

پارچه نخ پنبه، گونه‌های بسیاری دارد، اما معروف‌ترین آن‌ها به ۷ نوع زیر تقسیم بندی می‌شود.

پارچه پاتیست: پارچه پاتیست یک نوع پارچه نخ پنبه است که بافت بسیار محکمی دارد و از نخ‌های بسیار ریز ساخته می‌شود. این پارچه برای پوشاک تابستانی و لباس‌های کودکانه گزینه مناسبی به شمار می‌رود.

  1. پارچه پوپلین: نوع دیگر پارچه نخ پنبه، پارچه پوپلین بافتی نرم و لطیف است. از این نوع پارچه معمولا برای لباس‌های خنک تابستانی، پیراهن‌ها و بلوز‌های زنانه و مردانه استفاده می‌شود.
  2. پارچه شمبری: این پارچه خنک و خوش دست است و برای لباس‌های تابستانی مانند سارافون و پیراهن‌های شب بسیار مناسب است. از لحاظ ظاهری، شباهت بسیاری به جین دارد و شاید در نگاه اول، پارچه شمبری را با پارچه جین اشتباه بگیرید، اما با لمس آن، می‌توان به تفاوت دو نوع پارچه پی برد.
  3. پارچه شیرشکری: پارچه شیرشکری دارای بافتی نرم و خنک بوده و معمولاً برای لباس‌های نخی و مجلسی به کار می‌رود. ویژگی مهم پارچه شیرشکری را باید عدم نیاز آن به اتو کردن دانست.
  4. پارچه ژرسه: اگر به دنبال یک پارچه کشباف با بافت ضخیم‌تر و دوام هستید، حتما باید لباس با پارچه ژرسه خریداری نمایید. از این پارچه بیشتر برای لباس‌های پاییز و زمستانی استفاده می‌شود، اما در لباس‌های فصل گرم سال نیز می‌توان از آن بهره برد.
  5. پارچه تریکو فرانسوی: این پارچه دارای بافتی ضخیم و شبیه به پارچه ژرسه می‌باشد، اما نسبت به آن پارچه کمی نرم‌تر است. این نوع پارچه بیشتر در تولید انواع سوئیشرت و لباس‌های خواب به کار می‌رود.
  6. پارچه چینو: چینو پارچه‌ای نخی است که به عنوان یک پارچه مقاوم و محکم شناخته می‌شود و معمولا از آن در شلوار‌ها و لباس‌های کاری مردانه استفاده می‌شود. در گذشته لباس ارتش ایالات متحده و انگلستان از این نوع پارچه تولید می‌شد، اما درحال حاضر کاربرد‌های بیشتری از آن مشاهده می‌شود.

انواع پارچه نخ پنبه

مزایای پارچه نخ پنبه

  • نرمی و راحتی: پارچه نخ پنبه به دلیل استفاده از الیاف نخ پنبه طبیعی، بسیار نرم و لطیف است. این نرمی باعث می‌شود که لباس‌ها و محصولات از این پارچه روی پوست بسیار خوشایند و راحت به نظر بیایند. برای افراد با پوست حساس و حساسیت‌های پوستی، پارچه نخ پنبه یک گزینه عالی است؛ چرا که موجب تحریک پوست نمی‌شود. این دلیل مهم باعث شده است تا خرید نخ پنبه در دستور تولید کنندگان پارچه قرار گیرد.
  • تنفس پوست: این پارچه به عنوان یک پارچه با قابلیت تنفس بالا شناخته می‌شود. این موضوع بدین معناست که پوست زیر پارچه قادر به تنفس و تبادل هوا با محیط خارجی است. این ویژگی مهم پارچه به پوست اجازه می‌دهد تا در طول روز به طور ویژه در فصل‌های گرم و تابستانی تا حد ممکن خشک و خنک بماند و از ایجاد احساس ناراحتی به علت عرق و حس گرما جلوگیری شود.
  • جذب رطوبت: تولید از الیاف طبیعی باعث شده است تا پارچه نخ پنبه‌ای از قابلیت جذب بالای رطوبت برخوردار باشد. چنین پارچه‌ای قادر است عرق و رطوبت را از روی پوست شما جذب کند. در دمای گرم و در شرایط تعرق زیاد پوست پارچه نخ پنبه رطوبت موجود را جذب می‌کند و مانع از ایجاد بوی ناخوشایند می‌شود.
  • مناسب برای فصول مختلف: متنوع بودن انواع پارچه نخ پنبه این امکان را می‌دهد که در تمام فصول سال از آن استفاده کرد. برخی از این پارچه‌ها گزینه مناسبی برای فصول گرم بوده و برخی دیگر می‌تواند بدن شما را در فصل زمستان، به خوبی گرم نگه دارد.
  • گزینه‌های طراحی متنوع: پارچه نخ پنبه دارای طرح‌ها و الگو‌های متنوعی هستند که انتخابات طراحی را برای خریداران گسترده می‌کنند.

انواع پارچه نخ پنبه

نگهداری و شستشوی پارچه نخ پنبه

برای نگهداری و شستشوی پارچه نخ پنبه، رعایت ۶ نکته مهم الزامی است تا بتوان به مدت طولانی از لباس‌های تولید شده از این نوع پارچه استفاده کرد. در این بخش، این موارد را با یکدیگر بررسی خواهیم کرد:

  1. به برچسب مراقبتی پارچه توجه کنید: همیشه پیش از شستشوی پارچه به برچسب مراقبتی توجه کنید و دستورالعمل‌های شستشوی موجود را مطالعه کنید. این دستورالعمل‌ها معمولاً اطلاعاتی در مورد دما، ترتیب شستشو و دیگر موارد مهم ارائه می‌دهند.
  2. استفاده از آب سرد یا گرم: پارچه نخ پنبه معمولاً با آب سرد یا گرم شسته می‌شود. از آب داغ و زیادی پرهیز کنید؛ مگر اینکه در برچسب مراقبتی پارچه روش دیگری پیشنهاد شده باشد.
  3. استفاده از مواد شوینده ملایم: برای شستشو از مواد شوینده ملایم و خالص استفاده کنید. از استفاده از مواد حاوی سفید کننده یا مواد شوینده قوی پرهیز کنید تا از کاهش کیفیت پارچه جلوگیری کنید.
  4. نگهداری از رنگ‌های تاریک: اگر پارچه حاوی رنگ‌های تاریک است، می‌توانید از سفید کننده مخصوص پارچه‌های تاریک استفاده کنید تا شاهد از بین رفتن یا کاهش رنگ پارچه نباشیم.
  5. گره‌زنی و خشک کردن ملایم: پارچه نخ پنبه باید با ملایمت شسته و خشک شود. از گره‌زنی پارچه در هنگام شستشو و یا خشک کردن خودداری کنید تا از پارچه آسیب نبیند.
  6. استفاده از اتو: اگر نیاز به اتو کردن پارچه دارید، از دمای مناسب و حالت بخار استفاده کنید و از اتو کردن با دمای بسیار بالا و یا محکم اتو کشیدن جداً خودداری نمایید.

سخن پایانی

در انتها باید گفت که تمامی این نوع پارچه‌ها به دلیل برخورداری از نخ پنبه، ویژگی‌های بسیار مناسبی دارند و می‌توان برای دوخت لباس با کاربرد‌های مختلف از آن‌ها استفاده کرد. همانطور که توضیح داده شد، ۷ مورد عنوان شده در این مقاله، تمامی پارچه‌ها با زمینه نخ پنبه نیستند و از تعداد بیشتری می‌توان نام برد، ولی ما سعی کردیم پرکاربردترین‌ها را در این مقاله مورد بررسی قرار دهیم.