آفتابنیوز : آفتاب: مجلس با دولت مماشات می کند. مجلس باید حرف خود را شفاف بزند و از ورود تصمیمات سیاسی به مسائل اقتصادی اجتناب کند. باید واقعیت ها را ببیند و تذکر دهد. وقتی که قوانین درست اجرا نمی شود و قانون برنامه راهی را که باید برود دنبال نمی کند، و وقتی به سیاست های سند چشم انداز کم توجهی می شود، نمی توان انتظار شرایطی بهتر از این را داشت.
وقتی اقتصاد دستوری باشد نابسامانی هایی که امروز گریبانگیر کشور شده، اجتناب ناپذیر است. اقتصاد یک مجموعه و فرایند است و مسئولان باید به گونه ای عمل کنند که در چنین شرایطی گرفتار نشویم.
محمد حسین مقیمی ضمن بیان مطلب فوق به خبرنگار تابناک، گفت: اگر تیم اقتصادی دولت با یکدیگر هماهنگی داشته باشند چنین اتفاقاتی رخ نخواهد داد. چیزی که در حال حاضر به آن توجه نمی شود، تولید است. اگر به تولید توجه می کردیم و مشکلات سرمایه گذاران این بخش را مرتفع می کردیم و کار به جایی نمی رسید که از کار خودشان پشیمان شوند و عطای تولید را به لقای آن ببخشند، مشکلات امروز را نداشتیم.
نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در ادامه خاطرنشان کرد: در حال حاضر دلار حاصل از فروش نفت در داخل کشور به فروش می رسد. چون بخش تولید فعال نیست، نقدینگی موجود در جامعه به بخش های دلالی و واسطه گری روی می آورند. در این نابسامانی و نوسانات نرخ ارز چه کسانی که سودهای هنگفتی نبردند و چه کسانی که یک شبه ورشکست نشدند.
نماینده مردم خمین در مجلس شورای اسلامی با اشاره به این نکته که سیاست های دستوری راهکاری اساسی برای ساماندهی بازار ارز و سکه نخواهد بود، افزود: دولت با سیاست های دستوری سعی دارد بازار ارز را کنترل کند اما با چنین رویکردی، نقدینگی راه خود را می رود و با تغییر جهت به بازارهایی مانند مسکن کشیده می شود و موجب افزایش قیمت ها در آن بخش می شود و اگر بخواهیم این بخش را نیز با سیاست های دستوری کنترل کنیم، نقدینگی سر از جاهای دیگری بیرون خواهد آورد.
وی با انتقاد از عملکرد اقتصادی دولت خاطرنشان کرد: تیم اقتصادی دولت باید خارج از مسائل سیاسی به دنبال راه حل های اقتصادی باشند و در مباحث سیاسی نیز، تنها باید شورای امنیت ملی تصمیم گیرنده باشد و همه به این تصمیمات پایبند باشند.
مقیمی در ادامه تصریح کرد: اقتصاد دستوری به این معنی است که سیستم اقتصادی کشور تصمیمی می گیرد اما در مقابل رئیس جمهور تصمیم دیگری می گیرد و دستور دیگری می دهد و سیستم اقتصادی دولت باید خود را بر اساس دستورات رئیس جمهور تنظیم کند.
این عضو کمیسیون عمران با بیان اینکه رئیس جمهور و معاون اول نیز جزء تیم اقتصادی دولت هستند،گفت: وزرا، معاونین و مشاورین، شورای پول و اعتبار و ... باید با توجه به امکانات کشور و با توجه به مسائل و سیاست های خارجی تصمیم مشترک بگیرند. باید تصمیمات با مشارکت همگانی اتخاذ شود تا ضمانت اجرایی داشته باشد. این سیاست که رئیس هر چه می خواهد بگوید و دیگران دنباله رو باشند، ما را به جایی نخواهد رساند.
وی با تاکید بر این نکته که دولت باید تغییراتی در روش کاری خود انجام دهد، خاطرنشان کرد: این نابسامانی های اقتصادی تاثیرات مخرب و جبران ناپذیری دارند. به عنوان مثال قیمتهایی که با افزایش قیمت ارز بالا رفته اند به سادگی با کاهش قیمت ارز پایین نمی آید. رئیس جمهور و معاونین و مشاوران آن باید با توجه به الزاماتی که شرایط امروز جامعه اقتضا می کند، تصمیمات منطقی و مشترکی بگیرند.
مقیمی در پاسخ به این سوال که مجلس چه نقشی می تواند در سامان بخشیدن به این شرایط داشته باشد، گفت: گناه مجلس کمتر از دولت نیست. مجلس با دولت مماشات می کند. مجلس باید حرف خود را شفاف بزند و از ورود تصمیمات سیاسی به مسائل اقتصادی اجتناب کند. باید واقعیت ها را ببیند و تذکر دهد. وقتی که قوانین درست اجرا نمی شود و قانون برنامه راهی را که باید برود دنبال نمی کند، و وقتی به سیاست های سند چشم انداز کم توجهی می شود، نمی توان انتظار شرایطی بهتر از این را داشت. مجلس زمان بیشتری برای برخورد کردن و شفاف سازی موضوعات داشت اما در زمانی ورود می کند که اتفاق رخ داده باشد. باید قبل از وقوع مشکل به فکر چاره بود.
این عضو اصلاح طلب مجلس هشتم خاطرنشان کرد: ما که می دانستیم اجرای اینگونه قانون هدفمندی یارانه ها به اینجا ختم خواهد شد، باید زودتر به فکر می افتادیم. کمیسیون اقتصادی و کمیسیون برنامه و بودجه و سایرکمیسیونهای تخصصی باید به موقع وارد می شدند. سوالی که نمایندگان مجلس داشتند می توانست مبنایی باشد برای ورود جدی مجلس برای برخورد با قانونگریزی ها. تمام اتفاقاتی که رخ داد در سوالاتی که نمایندگان از رئیس جمهور داشتند وجود داشت. اگر مجلس جدی تر وارد می شد و کمیسیونها جدی تر برخورد می کردند، می توانست در اصلاح امور موثر باشد.
به گزارش تابناک،نماینده مردم خمین در پاسخ به این سوال که هفت سال است که بودجه با تاخیر به مجلس میآید و اینکه چرا در طول این سال ها مجلس هر بار خط و نشان کشیده، اما تاثیری در اصلاح رفتار دولت نداشته است،گفت: وقتی که مجلس و دولت از یک جریان فکری هستند و حاضر نیستند به خاطر مسائل سیاسی سوالات جدی از یکدیگر طرح کنند، نتیجه چیزی جز این نخواهد بود. اگر اجازه داده می شد تمام تفکرات و تمام کسانیکه به جمهوری اسلامی و قانون اساسی اعتقاد دارند و دلشان برای این انقلاب می سوزد، در دولت و مجلس حضور داشته باشند، کار به اینجا نمی کشید.