کد خبر: ۱۴۷۸۲۹
تاریخ انتشار : ۱۲ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۱:۴۲

افرایش تعداد مساجد آمریکا بعد از واقعه ۱۱ سپتامبر

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: VOA گزارش داد: نتایج یک تحقیق جدید حاکی از آن است که طی دهه گذشته و از زمان وقوع حمله های تروریستی یازدهم سپتامبر سال 2001 و با وجود اعتراض‌ها نسبت به ساخت مساجد و ادعاهایی مبنی بر نقش مساجد در تبلیغ دیدگاههای افراطی، تعداد این اماکن مذهبی در ایالات متحده به طور قابل توجهی افزایش یافته است.

این تحقیق با حمایت «شورای مناسبات آمریکایی اسلامی»، «انجمن اسلامی آمریکای شمالی» و گروه‌های دیگر و با همکاری «موسسه پژوهش دینی هارتفورد» انجام شده است که به بررسی عضویت در کلیسا و دیگر جنبه‌های حیات مذهبی مردم در ایالات متحده می‌پردازد.

بر اساس این تحقیق، تعداد مساجد ایالات متحده 2106 باب است که تعداد آن‌ها از سال 2000 که فقط 1209 مسجد در این کشور بنا شده بود، 74 درصد افزایش یافته است. نتایج این پژوهش همچنین حاکی از آن است که مسلمانان بیشتر تمایل دارند تا فعالیت‌های خود را در حومه شهرها متمرکز کند، تا با زندگی اجتماعی مردم آمریکا بیامیزند.

احسان بگبی، استاد مطالعات اسلامی دانشگاه کنتاکی و یکی از نویسندگان این گزارش تحقیقی به صدای آمریکا گفته است: «جامعه مسلمان آمریکا رو به رشد، شاداب، سالم و سرزنده است و بیشتر و بیشتر به چشم‌انداز ادغام در جامعه آمریکا نزدیک‌تر می‌شود.»

شمارش تعداد مساجد در سال 2010 انجام شد و پس از آن مصاحبه هایی در سال 2011 صورت گرفت.

نیویورک با 257 مسجد، بیشتر تعداد مساجد آمریکا را در خود جای داده است. کالیفرنیا با 246 مسجد در رتبه بعدی قرار دارد. در حالی که در سال 2000، ایالتهای شمال شرق آمریکا بیشترین تعداد مساجد را در خود جای داده بودند، اما پس از گذشت یک دهه، این روند به سمت ایالت‌های جنوبی متمایل شده است.

پرفسور بگبی می گوید: «این مساجد در شهرهای کوچک شرق کنتاکی ساخته شده‌اند. او گفت مهاجرت و رشد طبیعی جمعیت و نیز رشد منابع مالی مسلمانان آمریکا عامل مهمی در افزایش تعداد مساجد بوده است.

دو سال پیش، طرح پیشنهاد ساخت یک مسجد در کنار محل وقوع حمله های تروریستی سال 2001 در نیویورک جنجال بسیاری را در سراسر کشور پدید آورد و ادعاهایی مبنی بر این که مساجد عاملی برای ارتقای دیدگاههای افراطی هستند، مطرح شد،اما 56 درصد امامان جماعت و متولیان مساجد در گزارش اخیر گفته‌اند که آن‌ها دیدگاه انعطاف‌پذیر و میانه‌روی از قرآن و آموزه های پیامبر اسلام ارائه می دهد تا در زندگی مدرن امروز مردم مصداق داشته باشد.

این در حالی است که نیمی از رهبران مساجد در سال 2000 گفته بودند معتقدند که «جامعه آمریکا موضع خصمانه ای در قبال اسلام دارد»، اما امروز فقط یک چهارم آنها چنین نظری دارند.

پرفسور بگبی در مصاحبه گفت: «رویدادهای پس از حوادث یازدهم سپتامبر سبب شد که مساجد به بطن جامعه وارد شود و به واسطۀ آن، تجربه خارق العاده تبادل آرا و برقراری ارتباط با همسایه ها و دیگر گروه‌های دینی، راه پیدا کردن به داخل جوامع محلی، کلیساها و کنیسه‌ها، در واقع بنیان یک حس همدردی و یکدلی با پیروان ادیان دیگر را بنا نهاد.»

در این تحقیق آمده است که 2 میلیون و ششصد هزار مسلمان برای مراسم عید، تعطیلات مهم تقویم اسلامی در مساجد عبادت می کنند. برخی از رهبران جوامع مسلمان گفته اند که این رقم از این واقعیت حکایت می‌کند که کل جمعیت مسلمان آمریکا حدود هفت میلیون نفر است که به طور قابل توجهی بیشتر از ارزیابی‌های گذشته است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین