کد خبر: ۲۰۵۴۶۲
تاریخ انتشار : ۲۲ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۰:۵۹

نجفی: در فعالیت اجرایی اعمال نظر سیاسی نمی‌کنم/ دانشگاه فرهنگیان باید ساماندهی شود

من35 سال به دلیل دینی بودن این حکومت برای این کشور خدمت کردم و تحصیل خود را در معتبرترین دانشگاه آمریکا نیمه کاره رها کردم و به ایران برگشتم این در حالی است که من بهترین پیشنهادات را برای ادامه کار در آمریکا حتی قبل از اینکه تحصیل خود را به پایان برسانم داشتم اما 35 سال است که به عشق انقلاب و به عشق کار با شهید چمران به ایران برگشتم اما متأسفانه به من تهمت نداشتن تعلیم و تربیت دینی می‌زنند.
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش با بیان اینکه قلمرو فعالیت آموزش وپرورش از هر لحاظ موثرترین قلمرو غایت خدمات دولت است، گفت: یکی از بزرگترین امتیازات آموزش و پرورش این است که برای اجرای سند تحول و سیاست‌های کلی نظام از اسناد بالادستی باارزشی از نظر علمی استفاده می‌شود که باید در اجرای این اسناد از نیروهای کارشناسی استفاده شود.

به گزارش خانه ملت، محمد‌علی نجفی در نشست علنی امروز (سه‌شنبه 22 مرداد) مجلس شورای اسلامی که به‌عنوان وزیر پیشنهادی دولت یازدهم برای تصدی وزارت آموزش و پرورش به دفاع از برنامه‌های خود می‌پرداخت، تصریح کرد: در بحث مربوط به وزارتخانه‌ها، آموزش وپرورش اولویت پیدا کرده که البته این اولویت براساس حروف الفبا بوده اما این را به فال نیک می‌گیرم و امیدوارم دولت و مجلس در آینده به این تقدم آموزش و پرورش نسبت به سایر دستگاه‌ها توجه کنند.

وزیر پیشنهادی آموزش وپرورش ادامه داد: قلمرو فعالیت آموزش وپرورش از هر لحاظ بزرگترین و موثرترین قلمرو غایت خدمات دولت است و می‌توان گفت که تقریباً هیچ خانواده‌ای در کشور نیست که نسبت به تصمیمات این وزارتخانه حساس نباشد و تحت تاثیر قرار نگیرد.

وی تاکید کرد: از این مهمتر رسالتی است که بر دوش آموزش و پرورش گذاشته شده و آن پرورش نسل آینده کشور و پرورش انسان‌هایی مومن، خداجو، شایسته و کارآمد است که بتوانند از نظام جمهوری اسلامی و ارزش‌های انقلاب دفاع کنند و بانی بهروزی و پیشرفت کشور باشند.

نجفی ادامه داد: فعالیت این وزارتخانه از آنجایی که با روح و ذهن حساس کودکان، ‌نوجوانان و جوانان سروکار دارد بسیار ظریف، پیچیده و عمیق است و بر این اساس هر تصمیمی راجع به آموزش وپرورش باید فارغ از شتاب‌زدگی، سیاست‌زدگی و مبتنی بر هماهنگی، پیوستگی، استمرار، جهت‌دهی بین اجزای کلی نظام تعلیم و تربیت باشد.

وی یادآور شد: علاوه بر این در وزارت آموزش و پرورش استفاده از تجربه‌های گذشته و پیروی از اندیشه و برنامه‌های راهبردی اهمیت اساسی دارد و ما یکی از ضعف‌هایی که در گذشته گرفتار آن بودیم، فقدان یک برنامه راهبردی در ارتباط با آموزش وپرورش بوده است و بر این اساس طی سالیان گذشته برخی تصمیمات ضدونقیض در این وزارتخانه گرفته شد و به اجرا درآمد.

وزیر پیشنهادی آموزش وپرورش دولت یازدهم تصریح کرد: خوشبختانه امروز یکی از بزرگترین امتیازات و فرصت‌های آموزش و پرورش این است که برای اجرای سند تحول و سیاست‌های کلی نظام از اسناد بالادستی قابل احترام و باارزشی از نظر علمی و فنی استفاده می‌شود که باید در اجرای این اسناد مهم از نیروهای کارشناسی و توانمند که نقشه راه برای اجرایی کردن دو سند و منویات رهبری استفاده شود.

نجفی ادامه داد: همچنین سیاست‌های کلی آموزش و پرورش به تایید رهبر معظم انقلاب رسید و در سال 1392 ابلاغ شد، از این دو سند مادر یعنی سند تحول و سیاست‌های کلی نظام نشأت گرفته که معتقدم در 20 سال آینده باید براساس این برنامه به جلو حرکت کنیم، اگر چه سندهایی مانند سند چشم‌انداز و برنامه پنجساله توسعه هم اشاراتی به وظایف و تکالیف آموزش و پرورش دارند، اما دو سند مادر مهمترین اسنادی است که به وظایف و اهداف آموزش و پرورش پرداخته است.

وی با بیان اینکه مهمترین بخش برنامه من نیز بر مبنای پیشبرد این اسناد است، توضیح داد: آقای زاکانی که در مخالفت با من بیان کردند که قصد تغییر در سند تحول را دارم، باید بگویم که به هیچ عنوان چنین نیست و در بند اول، بحثم این نیست که محتوای سند تغییر کند، بلکه معتقدم مجمعی از نخبگان باید جهت بررسی سند برای حفظ 3 هدف تشکیل می‌شود.

نجفی بررسی آنچه در دو سه سال اخیر به اسم سند صورت گرفت و اعمال اصلاحات در صورت لزوم، تهیه نقشه راه برای اجرای سند تحول و بررسی محتوایی در سند که هر 5 سال یک‌بار باید این سند مورد بررسی و بازنگری قرار بگیرد را از اهداف تشکیل مجمع نخبگان خواند.

این وزیر پیشنهادی کابینه یازدهم گفت: معتقدم از همین حالا باید سند را مورد بررسی قرار دهیم تا در 5 سال آینده بتوانیم آن را به شورای انقلاب فرهنگی ارائه دهیم، زیرا این برنامه یک برنامه 4 ساله است و به این ترتیب باید در سال 1395 مطالعه و نتیجه آن را به شورای انقلاب فرهنگی ارائه دهیم.

وی تصریح کرد: علاوه بر آن از 59 برنامه‌ای که در برنامه خود به شما تقدیم کردم، غیر از 2 مورد، 57 مورد آن مستند به سند تحول و سیاست‌های کلی است و اگر دوستان فرصت می‌داشتند و مطالعه می‌کردند متوجه می‌شدند که تقریباً همه اجزای اصلی سند در این برنامه پیش‌بینی شده است و بر این اساس چگونه می‌توانم مخالف سند باشم در حالی که 57 مورد از 59 مورد برنامه پیشنهادی من مبتنی بر سیاست‌های کلی ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب است.

نجفی تاکید کرد: مسئله دیگری که از دیدگاه من در آموزش و پرورش در اولویت است مسئله پرورش است، چرا که معتقدم آموزش ابزار و پرورش هدف است و اگر تربیت در آموزش و پرورش نادیده گرفته شود اصل آموزش و پرورش مهمل است، چرا که معتقدم نسبت تربیت به آموزش و پرورش مثل شیرینی برای قند است.

وی گفت: خوشبختانه در مبانی نظری سند تحول که از پرافتخارترین اسنادی است که به تصویب رسیده است، صحبت از تلفیق فعالیت‌های پرورشی داشتیم و نه حذف آن، به این معنی که معتقد بودیم معلم، مدیر و ناظم مدرسه در کنار مربی پرورشی وظیفه این امر خطیر را دارند.

نجفی تصریح کرد: خیلی عجیب می‌بینم که مطرح شد معاونت پرورشی آموزش و پرورش در زمان من منحل شد که من گفتم چنین نبوده است و بعد آقای امیرآبادی در مخالفت با من گفتند که ایشان زمینه‌سازی کردند که وزیر بعدی آن را منحل کند. این در حالی است که وزیر بعدی آقای مظفر بودند که الان در مجلس حضور دارند و از ایشان می‌پرسم که آیا ایشان معاونت پژوهشی را منحل کردند؟

این وزیر پیشنهادی دکتر روحانی ادامه داد: در واقع انحلال معاونت پژوهشی وزارت آموزش و پرورش 2 سال بعد از آقای مظفر و 6 سال پس از وزارت من بر این وزارتخانه صورت گرفت و این انحلال چه ربطی به من دارد؟ و معتقدم این اظهارنظرها منصفانه نبود.

وی گفت: در همین برنامه‌ای که به شما ارائه دادم در صفحه 51 آن روشن کردم که پرورش اصل است و چه از منظر تعلیم و تربیت و چه تفکر اسلامی هدف آموزش و پرورش باید پرورش باشد و در حوزه‌های علمیه هم آنچه به‌عنوان تدریس و آموزش صورت می‌گیرد، باید با هدف پرورشی انجام شود.

نجفی ادامه داد: همچنین در صفحه یادشده اگر چشم‌اندازی از معاونت پرورشی را مطالعه کنید، می‌بینید که همان حرفی را زدم که در سال 76 زدم و الان نیز در مبانی نظری سند تحول البته با زبان و بیان علمی‌تر و مناسب‌تر مطرح شده است و در حال حاضر کسانی در مجلس حضور دارند که در زمان وزارت من در آموزش و پرورش بودند و می‌دانند قوی‌ترین معاونت پرورشی بود که می‌توانند در این مورد شهادت دهند و ما در معاونت پرورشی به پرورش هویت دینی بخشیدیم.

نجفی با بیان اینکه تعلیم و تربیت در نظام اسلامی باید دین محور باشد ادامه داد:‌ این مهم فرق دارد با آموزش دین در مدارس؛ آموزش دین جزئی از این تفکر است من معتقدم روح و جان همه اجزای آموزش و پرورش باید دین و تعالیم دینی باشد.

وی یادآور شد: باید دین و روح دینی در امر تعلیم و تربیت دمیده شود و مبتنی بر تعالیم دینی باشد من معتقدم که انتخاب دانش آموز و تقویت حس دینی در دانش آموز اصل است و باید این انتخاب آگاهانه باشد.

وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش با تأکید بر اینکه با زور و تحمیل نمی توان دانش آموز را طرفدار دین کرد تصریح کرد:‌ در بسیاری از موارد با تحمیل دین دانش آموزان از دین، گریزان شده اند بنابراین باید تربیت را در جهاتی به کار گیریم تا انسان های صالحی را برای درک حیات طیبه آماده کنیم.

نجفی ادامه داد:‌ من35 سال به دلیل دینی بودن این حکومت برای این کشور خدمت کردم و  تحصیل خود را در معتبرترین دانشگاه آمریکا نیمه کاره رها کردم و به ایران برگشتم این در حالی است که من بهترین پیشنهادات را برای ادامه کار در آمریکا حتی قبل از اینکه تحصیل خود را به پایان برسانم داشتم اما 35 سال است که به عشق انقلاب و به عشق کار با شهید چمران به ایران برگشتم اما متأسفانه به من تهمت نداشتن تعلیم و تربیت دینی می‌زنند.

وی بیان کرد: مستند این تهمت ها آن است که می گویند شخصی اعلام کرده که در یک جلسه من گفته ام که رئیس جمهور نمی شوم چرا که حکومت اسلامی را قبول ندارم حال جای این سؤال باقی است که آیا این تهمت منصفانه است پیش درگاه خدا می توانید دفاع کنید از این صحبت؟ من کسی هستم که در زمان وزارتم 3 نفر از برجسته ترین روحانیون این کشور آقایان قرائتی، اژه ای و محمدیان معاون من در شورای معاونان حضور داشتند.

وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش با یادآوری صحبت های برخی ازنمایندگان مخالف مبنی بر اینکه وی با روحانیت ارتباطی نداشته است تصریح کرد:‌ انصاف داشته باشید اینگونه جوسازی ها کار درستی نیست چیزی که به من نمی چسبد را نسبت ندهید در حال حاضر حداقل 80 درصد فرهنگیان به تأیید نمایندگان مجلس نسبت به برگشت من موافق هستند و در واقع اینگونه صحبت ها تهمتی است به فرهنگیان.

نجفی ادامه داد:‌ اینگونه تهمت ها بدان معنی است که من 9 سال کار ضد ارزشی در آموزش و پرورش انجام دادم و این فرهنگیان متوجه آن نشدند؛ از این صحبت ها اینگونه برداشت می شود که به دلیل بالا بردن افزایش حقوق فرهنگیان آنها با من موافق هستند و بر رفتارهای ضد ارزشی من سرپوش گذاشتند.

وی تأکید کرد: در دوره فعالیت من اقدامات دینی در آموزش و پرورش اوج گرفت و دارالقرآن های آموزشی در دوران بنده انجام شد؛ فرهنگ نماز و توسعه آن در دوره بنده در آموزش و پرورش شکل گرفت دستگاه آموزش و پرورش نیز به عنوان برجسته ترین دستگاه قرآنی کشور شناخته شد.

وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش با بیان اینکه متأسفم از اینکه در حال حاضر مجبور به دفاع از خود هستم یادآور شد:‌ من به آن دلیل کاندیدای ریاست جمهوری نشدم  که تمایلی نداشتم بین مردم بروم و از خود دفاع کنم در حالی که رئیس جمهور موظف است تا از خود دفاع کند در حال حاضر هم که از خود دفاع می کنم به دلیل 9 سال خدمتی است که فرهنگیان به این کشور کرده اند.

نجفی گفت: فرهنگ دینی در کتب درسی در زمان فعالیت بنده به چشم می خورد حتی اگر نسبت به این صحبت شک دارید می توانید از دکتر حداد عادل که در اکثر دوران فعالیت من وی معاون پرورشی آموزش و پرورش و مسئول کتاب های درسی بودند بپرسید که آیا در زمان فعالیت من فرهنگ دینی در کتب درسی کمرنگ بود؟

وی با رد ادعاهای مطرح شده مبنی بر منحل کردن تربیت معلم ها در دوران وزارت وی، افزود:‌ این یک تهمت است چرا که همین امروز یکی از دوستان از خوزستان من که مدیرکل زمان فعالیت بنده  تماس گرفته بود و اعلام کرد که هنگام ورود شما 6 مرکز تربیت معلم در آموزش و پرورش داشتیم و در هنگام خروج شما از آموزش و پرورش 60 مرکز تربیت معلم در کشور ایجاد شد؛ من تربیت معلم را هویت بخشیدم و برنامه های تربیت معلم را در شورای برنامه ریزی وزارت فرهنگ و آموزشی به تصویب رساندم.

نجفی تأکید کرد:‌ توصیه من به وزیر بعدی برای تربیت معلم این بوده که این حجم از فعالیت در زمینه آموزش عالی مستلزم سیاست گذاری و برنامه ریزی واحد منسجمی است و بهترین روش آن است که همه آنها در قالب دانشگاه فرهنگیان ساماندهی شود؛ این حرفی است که من 16 سال پیش اعلام کردم و در سال 90 در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد و از عجایب روزگار این است که یکی از اتهامات به بنده مخالفت با دانشگاه فرهنگیان است.

وی بیان کرد:‌ من معتقدم که دانشگاه فرهنگیان باید ساماندهی شود و وجهه و تشخص علمی پیدا کند به گونه ای که شرایطی ایجاد شود که هم استاد و هم دانشجو احساس کمبود نسبت به دانشگاه آزاد و دولتی نکند.

وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش با یادآوری صحبت های برخی از مخالفان وی مبنی بر اینکه در زمان فعالیت نجفی حقوق فرهنگیان افزایش زیادی یافته است تصریح کرد:‌ رضایت شغلی فرهنگیان مبتنی بر 4 مؤلفه است که یکی از آنها حقوق و مزایا است که جامعه فرهنگیان در وهله اول رضایت شغلی برایشان حائز اهمیت است اینکه احساس کنند در تصمیم گیری های آموزش و پرورش مشارکت دارند یا احساس کنند کرامت و منزلت در آموزش و پرورش برای آنها احیا شده و یا اینکه احساس کنند دانش حرفه ای و مهارت کافی بدست آوردند برای تدریس در کلاس های درس؛

نجفی با بیان اینکه نباید معلم را بدون آموزش و آشنایی با کتاب در سرکلاس ها حاضر کنیم گفت: اتفاق خوشایندی نبود وقتی که برای اولین بار در پایه ششم ابتدایی معلم ها بدون آموزش درست بر سر کلاس ها حاضر شدند چرا که این افراد به دلیل عدم آشنایی با کتاب ها در بسیاری از موارد قادر نخواهند بود جواب دانش آموز را بدهند که بدون شک این مهم از بین بردن شأن معلم را به دنبال دارد و باعث نارضایتی آنها در شغل خود می شود.

وی در خصوص اجرای نظام آموزشی 3-3-6 افزود: من معتقد به اجرای آن هستم اما از طرفی باید ابتدا اشکالات آن برطرف و زیر ساخت های آن آماده شود تقدم ها و تأخرها در اجرای این نظام رعایت نشده و قبل از آنکه فضا آماده شود به یکباره این نظام اجرا شده؛ این بلایی که سر آموزش و پرورش آمده است ناشی از شعارزدگی ها و سیاست زدگی هاست که بنده با آن مخالف هستم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین