آفتابنیوز : آفتاب: علی زاکانی در چهاردهمین نشست سالانه اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاههای سراسر کشور که در سالن شهید چمران دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد، با بیان اینکه جریان حق همیشه در طول تاریخ حضور دارد و مهم نسبت ما با این جریان است اظهار کرد: مشکل جدی حق در قلیل بودن خواص اهل حق و جان بر کف است و بزرگترین خدمت این است که ما مختصات جبهه انقلاب را شناسایی تا از موضع انفعال به موضع فعال در بیاییم که در این مسیر ملاکی جز ولی فقیه برای ما حجیتی ندارد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی در جواب سوالی مبنی بر اینکه چرا وقتی آقای احمدینژاد از شما خواستند که امور سیاسی شان را بر عهده بگیرید، قبول نکردید؟ مدعی شد: سال 85 که آقای احمدینژاد با من صحبت کردند تا به دولت بروم و کارهای سیاسی انجام دهم تقریبا خردادماه بود که در آن زمان حدود 8- 9 ماه از کار دولت میگذشت و وقتی از او علت این پیشنهاد را پرسیدم پاسخ داد که شما بهترین فرد در مجلس هستید و میخواهم که با هم خبرگان رهبری را عوض کرده و جوانان را وارد خبرگان کنیم که من قبول نکردم چون به نظر من این صحبتها با دولت 9 ماهه نسبتی نداشت.
وی با تاکید بر اینکه انقلاب نیازمند خواص اهل حق و جان بر کف است گفت: انقلاب نیازمند افرادی است که بصیرت به موقع و قدرت و شجاعت و ایثار داشته باشند و در این مسیر باید منطق نظری و عمل امام (ره) و مقام معظم رهبری مورد توجه قرار گیرد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با یادآوری اینکه اواخر دولت خاتمی همزمان با ابتدای مجلس هفتم شد تصریح کرد: در آن زمان با تعدادی از دوستان به مشهد رفتیم تا خط مشی کلی مجلس را تدوین کرده و خدمت رهبری ارائه کنیم، بنابراین در جلسهای که با رهبری داشتیم ایشان به مواضع اقتصادی تاکید فراوان داشتند، اما تاکیدشان درباره دولت این بود که چون سال آخر دولت است کمک کنید تا به مردم خدمت کند.
وی با بیان اینکه باید زوایه نگاه ما از جبهه انقلاب باشد و منافع نظام اسلامی و مردم عزیز را در نظر بگیریم که همان نگاه امام و رهبری است گفت: ما در مجلس سعی کردیم چنین نگاهی داشته باشیم وگرنه بسیاری از وزرا رای نمیآوردند البته عین همین خیرخواهی را برای احمدینژاد هم داشتیم در حالی که دولت احمدینژاد هزینههای هم نامی با اصولگرایی را به ما تحمیل کرد.
وی با بیان اینکه نوع رفتار ما میتواند موقم جبهه انقلاب باشد یا ما را به آسیبی برای جبهه انقلاب تبدیل کند افزود: در مجلس سعی ما بر این بود که با ملاک و معیار با وزرا مواجه شویم اما اینقدر نگاهمان تنگنظرانه نباشد که کمتر کسی از آن خارج شود اما آنجا که ملاکهای ما آسیب میخورد بیایستیم.
این نماینده مجلس با یادآوری اینکه با وزارت نجفی و زنگنه مخالفت داشته است توضیح داد: علت مخالفت من با آقای نجفی جهتگیری کشور به سمت پیشرفت اسلامی و واکاوی موضوع فتنه بود و از دلایلم برای مخالفت با آقای زنگنه موضوع مفاسد اقتصادی بوده است.
زاکانی تاکید کرد: در مجلس راجع به کارآمدی وزرا،میدانداری فتنه و مفاسد اقتصادی حرف داشتیم و خیلی جاها اغماض میکردیم چون در غیر این صورت دولتی شکل نمیگرفت.
وی با بیان اینکه مجلس نمره قابل قبولی از مواجهه با دولت آقای روحانی میگیرد گفت: توقع نداشتیم که آقای زنگنه رای بیاورد اما در نهایت رای آوردند و الان وزیر هستند و موظف هستیم با او همکاری کنیم تا چرخ دولت بچرخد، اما نباید چشممان را بر مفسدهها و مسائل قرارداد کرسنت ببندیم و معتقدم تاکید آقای روحانی در آخرین سخنرانیشان از جمله دلایل رایآوری آقای زنگنه بود در واقع ایشان ریش گرو گذاشتند و تاکید کردند اگر زنگنه نباشد دو هفته هم نمیتوانیم وزارت نفت را اداره کنیم البته لابی برخی آقایان مثل آقای باهنر نیز بیتاثیر نبود.
به گزارش ایسنا، زاکانی در جواب سوالی در رابطه با میزان حضور نخبگان در مجلس گفت: فرآیند افراد حاضر در مجلس بسیار بالا است اما ترکیب جمعی و سیاست اداره مجلس غلط است و من معتقدم اگر سیاست مجلس هفتم در مجلس نهم وجود داشت،کارهای بزرگی انجام میشد.
وی با بیان اینکه باید با اصولمان و با نگاه سطحینگر با دولت مواجه شویم تصریح کرد: باید براساس مبنا و نه براساس سهمخواهی به دولت کمک کنیم تا در اداره دولت و کشور موفق باشد که همین اتفاق در دوره احمدینژاد هم میافتاد پس ما باید تسریعکننده و جاده صافکن منویات رهبری باشیم و جریان دانشجویی در این راستا باید نقد منطقی و محترمانه را در دستور کار خود قرار دهد تا نسبت درستی با جبهه انقلاب داشته باشد.
وی در رابطه با نحوه حضور خود در عرصه انتخابات گفت: از اول با ملاک به میدان آمدم و وقتی دوستان گفتند که میخواهند ائتلافی تشکیل دهند معتقدم بود که آقای حداد به ما نزدیکتر است اما از طرف دیگر جمعی از دوستان برای حضور من به نتیجه رسیده بودند که پس از مشورتهایی قبول کردم، البته تاکید داشتم برایم حفظ جهتگیری به اصولگرایان این کشور مهم است و تا وقتی در صحنه خواهم بود که بدانم حضورم مفید به فایده است و پس از آنکه شورای نگهبان صلاحیتم را احراز نکرد تشکر کردم و این حرکتی است براساس قانون بود که برای من افتخار داشت گرچه روز آخری آقای جنتی به من گفته بود که مشکل وجود ندارد.
وی افزود: در انتخاب بین آقای حداد و جلیلی هم من معتقد بودم حداد ارجحیت دارد، اما بعد از آنکه برای وحدت به نتیجه رسیدیم آقای حداد کنار رفتند اما دوستان دیگر کنارهگیری نکردند پس تاکید میکنم که رفتار و عملکرد من در عرصه انتخابات با ثبات و براساس اصولم بوده است.
زاکانی گفت: مواجهه امروز ما با دولت مواجهه از نوع کمک مبتنی بر اصول، ملاک و میزان است .
به گزارش ایسنا، زاکانی در جواب سوالی در مورد تذکر 50 نماینده به چیتچیان که به عنوان وزیر رای آورده است گفت: تذکر به کسی که رای اعتماد گرفته است اشکالی ندارد البته باید منشاء منطقی داشته باشد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی در جواب سوالی در مورد دانشجویان ستارهدار گفت: این موضوع از زمان آقای معین شروع شد و اگر مبنای نادرست داشته باشد کار بدی است اما اگر مبنای درست داشته باشد، درست است.
زاکانی همچنین در جواب سوالی در مورد علت رای بالای مجلس به کابینه دولت یازدهم گفت: این مسئله نشان داد مجلس نسبت به اصول پایبند است و رای سلیقهای نمی دهد و پیامش به آقای روحانی این بود که مشکلات اقتصادی مردم را جدی بگیرد.
وی در جواب سوالی در مورد صحبتهای ترکان قبل از رای اعتمادها علیه مجلس گفت: صحبتهای آقای ترکان در سرمقاله شرق به نظر من زشت بود و باید از مجلس عذرخواهی کند.
وی همچنین در رابطه با علت اختلاف اصولگرایان گفت: ما اصول را خوب تعریف نکردیم به خاطر همین به جبهه اصولگرایی آسیب زدیم.
این نماینده مجلس شورای اسلامی در جواب سوالی در مورد انتخاب مجید انصاری به عنوان معاون پارلمانی دولت گفت: امیدواریم بتوانیم با ایشان کار کنیم اما او باید نسبت به مشی گذشته خود تجدید نظر کند چون اگر این مشی را دنبال کند اولین آسیب را به دولت روحانی خواهد زد.
به گزارش ایسنا ، زاکانی دررابطه با اختیارات سرپرست وزارتخانهها گفت: سرپرست هم اختیارات وزیر را دارد اما خودش باید رعایت کند که به جاده صافکن دیگران تبدیل نشود تا از او بهره نادرست بگیرند.