آفتابنیوز : آفتاب: نامه نیوز نوشت: تجربه مدیریت در سالهای سخت جنگ و مشکلات اقتصادی و مدیریت آموزش و پرورش در دولت دوم "میرحسین موسوی" از او فردی کارکشته ورزیده ساخته است. "سید کاظم اکرمی" از جمله سیاستمداران نسل اول انقلاب است که در مجلس خبرگان قانون اساسی حضور داشته است و نقش تاثیرگذاری در آن مجلس تاریخی که بسیاری از شخصیتهای برجسته تاریخ ایران در آن حضور داشتند، داشته است. وی همچنین در مجلس اول شورای اسلامی که نماینده مردم تهران بود، مجلس که ریاستش بر عهده "هاشمی رفسنجانی" بود.
سابقه او در قوه مقننه و قوه مجریه و تجربه مدیریت کلان و شناخت از شرایط کشور، باعث شد به سراغ او برویم تا نظرات وزیر آموزش و پرورش دولت دوم "میرحسین موسوی" را در مورد اتفاقات کشور جویا شویم.
پاسخهای اکرمی به سوالات نامه را در زیر بخوانید:
*کابینه آقای روحانی را چگونه میبینید و ویژگی شاخص این دولت را چه میدانید؟
کابینهای که رئیس جمهور محترم معرفی کرد و توانست از مجلس رای اعتماد بگیرد، کابینه باتجربه، موفق، صادق، معتدل و کارایی است. تعدادی از آقایان وزرا و معاونان دولت را از نزدیک میشناسم و امید زیادی دارم که در خدمت به مردم موفق باشند و تدریجا آثار مخرب اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی چند سال گذشته را از دید و فکر مردم پاک نمایند.
*یکی از مسائلی که در روز رای اعتماد نمایندگان به وزرا مطرح شد، مسئله حوادث سال 88 بود، شما علت توجه زیاد برخی نمایندگان به این مسئله را در چه میبینید؟
برخی نمایندگان مجلس که نمیخواستند به همه وزرا رای اعتماد بدهند، حوادث سال 88 را مطرح نمودند و پاسخ اشکالات خود را هم از زبان عدهای از نمایندگان و وزرای محترم دریافت کردند. به نظر بنده عدهای از افراد سیاسی از جمله برخی وزرای دولت با توجه به آزادی انتخابات و پس از تایید صلاحیت شورای نگهبان به خاطر صداقت، پاکی و کارآیی مهندس "موسوی" به نفع ایشان وارد کارزار انتخابات شدند. ممکن است برخی هم در چند روز اول پس از انتخابات که جامعه دچار التهاب بود، سخن گفته باشند که به نظر برخی این سخنان قابل نقد باشد، اما بنده گمان نمیکنم کسی از وزرای دولت، کار غیرقانونی کرده باشد.
*برخی نمایندگان در مورد وزرای باقی مانده دولت، همچنان بر مسئله انتخابات سال 88 تاکید میکنند و اعتقاد دارند که رئیسجمهور نباید فردی که با انتخابات سال 88 رابطه داشته است به عنوان وزیر معرفی کند، که در این میان احتمال معرفی دکتر "توفیقی" بر این حساسیت افزوده است. به نظر جنابعالی آیا سه وزیر باقیمانده با توجه به این شرایط میتوانند نظر مثبت مجلس را به خود جلب کنند؟
به نظر بنده اکثر نمایندگان مجلس به سه وزیر باقی مانده دولت، رای اعتماد خواهند داد. آقای دکتر "توفیقی" هم مرد دانشمند، معتدل و کارکشتهای است که سالها در وزارت علوم کارکرده است و اکثریت کارشناسان و دانشگاهیان کشور ایشان را قبول دارند. با توجه به اطلاعات موثقی که دارم، آقای دکتر "توفیقی" مورد وثوق و احترام مقامات بلندپایه کشور است. به نظر بنده نمایندگان محترمی که نقدی به ایشان دارند اگر متوجه نکتهای که عرض کردم بشوند در رای خود تجدید نظر کرده و در صورت معرفی به ایشان رای خواهند داد.
*با توجه به سابقه شما در وزارت آموزش و پرورش، علت عدم رای اعتماد مجلس به دکتر "نجفی" را چه میدانید؟ و عدم حضور وزیر در روزهای نزدیک به بازگشایی مدارس تاثیر منفی در عملکرد این وزارتخانه خواهد داشت؟
علت عدم رای اعتماد نمایندگان محترم مجلس به آقای دکتر "نجفی"، مخالفت موثر برخی نمایندگان فرهنگی مجلس با ایشان بوده است که البته در نحوه دفاع ایشان هم نکتههایی وجود داشت که اثر منفی بر رای اعتماد به ایشان گذاشت. عدم رای اعتماد به آقای "نجفی" در ماههای نزدیک به آغاز مدارس، تاثیری بر وزارتخانه آموزش و پرورش نخواهد داشت و اکنون به خوبی با سرپرستی دکتر "فانی" اداره میشود. آقای "فانی" تجربه موفق و طولانی در مدیریت بخشهای گوناگون این وزارتخانه داشته است. ایشان مردی است با تجربه، صادق و کارشناس که در مدیریت خود هیچ نگاه باندی و گروهی ندارد.
*این روزها برخی نمایندگان مجلس، طرحی را آماده کرده بودند مبنی بر کاهش اختیارات سرپرستهای وزارتخانههای بیوزیر، با توجه به سابقه شما در نمایندگی مردم در مجلس، آیا شما تصویب این طرح را به صلاح کشور و دولت میدانید؟
طرح کاهش اختیارات سرپرستهای وزارتخانههای از سوی مجلس، کار دولت را با کندی روبرو خواهد کرد و این کندی و تاخیر در تصمیم گیریها و کارهای اجرایی در دولت تاثیر خواهد داشت و به نفع دولت و کشور نیست. بنده گمان میکنم که مجلس آگاه و همراه با دولت به این طرح مطرح شده رای مثبت نخواهند داد.