کد خبر: ۲۱۰۵۵۴
تاریخ انتشار : ۲۵ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۱:۰۳

رییس‌جمهور: سپاه، سپاه همه مردم باشد/سپاه رقیب مردم و بخش خصوصی نیست

رییس‌جمهور گفت: تمام مردم ایران وقتی سپاه پاسداران و یک فرد پاسدار را می‌بینند، باید احساس امنیت و آرامش کنند و او را دژ مستحکم و مدافع خود بدانند.
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: حسن روحانی در بیستمین مجمع سراسری فرماندهان و مسئولان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با بیان اینکه "سپاه باید دژ مستحکم و سپاه همه مردم باشد"، گفت: سپاه متعلق به مسلمان یا غیرمسلمان شیعه یا غیرشیعه، ‌زن و مرد روستایی یا شهری باشد.

وی در ادامه به فرمایشی از امام علی(ع) اشاره کرد و گفت: تمام شهروندان بقا و استمرار حقوق شهروندی خود و جامعه اسلامی را باید در کنار نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران و بویژه سپاه ببیند چون جاذبه همه بزرگان کشور و همینطور زینت نظام با سپاه است و سپاه عمل و ایثار و ایستادگی‌اش زینت‌بخش نظام است.

رییس‌جمهور همچنین با تبریک میلاد امام رضا(ع) و فرارسیدن ایام دفاع مقدس اظهار کرد: این جلسه یادآور جبهه‌های غرب و جنوب و میانی کشور است که عزیزترین یاران انقلاب فدای عزت و استقلال این مرز و بوم بودند و این جلسه بوی همت‌ها،‌ خرازی‌ها‌،‌ باکری‌ها و کاظمی‌های و زین‌الدین‌ها را می‌دهد.

روحانی در ادامه خطاب به مسئولان سپاه گفت: شما افتخار سپاهی و پاسدار بودن را بر دوش دارید و سپاه پاسداران فرزند انقلابی است که فاصله زمانی با پیروزی انقلاب ندارد و از اول ساعات پیروزی انقلاب، پاسداری و ایستادگی و جهاد برای حراست انقلاب اسلامی شکل گرفت و بعدا سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نامیده شد.

از روزهای اول انقلاب، پاسداران اسلام از جان مایه گذاشتند

وی با اشاره به اینکه از روزهای اول انقلاب، پاسداران اسلام از جان مایه گذاشتند، همه ایستادند و فداکاری کردند و هرجا احساس خطر شد سپاه پاسداران در خط مقدم دفاع از انقلاب حضور یافته است"، تصریح کرد: سپاه پاسداران در زمان ترورها،‌ ناامنی‌های گوشه و کنار ایران و توطئه‌های استکبار و در رأس آنها آمریکا، همیشه حضور داشته‌اند و ایستادگی کرده‌اند.

رییس‌جمهور با تاکید بر اینکه "سپاه پاسداران در ایران مثل یک ارتش یا نیروی نظامی در سایر کشورها نیست"، گفت: اینکه سپاه پاسداران دارای نیروی انسانی با آموزش و پشت سر گذاشتن انواع کلاس‌های علم عمومی و نظامی است و همچنین دارای سرمایه‌ای سخت‌افزاری و نرم‌افزاری نظام است، در ارتش‌های دیگر کشورهای دنیا هم وجود دارد اما سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از آغاز دارای دو سرمایه معنوی و سرمایه اجتماعی بوده است که آنرا از نیروهای مسلح کشورهای دیگر متمایز می‌کند.

روحانی در توصیف سرمایه معنوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اظهار کرد: سپاهیان در شب عملیات قبل از آنکه به نقشه نگاه کنند، به خطوط زیارت عاشورا می‌نگریستند و قبل از آنکه رمز عملیات را بیاموزند، یا حسین(ع) یا زهرا(س) آموخته بودند، پس سرمایه معنوی به مفهوم ارتش ایدئولوژیک کشورهای شرقی نیست بلکه به معنی انگیزه‌های معنوی و دینی است که عمقش تا 1400 سال قبل و تا کنار سفره یاران پیامبر و صحرای نینوا می‌رود.

اگر قضاوت مردم به تردید بیفتد، سپاه دیگر آن سپاه مدنظر امام نخواهد بود

وی با بیان اینکه "سرمایه معنوی سپاه همان است که او را محبوب دل‌ها قرار داده است"، گفت: اگر سرمایه معنوی سپاه سایش یابد و قضاوت مردم نسبت به ایثار این بهترین نیروی وفادار انقلاب روزی به تردید بیفتد، که خدا آن روز را نیاورد، سپاه دیگر آن سپاهی نیست که امام (ره) فرمود ای کاش من یک پاسدار بودم.

روحانی در ادامه با بیان اینکه "سپاه تا امروز سرمایه معنوی خود را حفظ کرده است و تا پایان هم حفظ خواهد کرد"، تصریح کرد: سرمایه معنوی سپاه به عنوان نقطه امتیاز نیروهای مسلح ما با تمام نیروهای مسلح جهان است که این معنویت را باید به همان نحوی که در جبهه‌ها بود، حفظ کرد، چون وقتی جبهه‌های و فضای معنوی رزمندگان می‌شدیم احساس آرامش و امید به انسان منتقل می‌شد و عطر حسینی را استشمام می‌کردیم.

وی با بیان اینکه "آنچه امروز دشمنان ما را می‌ترساند، هواپیما،‌ موشک و زیردریایی و تانک نیست"، خطاب به حاضران گفت: آنچه دشمن ما را می‌هراسند انگیزه‌، معنویت، خلوص و اتصال شما با خاندان اهل بیت و اتصال جبهه‌های شما به کربلای حسینی است و این امید شما و اتصال شما به آسمان و معنویت است که دشمن ندارد و شما پاسداران باید این امتیاز را حفظ کنید و حتی آن را با توجه به تجربیات فراوانتان در طول 35 سال گذشته ارتقا ببخشید.

رییس‌جمهور ادامه داد: سرمایه دیگر سپاه پاسداران، سرمایه اجتماعی است؛ یعنی سپاه پاسداران در دل مردم، با مردم و در کنار مردم است و باید دژ مستحکم و مدافع حقوق مردم باشد.

وی با بیان اینکه "سرمایه اجتماعی بزرگترین سرمایه سپاه است"، خاطرنشان کرد: بسیج چند ده میلیون سرمایه اجتماعی شماست که به معنای اعتماد مردم به سپاه و چسبندگی مردم به این نیروی مسلح مقتدر است.

روحانی با اشاره به تاکید امام(ره) مبنی بر اینکه نیروهای مسلح باید از بازی‌های سیاسی به دور باشند، اظهار کرد: سپاه مافوق و ورای جریانات سیاسی است نه در کنار و داخل جریانات سیاسی. سپاه جایگاهی برتر دارد که جایگاه کل ملت است، پس همه مردم سپاه را باید دژ و پناه خود یابند.

رییس‌جمهور با بیان اینکه "تاکید امام (ره) به دوری سپاه از بازی‌های سیاسی، از زمان روزهای جنگ بوده است"، گفت: امام از روز اول بر این نکته تاکید کردند که سپاه پاسداران باید متعلق به کل ملت ایران باشد و اگر روزی نیاز به حضور همه داشتیم آن‌کس که می‌تواند همه مردم را به نام بسیج و زیر پرچم اسلام و کشور جذب کند، سپاه است و اگر خدای نکرده روزی حادثه‌ای پیش آید بسیج،‌ از اقلیت‌های دینی و مذهبی هم دعوت می‌کند و برای حضور در جبهه نام مقلد افراد را نمی‌پرسد و چه شیعه و سنی چه مسلمان و مسیحی همه برای دفاع از وطن به صحنه می‌آیند.

کوچه تنگ جای ایستادگی نیست

وی تاکید کرد: ما در بیابان بزرگ می‌خواهیم در برابر دشمن بیایستیم چون کوچه تنگ جای ایستادگی نیست، پس نگذارید ما را به کوچه تنگ ببرند و بگذارید در میدان باز مقاومت کنیم.

روحانی با بیان اینکه "شرایط حساسی برای ایران و منطقه وجود دارد"، افزود: اهل تعارف نیستم و حرف‌هایم از دلم بر می‌آید و معتقدم آن نیرویی که امروز در خط مقدم در برابر تمام توطئه‌ها ایستاده و باید بایستد، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است.

رییس جمهور با بیان این‌که اولین قدم در شرایط فعلی شناخت تهدیدات است گفت: 31 شهریور 59 که دشمن به سرزمین ما تجاوز کرد عمده تهدید نظامی بود و سپاه پاسداران از آن زمان از نیروی امنیتی نظامی به نیروی نظامی تبدیل شد تا سال 64 که امام(ره) تشکیل سه نیروی سپاه را ابلاغ فرمودند.

روحانی با اشاره به زمانی که صدام به کویت حمله کرد،یادآورشد : در آن زمان بحث گرفتن یک کشور مطرح بود و صدام می‌خواست خطر انقلاب اسلامی را از کل منطقه دور کند و تبدیل به بزرگترین قدرت منطقه شود و در نامه‌ای به ایران نوشته بود که 800 کیلومتر مرز مشترک دریایی داریم که این نامه در شورای عالی امنیت ملی آن زمان با تفسیرهای مختلفی روبه‌رو شد و نشان از اهداف دیگر صدام داشت.

خطرناک است که در محاصره و تهدید، شکل تهدید را اشتباه شناسایی کنیم

وی همچنین به حمله آمریکا به افغانستان و عراق اشاره کرد و یادآورشد: در هر دوره‌ای شکل تهدیدات متفاوت است و امروز شرایط منطقه و اوضاع سوریه متفاوت است، پس مساله خطرناک این است که ما در محاصره و تهدید شکل تهدید را اشتباه شناسایی کنیم.

رییس‌جمهور با بیان این‌که اولین قدم پیروزی شناخت صحیح از تهدید،‌ ترسیم برنامه‌ درست برای مقابله،‌ اتخاذ استراتژی درست و ترسیم درست پایان کار و یا هدف نهایی با توجه به امکانات موجود است گفت: صدام به خاطر شناسایی نادرست دو بار و آمریکا بارها مرتکب خطاها شده است، هم در عراق و هم در افغانستان و ان شالله در سوریه همه عملکردش همراه با خطا باشد.

مساله سوریه ممکن است حتی سرنوشت جهانی را رقم بزند

روحانی با بیان اینکه ماجرای سوریه برای کل منطقه بسیار مهم است و شاید آثار جهانی داشته باشد، گفت: سوریه در منطقه حساسی است و دعوا بر سر یک فرد نیست که چه کسی رییس‌جمهور شود. همچنین دعوا بر سر یک طایفه هم نیست بلکه دعوا بر سر این است که غرب می‌خواهد برای کل منطقه تصمیمی بگیرد و منطقه ما را به صورت کنونی نمی‌پسندد که در این راستا شاهد بازگشت انگلیسی‌ها و فرانسوی‌ها هستیم.

وی با تاکید بر اینکه "شرایط منطقه بسیار حساس است"، یادآور شد: لیبی‌، تونس، مصر، یمن،‌ بحرین، عراق،‌ لبنان و سوریه از یک جهت مشابه هستند که حلقه‌های یک زنجیر واحد به حساب می‌آیند و یک هدف را دنبال می‌کنند پس آنها که دنبال تثبیت اسراییل و تضعیف خطوط مقاومت در برابر غرب و اسراییل هستند و می‌دانند مساله سوریه تنها محدود به یک کشور کوچک نیست بلکه سرنوشت یک منطقه بزرگ است که حتی ممکن است سرنوشت جهانی را رقم بزند.

رییس‌جمهور افزود: امروز در سوریه بهانه استفاده از سلاح شیمیایی را می‌آورند. نظر جمهوری اسلامی ایران در مورد سلاح شیمیایی همیشه روشن است و ما با سلاح کشتار جمعی مخالفیم اما غرب فکر می‌کند جمهوری اسلامی دنبال فرصت یافتن برای سلطه نظامی بر منطقه است و اساس اشتباه غرب همین‌جاست چون ما دنبال سلطه نظامی بر منطقه نیستیم و قدرت ما، سلطه گفتمان ما است و گفتمان ما در کل منطقه مهم است نه سلاح ما.

سپاه، سپاه جنگ نیست بلکه سپاه صلح و‌ آرامش است

روحانی با تاکید بر اینکه "سپاه پاسداران انقلاب اسلامی‌، سپاه جنگ نیست بلکه سپاه صلح و‌ آرامش است"، تصریح کرد: اگر توطئه خود را بردارد جمهوری اسلامی ایران نمی‌خواهد در منطقه سلطه نظامی داشته باشد چون گفتمان ما گفتمان مردم‌سالاری‌، ثبات، وحدت،‌ برادری و مبارزه با تروریسم در کل منطقه است.

وی با اشاره به اینکه از اول انقلاب، جمهوری اسلامی ایران قربانی تروریسم، سلاح کشتار جمعی و سلاح شیمیایی بوده است"، گفت: سپاه پاسداران‌،‌ سپاه صلح و آرامش در کل منطقه است پس به غرب می‌گوییم شما از منطقه بیرون بروید که میهمان ناخواسته هستید و ببینید منطقه گلستان می‌شود یا خیر؟ دست از تجاوز بردارید، نمی‌خواهد ایران‌هراسی کنید، چون ما نیاز به مداخله در منطقه نداریم. فریاد ما مردم‌سالاری است پس اگر در مصر خواهان تصمیم مردم بودید، در سوریه و عراق هم نظر اکثریت مردم را بخواهید، همانطور که مقام معظم رهبری در مورد فلسطینی‌ها گفتند اگر آوارگان فلسطینی برگردند، هرچه رای بدهند ما قبول داریم.

ایران مخالف استفاده از سلاح شیمیایی توسط هر گروه و در هر مکانی است

رییس‌جمهور با تاکید بر اینکه "جمهوری اسلامی ایران مخالف استفاده از سلاح شیمیایی توسط هر گروه و در هر مکانی است و آن را محکوم می‌کند و مردود می‌داند"، افزود: جنگ داخلی و کشتار با هر سلاحی از نظر ما مردود است و تلاش ما این است که سوریه از جنگ داخلی خلاص شود و به ثبات برگردد پس ملت آن به هر کسی رای دهند ما قبول داریم.

روحانی با اشاره به اینکه آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها در عین حال که بر طبل جنگ می‌زنند، از آثار جنگ خبر دارند، گفت: نظرسنجی‌های در آمریکا و اروپا و پارلمان انگلیس نشان می‌دهد که آنها می‌دانند جنگ چه آثار شومی دارد و در جنگ‌های قبلی به اهدافشان نرسیدند پس یک عامل حراست از منطقه عدم موفقیت آمریکا در نقشه‌های قبلی‌اش است.

رییس‌جمهور با بیان اینکه "ما خوشحال می‌شویم به هر دلیل جنگی آغاز نشود"، خاطرنشان کرد: قصد ما این است که جمهوری اسلامی ایران با تمام توان مانع اتفاق افتادن جنگی در منطقه شود اما با توجه به اهمیت مساله منطقه و سوریه در این زمینه بی‌تفاوت نخواهیم بود چون جمهوری اسلامی ایران در این مساله سرنوشت‌ساز هرگز بی‌تفاوت نبوده و نخواهد بود.

وی اضافه کرد: ان‌شاءالله به وظیفه‌مان عمل می‌کنیم و به لطف خداوند ملت‌های منطقه در برابر توطئه‌های دشمنان پیروز خواهند شد. امروز توطئه‌ای که علیه جمهوری اسلامی ایران وجود دارد، در رابطه با مساله معیشت مردم است.

تحریم بهانه است اما دشمن توانسته از این بهانه استفاده کند

روحانی تحریم‌های اعمال شده علیه کشورمان را غیرعادلانه، غیرقانونی و واهی خواند و اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران هیچگاه دنبال سلاح هسته‌یی نبوده و نخواهد بود و در این رابطه بیان واضح‌تر از بیان مقام معظم رهبری وجود ندارد که به صراحت فرمودند تولید،‌ نگهداری و استفاده از سلاح کشتار جمعی و هسته‌یی حرام است، پس علاوه بر مساله فتوای شرعی و دینی، این سخن توسط رهبر انقلاب مطرح شده است و در واقع حیثیت و آبروی انقلاب در طبق گذاشته شده است.

رییس‌جمهور با بیان اینکه "تحریم یک بهانه است اما متاسفانه دشمن توانسته از این بهانه استفاده کند"، افزود: دشمن دیگران را هم به این توطئه کشانده است و مصوباتی در شورای امنیت تصویب شده است و شاهد تحریم فروش نفت و فعالیت‌های بانکی هستیم که زندگی و معیشت مردم را تحت تاثیر قرار می‌دهد و حتی زمانی که می‌خواهیم یک کشتی گندم وارد کشور کنیم با مشکلات زیادی مواجه می‌شویم در حالی که دشمنان هم می‌دانند گندم ربطی به سلاح کشتار جمعی ندارد و با معیشت مردم در ارتباط است، پس ما باید این توطئه‌های را بشکنیم.

روحانی با بیان اینکه "دشمنان با فشارهای اقتصادی می‌خواهند مردم تسلیم شوند"، به انتخابات اخیر ریاست جمهوری و حضور مردم اشاره کرد و گفت: باید در برابر ملت بزرگ ایران تعظیم کرد که با وجود تبلیغات، حماسه باشکوه سیاسی را رقم زدند و البته در این راستا در کنار تدبیر ملت و تدبیر رهبری، تقدیر نهایی حق نیز موثر بود و انتخاباتی که پشت سر گذاشتیم یکی از دوره‌های انتخاباتی بود که شورای نگهبان اعلام کرد هیچ اعتراضی به دست ما نرسیده است.

وی ادامه داد: حماسه سیاسی اتفاق افتاد. دشمن باید ضربه دوم را با حماسه اقتصادی بخورد و همانطور مقام معظم رهبری به درستی امسال را سال حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی نام‌گذاری کردند،‌ حماسه اقتصادی هم باید با حضور مردم رقم زده شود.

سپاه رقیب مردم و بخش خصوصی نیست

به گزارش ایسنا، رییس‌جمهور در ادامه صحبتهای خود با بیان اینکه "سپاه پاسداران حافظ انقلاب است"، گفت: همانطور که فرماندهی سپاه در صحبت‌های خود به تبعیت از مقام معظم رهبری بر موضوع حماسه اقتصادی تاکید کردند و با توجه به اینکه هدف دشمن معیشت مردم است و ما باید آثار تحریم‌ها را کاهش دهیم، همگی رسالت سنگینی بر دوش داریم و سپاه با توجه به توان بسیار عظیمی که در حوزه نیروی انسانی و بخش اقتصادی دارد باید به دولت کمک کند؛ البته وظیفه هر نهادی در قانون مشخص شده است اما در تمام وظایف، سپاه به عنوان یک مکمل و پشتیبان می‌تواند وارد عمل شود.

روحانی با اشاره به اینکه "شایعاتی را که راجع به سپاه مطرح می‌شود اصلا قبول ندارم"، گفت: می‌خواهند سپاه را رقیب مردم قرار دهند اما سپاه رقیب مردم و بخش خصوصی نیست و پیمانکاری مثل پیمانکاران معمولی نیست و نبوده است. سپاه امروز باید پروژه‌های مهمی که بخش خصوصی توان آن را ندارد برعهده بگیرد.

سپاه چند پروژه بزرگ ملی را برعهده بگیرد

وی با بیان اینکه "امروز در شرایطی که اقتصاد ما هدف قرار گرفته است سپاه باید وارد عمل شود و سه - چهار پروژه بزرگ ملی را برعهده بگیرد"، تصریح کرد: سپاه شرایط کشور و دولت را به خوبی می‌داند چون ما کشوری هستیم که 2.5 میلیون بشکه نفت می‌فروختیم و امروز این رقم به کمتر یک میلیون بشکه رسیده است، آن هم در سالی که باید 7.5 میلیون تن گندم وارد کنیم. پس سپاه باید آستین را بالا بزند و بخشی از بار دولت را بر دوش بگیرد که البته بار نظام و مردم است و دولت هم خادم مردم است.

سپاه در مبارزه با قاچاق کالا می‌تواند مفید باشد

رییس‌جمهور با تاکید بر اینکه "دولت جز خادم مردم بودن شأن دیگری برای خود قائل نیست"، خاطرنشان کرد: سپاه همچنین توانمند است که در بحث مبارزه با فساد وارد شود و در مساله قاچاق کالا می‌تواند در کنار نیروی انتظامی و اطلاعات مفید باشد چون شرایط به نحوی است که سپاه باید کمک کند تا جلوی قاچاق کالا گرفته شود، چراکه این معضل، به رشد اقتصادی و تولید ضربه وارد می‌کند.

روحانی همچنین خطاب به سپاهیان گفت: به عنوان رییس‌جمهور کشور از شما عزیزان و مسئولان می‌خواهم که وارد عمل شوید و کمک کنید تا آثار تحریم‌ها بر مردم کاهش یابد و مردم همانطور در جنگ ایثار و خلوص سپاه را احساس کردند امروز هم بار دیگر شاهد خلوص و ایثار سپاه برای شکستن توطئه دشمن در موضوع معیشت مردم باشند.

رییس‌جمهور در پایان اظهار کرد: ما کاملا امیدواریم. مشکلات زیادی وجود دارد اما ما امیدواریم با کمک خداوند بر تمام آنها غلبه کنیم و در این راستا علاوه بر حمایت مردم، با حمایت سپاه پاسداران در خط مقدم راهی باز کنیم که توطئه‌های دشمن شکسته شود و حماسه اقتصادی رقم برخورد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین