این کارشناس ادامه داد: هورمون اکسی توسین مادران شیرده را خوشفکرتر میکند و باعث بهتر شدن تواناییهای مغزی و فکری و تقویت حافظه کوتاه مدت میشود.
وی با ذکر این نکته که شیردهی به مادر کمک میکند که به وزن قبل از بارداری برگردد، افزود: مادران شیرده ظرف یک ماه وزنشان کم میشود این کاهش وزن در صورتی که مادر به شیردهی خود ادامه دهد پس از سه ماه سریعتر میشود.
کریمی زنانی را که حداقل به یک کودک شیر میدهند را دارای درصد سرطان پستان کمتری دانست و اظهار کرد: در مادران شیرده سرطان پستان قبل از دوران یائسگی 22 درصد پایینتر از افرادی است که هیچ شیردهی نداشتهاند.
وی افزود: مادرانی که به فرزندان خود بین چهار تا 12 ماه شیر بدهند، سرطان پستان آنها 11 درصد کاهش مییابد و اگر همه مادران این زمان را به 24 ماه افزایش دهند، میزان کاهش این نوع از سرطان به 25 درصد خواهد رسید.
کریمی با بیان اینکه شیردهی خطر ابتلا به سایر سرطانها را نیز کاهش میدهد، تصریح کرد: ابتلا به سرطان تخمدان در زنانی که پس از هر بار زایمان حداقل دو ماه به نوزاد خود شیر دادهاند 20 تا 25 درصد کاهش داشته است.
این متخصص با اشاره به اینکه رابطه معنیداری میان شیردهی و کاهش مرگ بر اثر التهاب مفاصل وجود دارد، گفت: خانمهای شیرده در باقی عمر خود استخوانهای قویتری دارند و در سنین پیری خود کمتر دچار شکستگی استخوان لگن میشوند.
وی در پایان با ذکر این نکته که شیر مادر ایدهآلترین نوع غذا برای کودک است، خاطرنشان کرد: شیر مادر نه تنها از منابع محیطی استفاده نمیکند، بلکه نیازی به بستهبندی و آماده سازی ندارد و در واقع راحتترین و بهترین غذایی است که احتمال خوردن آن برای انسان وجود دارد.