کد خبر: ۲۳۷۸۵۴
تاریخ انتشار : ۱۴ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۳:۱۵

آش بهترین غذای نذری/ میوه هم نذر کنید

عید نوروز امسال با ایام فاطمیه و سوگواری حضرت زهرا (س) مقارن شده است و نذورات مردمی در این روزها رونق می‌یابد. ضمن ارائه پیشنهاداتی درباره توزیع و مصرف مواد غذایی درباره تهیه غذای نذری و توزیع آن ارائه خواهد شد.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: در ادامه پیشنهاداتی در مورد توزیع و مصرف مواد غذایی ارائه می‌شود:

1- از تهیه انواع سالاد حاوی سس زیاد اجتناب کنید. چنانچه در مراسم سالاد سرو می‌شود نسبت به رعایت اصول بهداشتی در تهیه سبزی‌های آن دقت کرده و سس سالاد را روی آن نریزید. می‌توانید از بسته‌های کوچک سس به صورت جداگانه استفاده کنید.

2- حتی‌الامکان به جای نوشابه‌های گازدار از دوغ بدون گاز و یا آب برای نوشیدن استفاده کنید.می‌توانید با اضافه کردن سبزی‌های معطر دوغ را خوش طعم‌تر کنید.

3- به جای قند و شکر برای مصرف چای از کشمش و خرما استفاده کنید.

4- با توجه به فرارسیدن ایام فاطمیه و سوگواری شهادت حضرت زهرا (س)، چنانچه نذر شما توزیع شیر است از شیرین کردن آن خودداری کنید.

5- به مقدار مورد مصرف غذای نذری دریافت کنید. از دریافت مقادیر بیشتر از نیاز که در نهایت مجبور به دور ریختن آن می‌شوید، خودداری کنید.

6- آش‌ها از بهترین غذاهایی هستند که به عنوان نذری تهیه می‌شوند البته به شرط اینکه یک وجب روغن روی آنها نباشد!

7- سعی کنید توزیع میوه را هم به عنوان یکی از مواد غذایی که می‌شود، نذر کرد در نظر بگیرید.

8- چنانچه برای سرو غذا و چای و نوشیدنی از ظروف یک‌بار مصرف استفاده می‌کنید، به بهداشتی بودن آنها توجه کنید. ظروف روشن که پلی استیرن شفاف هستند تنها برای مواد سرد مناسبند و برای مایعات گرم به هیچ عنوان نباید استفاده شوند.

استفاده از ظروف یکبار مصرف پلی اتیلنی و پروپیلنی برای غذاهای گرم و مرطوب مجاز و مناسب ولی برای غذاهای داغ ممنوع است. ظروف پلی استیرنی فوم دار و پلی استیرنی سفید رنگ برای مواد غذایی با دمای کمتر از 140 درجه سانتیگراد مجاز است. این علائم در زیر ظروف یکبار مصرف قید شده که باید مورد توجه باشد.

9- حتماً باید به جای استفاده از سنگ نمک یا نمک‌های فله‌ای از نمک‌های یددار تصفیه شده استفاده نمود.

10- به جای روغن جامد از انواع روغن مایع نظیر روغن آفتابگردان، زیتون، کلزا، سویا می‌توان استفاده کرد.

11- از مصرف نوشابه‌های گازدار خوداری کنید به دلیل اینکه باعث پوکی استخوان می‌شود.

12- در تخم‌مرغ پخته لایه متمایل به خاکستری یا سیاه رنگ زرده مربوط به سولفور آهن است و مصرف آن ضرری ندارد.

13- از ظروف مناسب جهت توزیع غذا استفاده شود.

14- قبل از مصرف در صورتی که ماده غذایی سرخ شده باشد بهتر است با دستمال حوله‌ای تمیز روغن آن گرفته شود.

15- برای حفظ سلامتی خود یک چهارم بشقاب خود را به گوشت کبابی و مابقی بشقاب را به سبزیجات خام، پخته و میوه‌های تازه که سرشار از فیبر، ویتامین و موادمعدنی هستند، اختصاص دهیم تا حتی الامکان دریافت ترکیبات سرطان‌زا از موادغذایی کبابی را کاهش دهیم.

16- قبل از توزیع باید قسمت‌های سیاه و زغالی گوشت را دور بریزیم زیرا ترکیبات سرطان‌زا بیشتر روی قسمت‌های زغالی گوشت تجمع دارند .

17- بهتر است از جوانه حبوبات در وعده‌های غذایی به دلیل ارزش بالای مواد مغذی استفاده کنیم.

18- تخم‌مرغ را به صورت خام به دلیل وجود آلودگی و ایجاد مسمومیت غذایی (از جمله باکتری سالمونلا) مصرف نکنید.

19- یک تخم‌مرغ فاسد چه پخته باشد و یا خام، پس از شکسته شدن بوی نامطلوبی از خود متصاعد می‌کند.

20- از نشانه تازگی تخم مرغ پخته این است که پوسته تخم مرغ آب پز به سختی از سفیده جدا می‌شود و زرده در مرکز سفیده قرار دارد.

21- از مصرف شیر خام باید خودداری کرد. توجه شود شیر به شکل پاستوریزه یا استریلیزه مصرف شود.

22- پنیر تازه محلی می‌تواند تب مالت را به انسان منتقل کند. پس در صورت تمایل به استفاده از پنیر تازه باید حداقل دو ماه در آب نمک نگه‌داری شده باشد.

23- در صورت ترش شدن سریع ماست بخصوص در داخل یخچال بهتر است از مصرف آن خودداری کنید.

24- پنیر، کشک و حتی ماست از محصولاتی هستند که می‌توانند توسط کپک‌ها مورد حمله قرار بگیرند. بدیهی است در این صورت باید از مصرف آنها اجتناب کرد.

25- اگر پنیر با شیر تازه تهیه شده باشد می‌توان آن را به صورت تازه مصرف کرد.

26- بهتر است از جوانه سبزی‌ها به دلیل مواد مغذی بالا برای مصرف به صورت خام و یا پخته به همراه غذا استفاده شود.

27- مصرف بیشتر نان‌هایی که از آرد کامل (سبوس‌دار) تهیه شده‌اند به جهت ارزش تغذیه‌ای بالاتر توصیه می‌شود (نان سنگک).

منبع: ایسنا
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین