آفتابنیوز : آفتاب: به گزارش ایرنا، دکتر «ماندانا منصور قناعی» افزود: در ناباروری هایی که عوامل مردانه دخیل است با انجام آزمایش ساده، پاسخ آن دریافت می شود اما در خانم ها نیز ممکن است اختلالات تخمک گذاری مانع از فرزندآوری شود که افزایش سن در کیفیت تخمک ها موثر است.
وی با بیان اینکه سن ازدواج در کشور افزایش یافته و کاهش کیفیت در باروری تخمک ها از سن 35 سالگی به بعد است، ادامه داد: بهتر است تا قبل از 35 سال و با فاصله کمتری پس از ازدواج اقدام به فرزندآوری کرد و در این خصوص اشتغال و تحصیل خانم ها نباید مانع از بچه دار شدن به موقع شود.
این پزشک متخصص زنان ادامه داد: اثبات شده افرادیکه بارداری اولیه شان در بین 35 تا 39 سالگی است، 20 تا 40 درصد دچار ناباروری می شوند.
** چه عاملی موجب «آمنوره» می شودوی علاوه بر افزایش سن باروری، چاقی را از موانع تخمک گذاری دانست و گفت: زنان دچار چاقی مفرط، معمولا بیشتر مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک یا الیگومنوره می شوند.
دکتر قناعی تصریح کرد: تخمدان پلی کیستیک، چاقی یا ورزش شدید، مصرف برخی داروهای ضد بارداری و تومور مغزی تولیدکننده پرولاکتین از سایر علل آمنوره است.
وی افزود: خانم هایی که وزن بالایی دارند و از خوردن امتناع می کنند و کسانی که ورزش های حرفه ای انجام می دهند، در معرض ابتلا به اختلالات تخمک گذاری هستند. همچنین نباید از آنومالی های لوله ای و رحمی که در ناباروری موثر است، غافل شد.
** افزایش اختلالات کروموزومی یا آنومالی های جنینی با افزایش سن والدیناین پزشک متخصص گفت: سن بالای پدر نیز موثر است زیرا قدرت باروری در آقایان 25 ساله، دو برابر بیشتر از آقایان 35 ساله است. هرچند کیفیت تخمک مهمتر است و در آقایان کاهش قدرت باروری به تدریج پیشروی می کند، اما افزایش اختلالات کروموزومی یا آنومالی های جنینی که برای اجتناب از آن باید رو به درمان های کمک باروری آورد، در اثر افزایش سن مادر و پدر به وجود می آید.