کد خبر: ۲۶۵۱۰۹
تاریخ انتشار : ۱۴ مهر ۱۳۹۳ - ۱۶:۲۱

دیلی میل ادعا کرد: نقش ایران در خرید سهام باشگاه لیدز یونایتد

هم اکنون روزنامه انگلیسی دیلی میل مدعی شده که در سال 2012 شرکت های سرمایه گذاری دولتی ایران در جریان تأمین منابع مالی بانک بحرینی GFH مشارکت داشته اند و این مسأله را یکی از مصادیق شکستن تحریم ها از سوی دولت ایران می داند.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: فوتبال‌دوستان، لیدز را با درخشش اش در فصل 2000-2001 لیگ قهرمانان به یاد دارند که تا نیمه نهایی لیگ قهرمانان هم بالا آمد و اسیر والنسیا و کاپیتان مندیتایش شد. پس از آ ن دیگر این باشگاه افول کرد و خبری از آن نبود تا در ماجرای پر فراز و نشیب تمدید قرارداد کارلوس کی روش، یکباره نامش در حکم مشتری جدید و جدی سرمربی تیم ملی مطرح شد. هم اکنون روزنامه انگلیسی دیلی میل مدعی شده که دولت ایران در جریان خرید سهام این باشگاه توسط یک بانک بحرینی نقش تأمین مالی داشته است. 

به گزارش «تابناک»، در دسامبر سال 2012 بانک بحرینی GFH در ادامه موجب خرید باشگاه های اروپایی توسط میلیاردهای عرب، اقدام به خرید سهام باشگاه لیدز یونایتد کرد. لیدز در آن سال مانند چند سال پیش و بعدش به دلیل حضور در چمپیونز شیپ و درآمد پایین از محل حق پخش تلویزیونی و افزایش بدهی ها در آستانه ورشکستگی قرار داشته و به همین دلیل، از یک مشتری عرب ولخرج با آغوش باز استقبال می کند. 

کن بیتس، مالک این باشگاه در دسامبر 2012 سهام باشگاه لیدز را به بانک بحرینی GFH واگذار می کند؛ واگذاری که البته هیچ گاه رنگ عافیت به خود نمی بینید و برنامه های GFH برای سرمایه گذاری در لیدز هرگز محقق نمی شود تا سرانجام این بانک بحرینی، 75 درصد سهام این باشگاه را به ماسیمو چلینو، میلیاردر معروف ایتالیایی به قیمت 35 میلیون پوند واگذار می کند. با این حال، این بانک همچنان مالک 25 درصد سهام این باشگاه است. 

نقش دولت ایران در خرید سهام باشگاه لیدز یونایتد

هم اکنون روزنامه انگلیسی دیلی میل مدعی شده که در سال 2012 شرکت های سرمایه گذاری دولتی ایران در جریان تأمین منابع مالی بانک بحرینی GFH مشارکت داشته اند و این مسأله را یکی از مصادیق شکستن تحریم ها از سوی دولت ایران می داند. 

در سال 2012 بانک بحرینی گالف فایننس هاوس (GFH) از طریق یکی از شرکت ها تابعه اش به نام جی اف اچ کپیتال که در دبی مستقر است، اقدام به خرید سهام باشگاه لیدز یونایتد کرده است؛ اما از آنجا که این شرکت با کمبود نقدینگی روبه رو بوده، در آن مقطع، این فقدان را با کمک مالی شرکت انجازت تکنولوژی فاند (Injazat Technology Fund) برطرف کرده و سهام باشگاه را با پولی که از این شرکت قرض گرفته، خریده است.

اما اینجاست که پای دولت ایران به ماجرای خرید سهام باشگاه لیدز یونایتد باز می شود. بنا به ادعای دیلی میل انجازت تکنولوژی فاند، شرکتی است که در زمینه سرمایه گذاری در فن آوری، رسانه و ارتباطات و مخابرات در خاورمیانه فعالیت دارد و بخشی از آن در اختیار نهادهای سرمایه گذار دولت ایران است. 

بررسی ها همچنین نشان می دهد، 10 درصد سهام شرکت انجازت تکنولوژی فاند، متعلق به صندوق توسعه ملی وابسته به بانک مرکزی ایران است؛

دیلی میل با مطرح کردن این ادعا ها، مدعی شده که دولت ایران در جریان این معامله تحریم های بین المللی را نقض کرده است. با این حال، هنوز هیچ یک از مسئولان فوتبال انگلستان نسبت به این ادعادی دیلی میل پاسخ روشنی نداده اند. تنها کن بیتس، مدیرعامل سابق این تیم و شاون هاروی، مدیر چمپیونز شیپ انگلستان که لیدز در آن حضور دارد، از نحوه تأمین مالی بانک بحرینی در جریان خرید این باشگاه اظهار بی اطلاعی کرده اند. 

لیدز یونایتد از سال 1992 و همزمان با آغاز نخستین دوره لیگ بر تر انگلستان در سطح اول فوتبال این کشور حضور داشته و جزو تیم های پرطرفدار انگلستان هم بود و حتی دو سال پیاپی به نیمه نهایی جام یوفا و لیگ قهرمانان نیز راه یافت؛ اما تیره روزی های این تیم با سقوط به دسته اول فوتبال انگلستان (چمپیونز شیپ) پس از دوازده سال آغاز شد و این تیم فصل 2003-2004 به چمپیونز شیپ سقوط کرد و حتی در فصل 2007-2008 به یک دسته پایین تر هم رفت؛ اما سرانجام در سال 2010 بار دیگر به دسته اول فوتبال انگلستان بازگشت، ولی هنوز نتوانسته راهی به لیگ بر تر پیدا کند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین