آفتابنیوز : آفتاب: دکتر محمدحسن انتظاری در گفتوگو با سلامانه دراینباره اظهار داشت: «برخلاف تصور عموم که مبتلایان به سنگ کلیه از نوع اگزالات کلسیمی باید مصرف موادغذایی حاوی کلسیم را کاهش دهند، دریافت بالای کلسیم از طریق رژیم غذایی میتواند باعث کاهش احتمال بروز سنگ کلیه شود. بنابراین مبتلایان به این بیماری باید در برنامه غذاهایی خود از منابع غذایی حاوی کلسیم مثل شیر، دوغ، پنیر، کشک و... استفاده کنند.»
وی با اشاره به اینکه محدودیت شدید کلسیم باعث افزایش جذب اگزالات و دفع بیشتر آن از طریق ادرار و در نتیجه تشکیل سنگهای اگزالات کلسیم میشود، گفت: «مبتلایان به این بیماری باید مصرف منابع خوراکی حاوی اگزالات مثل اسفناج، چای پررنگ، کاکائو و نوشابههایی با پسوند کولا (کوکاکولا نوشابه قهوهای) و همچنین آب گریپفروت اجتناب کنند تا سنگ اگزالات کلسیم کمتر ایجاد شود.»
عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی بابیان اینکه هرچند مصرف قهوه و چای از خطر تشکیل سنگ میکاهند، گفت: «ولی باید در نظر داشت که این نوشیدنیها حاوی اگزالات هستند بنابراین باید حد اعتدال را در مصرف آنها رعایت و از زیادهروی در نوشیدن آنها پرهیز کرد.»
انتظاری در پایان با تاکید بر اینکه بهترین اقدام برای جلوگیری از تشکیل سنگ، مصرف مقادیر زیاد مایعات است، گفت: «بیماران مبتلا به سنگ اگزالات کلسیم حتماً قبل از خواب باید یک لیوان آب بنوشند هرچند اگر تشنهشان نباشد و تمایلی به نوشیدن آب نداشته باشند.»