کد خبر: ۳۴۰۳۸۹
تعداد نظرات: ۱۵ نظر
تاریخ انتشار : ۱۳ دی ۱۳۹۴ - ۱۷:۴۵
شیخ نمر به‌رغم حبس‌ها و شکنجه‌ها هرگز دست به‌ اقدام‌های خشونت‌آمیز نزد

بهانه‌ای که خودسرها به مقام‌های سعودی دادند/شیخ‌نمر چگونه مبارزی بود؟

اقدام معترضان به اعدام شیخ نِمِر در حمله و به آتش کشاندن سفارتخانه عربستان سعودی در تهران نه تنها کاری غیرمتمدنانه و ضدقانون بود بلکه بهانه را به مقام‌های سعودی داد تا با برجسته سازی این رخداد، نگاه ها را از موضوع اعدام شیخ نمر دور کنند.
آفتاب‌‌نیوز :
دیروز شنبه دوازدهم دی ماه 1394 خورشیدی وزارت کشور عربستان طی بیانیه‌ای از اجرای حکم اعدام شیخ نمر باقر النمر رهبر شیعیان عربستان به همراه 46 تن دیگر خبر داد؛ افرادی که دولت عربستان از آنها به عنوان تروریست یاد کرد. حال آنکه شیخ نمر در طول دوره ی اعتراضی هرگز دست به سلاح نبرد و در اعتراض به سیاست‌های سرکوب گرایانه و تبعیض آمیز آل سعود مبارزه مسلحانه را جایز نشمرد.

به گزارش آفتاب، پس از انتشار خبر اعدام این روحانی سرشناس شیعه، تظاهرات گسترده ای علیه نقض حقوق حکومت آل سعود در منطقه شیعه نشین قطیف عربستان، عراق و همچنین ایران صورت گرفت. گفته می شود که معترضان به این اقدام ریاض در مشهد، پرچم عربستان را پایین کشیدند. همچنین با پرتاب آتش به سمت کنسولگری آن کشور، قسمت هایی از این ساختمان در آتش سوخت. در اقدامی مشابه شماری از معترضان در تهران نیز وارد سفارتخانه عربستان شدند و بخش هایی از سفارتخانه را به آتش کشیدند؛ اقدام هایی که با دخالت نیروی انتظامی پایان یافت. در این ارتباط بیان چند نکته ضروری است:

1-باید در نظر داشت که بین اعتراض مسالمت آمیز به منظور بیان و تاثیرگذاری نظر با اقدام های قانون شکنانه و خشونت آمیز مرزی آشکار وجود دارد. بدون شک وقتی حرکت اعتراضی از چارچوب تعیین شده خود فراتر رود نتیجه ای عکس خواهد داد. بدتر زمانی است که اشغال سفارتخانه ها به عرف و رویه ای اعتراضی تبدیل شود. 

چهار سال پیش بود که گروهی معترض به سیاست های انگلیس با حمله به سفارت این کشور برای ساعت هایی آن را اشغال کردند و به تخریب اموال موجود در آن دست زدند؛ موضوعی که باعث شد تهران- لندن روابط عالی دیپلماتیک خود را قطع و سفارت های خود را تعطیل کنند. از آن تاریخ روابط ایران و انگلیس در سطح کاردار غیر مقیم کاهش یافت. ورود دانشجویان معترض به سفارت انگلیس باعث شد تا شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز به اتفاق آرا با صدور قطعنامه ای آن را محکوم کند.

حال پس از سپری شدن چهار سال از تعطیلی سفارتخانه ها و رایزنی های بسیار در دولت یازدهم، در نهایت چند ماه پیش سفارتخانه های این 2 کشور بر روی هم باز شدند. اکنون این رویداد دیگربار تکرار شده است و تکرار رخدادهایی از این دست بر کشور و منافع ملی اثرهای نامطلوب برجای خواهد گذاشت. 

با درک هزینه های ناشی از تندروی، سران جمهوری اسلامی همواره بر پرهیز از رفتارهای احساسی تاکید کرده اند. مردادماه سال 91 رهبر معظم انقلاب در جمع هزار نخبه و فعال دانشجویی نیز صراحتا مخالفت خود با تسخیر سفارت انگلیس را اعلام کردند. 

2-از منظر حقوق بین الملل نیز چنین اقدام هایی توجیه پذیر نیست. ایران از سال 1353پس از تصویب مجلس شورای ملی به کنوانسیون وین پیوست و متعهد به اجرای مفاد مندرج در آن شد. 

برپایه ماده 22 کنوانسیون وین مکان های ماموریت غیرقابل تعرض خواهند بود. ماموران دولت پذیرنده نمی توانند به آنها وارد شوند مگر با رضایت رییس ماموریت. همچنین دولت پذیرنده متعهد است کلیه اقدام های لازم را جهت مراقبت از مکان های ماموریت در مقابل هرگونه مزاحمت یا صدمه به عمل آورد. در ادامه این ماده آمده است که مکان های ماموریت، اموال و اثاثیه داخل آن ها و وسایل نقلیه ماموریت مصون از بازرسی، ضبط و مصادره یا اقدام های اجرایی هستند.

همچنین بر اساس ماده 29 کنوانسیون وین، اعضای نمایندگی دیپلماتیک مصون هستند. دولت پذیرنده باید با این افراد با احترام مقتضی رفتار کند و کلیه اقدام های لازم را در جهت پیشگیری از لطمه به شخصیت، آزادی یا شان ایشان معمول دارد که البته این نوع مصونیت متفاوت از مصونیت قضایی است. همچنین در ماده 30 این کنوانسیون به مصونیت اقامتگاه شخصی نمایندگان دیپلماتیک اشاره شده است که اقامتگاه شخصی این نماینده ها از همان مصونیت و حفاظت مکان های ماموریت برخوردار است. همچنین اوراق، مکاتبه ها و دارایی وی نیز برخوردار از مصونیت است. 

بنابراین، مشاهده می شود که هر گونه اقدام در خدشه به سفارتخانه ها و کنسولگری ها از دیدگاه حقوق بین الملل رد شده است. افزون بر آن، در صورت ادامه چنین روندی خطر مقابله به مثل طرف مقابل نیز وجود دارد. همان طور که جمهوری اسلامی هرگز تحمل نمی کند که سفارتخانه اش در کشورهای دیگر مورد تهاجم و تجاوز قرار گیرد باید تصمیمی جدی در برابر افرادی بگیرد که خودسرانه به حریم مصون اماکن دیپلماتیک تجاوز می کنند. 

3-اقدام نسنیجده و هیجانی معترضان در ورود به سفارت و کنسولگری عربستان باعث شد تا نوک پیکان اتهام علیه ایران برگردد. سران عربستان که تاکنون نزد جهانیان محکوم به نقض حقوق بشر و آزادی بیان بودند اینک امکان آن را یافته‌اند تا از موقعیت متهم به شاکی تغییر جایگاه دهند و با فضاسازی و جریان سازی رسانه ای خود نقض حقوق بین الملل ایران را برجسته سازی کنند. حتی احتمال آن می رود که سرویس های امنیتی عربستان در شکل گیری و نیز تشدید اعتراض ها با هدف تعرض به سفارتخانه این کشور نقش داشته باشند تا با تقویت خطر ایران هراسی، خود در حاشیه ای امن قرار گیرند.

4-در مجموع، جای تعجب نیست افرادی چون «فدریکا موگرینی» مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و نیز وزارت امور خارجه آمریکا که تا دیروز اقدام ریاض را محکوم و اعدام شیخ نمر را اقدامی ضدحقوق بشری و افزاینده اختلاف‌های مذهبی معرفی می کردند اینک تغییر موضع دهند. ضمن آنکه ورود به سفارتخانه‌ها به خاطر اعتراض تصویری زشت و غیرمتمدنانه از مردم کشورمان نزد جهانیان ترسیم می‌کند و مشروعیت اعتراض‌ها را نیز زیر سوال می برد. 

بی‌تردید شیخ نمر در کشوری خشونت‌طلب، پیام مبارزه در چارچوب را منعکس کرد. او حتی به رغم حبس‌ها و شکنجه‌ها هرگز دست به سلاح و اقدام های خشونت آمیز و مسلحانه نزد. از این رو، اقدام های افراطی و خشونت طلب در احقاق حق این عالم برجسته چه بسا که حقانیت پیام‌های مبارزاتی وی را زیر سوال برد. 

منبع: ایرنا
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۱۵
عبد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۵۰ - ۱۳۹۴/۱۰/۱۳
112
11
سلام- مسئولین جوان و تازه به دوران رسیده عربستان از حساسیت ایران نسبت به آیت الله نمر آگاه بوده اند و بدون شک به دنبال ماجراجویی و جنگ هستند . باید پاسخ قاطعی به ظالمان داد. (البته مطابق دستور ولی)
خون آیت الله نمر (ها) بی نتیجه نخواهد ماند.انشاء الله
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۴۴ - ۱۳۹۴/۱۰/۱۴
يه سري بي سواد مثل تو هستن که مملکت رو با اقدامات هجاني به گند کشيدن .
ي ؟ خودمون کم دردسر داريم ؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۳۹ - ۱۳۹۴/۱۰/۱۳
5
39
عجب...
ناشناس
|
Germany
|
۰۰:۲۳ - ۱۳۹۴/۱۰/۱۴
30
6
نفوذی ها عربستان به سفارت عربستان حمله کردن و خون شیخ نمر را پایمال کردن
ناشناس
|
-
|
۰۸:۰۲ - ۱۳۹۴/۱۰/۱۴
4
44
مطمئن باشید که خودسرها سر ایران را به باد خواهند داد وشاید هم ماموریت داشته باشند هر روز جسورتر می شوند وفربه تر
حیدر
|
Germany
|
۰۸:۳۰ - ۱۳۹۴/۱۰/۱۴
37
7
سفارت همه کشورهاراهم باید خراب کنیم ما به هیچ کشوری محتاج نستیم
ناشناس
|
United States of America
|
۰۸:۳۲ - ۱۳۹۴/۱۰/۱۴
3
43
اگر عربستان و صهيونيستها ميلياردها خرج ميكردند
نميتونستند اينطور ايران را ضايع كنند
خاك بر سر برنامه ريزشان واربابانشان كه ما را بدبخت كردن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۲ - ۱۳۹۴/۱۰/۱۴
3
37
بی خودی به جهان سوم نمیگن جهان سوم ...
جهان سوم جاییه که همیشه یه عهده ادم احمق و یا خائن وجود دارند
که سنگی تو چاه بندازن که هزار تا ادم عاقل نتونند دربیارن..
ایران زمانی که 400 تا حاجی تو منا کشته شدن باید پیش دستی میکرد و قطع رابطه میکرد ولی حالا با اتش زدن سفارت انگشت اتهام بسوی ایرانه ..!!!!
.!!
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۶ - ۱۳۹۴/۱۰/۱۴
3
40
امان ازشعبان بي مخ ها!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
یاشار
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۴ - ۱۳۹۴/۱۰/۱۴
2
37
اقدام نیروهای خودسر در حمله به سفارت کشور عربستان سعودی محکوم است محکوم است محکوم است و عاملان این حمله باید در ملاعام مجازات بشن..رسوایی و بی آبرویی تا چه حد آخه..تصویری غیرمتمدنانه از ایران نمایش دادن..ای خدااااااااااا
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۵ - ۱۳۹۴/۱۰/۱۴
اعدام؟؟ بعد شما نگران تصویر غیرمتمدنانه هم هستید؟ 50 نفر اعدام کنیم خیلی متمدنانه تر میشه.. نه؟؟؟ خیلید باحالید بعضیاتون..
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۱ - ۱۳۹۴/۱۰/۱۴
4
23
حمله به سفارتخانه ها شبیه اینستکه کسی را به خانه دعوت کنیم، بعد ..... از دید بین المللی محکوم هستیم. رابطه نمیخواهیم ازشان بخواهیم برای همیشه ایران را ترک کنند. اگر من جای دکتر حسن روحانی بودم الان استعفا میدادم.
بسیجی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۷ - ۱۳۹۴/۱۰/۱۴
2
22
اینها خود سر نیستند شلخته سیاسی
خرد
|
-
|
۱۳:۵۱ - ۱۳۹۴/۱۰/۱۴
3
22
مگه دوران ...که هر کس با میل خودش کاری بکنه.بابا این روسیاهی داره هی ما بگیم متمدنیم هی یه مشت نادان بربریت به خرج بدن کی عربستان سفارت کسی را اشغال کردند.شهید نمر خدا رحمتشون کنه.باید از راه مسالمت امیز.شیعیان بقیه کشورها چکار کرند..به خداوندی خدا سوگند اگر مسولین نظام خردمندانه کاری نکنند....در ایران متولد می شودمسولین هشیار باشید این حرکت به جای اینکه تهدیدی برای عربستان باشه از درون خره ای شد به جان این مملکت.بدا به حال روابط یا عدم روابط به جای مسله سیاسی ودیپلماتیک بشه اعتقاد ان وق فاجعه است...............
مسعود
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۱ - ۱۳۹۴/۱۰/۱۴
3
36
فکر کنم عربستان هم همین رو میخواست، مقامات عربستان باید از خودسرها حسابی تشکر کنند.
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین