آفتابنیوز : حمید چیت چیان در برنامه زنده اقتصاد ایران در شبکه 5 با بیان اینکه هدف اصلی صنعت برق بر مبنای ارتقای بهرهوری گذاشته شده است و باید به استانداردهای جهانی برسیم گفت: بخش برق تنها 10 درصد نیازمند خارج از کشور است.
وی افزود:در بخش برق فقط 10 درصد نیازمند کمک خارجیان در تهیه برخی تجهیزات هستیم و 90 درصد تجهیزات مورد نیاز صنعت برق از تولیدات داخلی تامین میشود.
چیت چیان با بیان اینکه در دهه 90 هدف اصلی صنعت برق بر مبنای ارتقای بهرهوری گذاشته شده است،خاطر نشان کرد: با هوشمندسازی شبکههای برق کشور می توانیم تلفات برق را به حد استاندارد جهانی (6 تا 8 درصد) نزدیک کنیم.
وزیر نیرو با اشاره به اینکه در مهر ماه سال گذشته تلفات برق کشور 15 درصد بوده و مهر امسال رقم تلفات تا 11 درصد کاهش یافته پیش بینی کرد تا پایان اسفند سال جاری تلفات برق کشور به 10.8 درصد برسد.
وی با اشاره به اینکه یک درصد کاهش تلفات در سال، 250 میلیارد تومان سود اقتصادی برای صنعت برق کشور دارد، اضافه کرد: با احتساب صرفهجویی سوخت نیروگاهی، این صرفهجویی را میتوان به یک هزار میلیارد تومان به ازای یک درصد افزایش داد.
وی ادامه داد: صنعت آب و برق در دهه 70 حرکت به سمت خوداتکایی را آغاز کرد و با برنامهریزی هوشمند تعدادی پیمانکار تربیت شدند و در قراردادهایی که با ایتالیاییها امضا کردیم، شرط گذاشتیم تا از متخصصان ایرانی در تیم سدسازی استفاده شود تا انتقال تکنولوژی صورت گیرد و در مرحله بعد متخصصان داخلی طراحی و اجرا را به عهده گرفتند و ایتالیاییها نظارت را به عهده داشتند و در گام سوم نیاز کشور به متخصصان خارجی مرتفع شد.
وزیر نیرو با بیان اینکه در صنعت برق نیز در ساخت توربینهای گازی نیروگاهی جزو 6 کشور مطرح جهان هستیم،گفت: هماکنون ما از توربینهای کلاس E ساخت داخل در نیروگاهها استفاده میکنیم و بهزودی شاهد استفاده از توربینهای کلاس F خواهیم بود که باعث میشود راندمان نیروگاههای کشور از 46 درصد به 58 درصد افزایش یابد.
چیتچیان در خصوص دریاچه ارومیه گفت: با جلوگیری از ساخت 4 سد در حوضه دریاچه ارومیه و رها سازی آب از سدهای موجود در حوضه این دریاچه و رهاسازی 110 میلیون متر مکعب آب از سد شهید کاظمی، موفق به تثبیت تراز آب در دریاچه شدیم و پیشبینی میکنیم تا سال 1402 وضعیت دریاچه ارومیه به حد تعادل اکولوژیک برسد.
وی با بیان این مطلب از 609 دشت کشور بیش از نیمی از آنها با بیلان منفی منابع آب مواجه هستند، اظهار داشت: اینها 350 دریاچه ارومیه هستند که در زیرزمین قرار دارند و دیده نمیشوند.
وزیر نیرو از طرح فاضلاب تهران به عنوان بزرگترین طرح زیست محیطی کشور یاد کرد و افزود: این طرح که در دو هفته گذشته بزرگترین جایزه بین المللی بنیاد جهانی انرژی را نصیب کشور کرد، تا پایان برنامه ششم توسعه به اتمام خواهد رسید.
وی آن گاه با اشاره به نزدیک شدن زمان انتخابات از همراهی بسیار خوب مجلس شورای اسلامی با وزارت نیرو سخن گفت و در ادامه افزود: اگر مجلس و دولت با هم تفاهم داشته باشند این توفیق را خواهند داشت تا در پیشبرد اهداف کشور موفقیتهای بزرگی را کسب کنند.
منبع: اقتصادنیوز