کد خبر: ۳۵۴۴۸۰
تاریخ انتشار : ۱۹ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۷:۱۵

بازتاب رزمایش موشکی ایران در رسانه‌های خارجی

در آخرین روزهای رزمایش موشکی اقتدار ولایت، موشک بالستیک قدر H به سمت اهداف از پیش تعیین شده در فاصله یک هزار و 400 کیلومتری شلیک شدند. این آزمایشات بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های بین‌المللی داشت.
آفتاب‌‌نیوز :
به نوشته روزنامه گاردین، جمهوری اسلامی ایران با وجود هشدارهای پیشین آمریکا گزارش داد چند آزمایش موشکی بالستیک انجام داده است. این در حالی است که واشنگتن دو ماه پیش به دلیل آزمایش موشک عماد،‌ تحریم‌هایی را علیه افراد و معاملات مرتبط با برنامه موشکی ایران اعمال کرد.

مارک تونر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در واکنش به آزمایشات موشکی اخیر گفت که واشنگتن این موضوع را بررسی خواهد کرد و در صورت تایید، آن را به شورای امنیت سازمان ملل ارجاع خواهد بود و خواستار پاسخ مناسب خواهد شد.

ژنرال امیرعلی حاجی‌زاده، فرمانده هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ضمن اعلام آزمایش موفقیت‌آمیز چند موشک بومی،‌ هنگام پخش تصاویر لحظه پرتاب یکی از این موشک‌ها گفت که این موشک‌ هدفی را در فاصله 700 کیلومتری مورد اصابت قرار داده است.

به گفته مقامات آمریکایی، پرتاب آزمایشی این موشک نقض برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) توافقی که در ژوییه سال 2015 میان ایران و گروه 1+5 حاصل شد، نیست.

روزنامه وال استریت ژورنال نیز در گزارشی نوشت:‌ ایران با وجود فشارهای واشنگتن که منجر به وضع تحریم‌های تازه علیه تهران در ارتباط با برنامه موشکی‌اش شد،‌ روز سه‌شنبه یک موشک بالستیک را به صورت آزمایشی پرتاب کرد و به وعده مقامات خود در خصوص ادامه توسعه برنامه موشکی‌اش تحقق بخشید.

به گزارش رسانه‌های داخلی ایران این آزمایشات با هدف نمایش توان بازدارندگی و نمایش آمادگی ایران برای مقابله با هر تهدیدی انجام شده است. این پرتاب‌ها توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی انجام گرفت و از سیلوهایی واقع در مرکز ایران پرتاب شد که به گفته یک مقام نظامی ایرانی یک هدف در فاصله 700 کیلومتری را مورد اصابت قرار داده است.

به نوشته وال استریت ژورنال، این اولین آزمایش ایران پس از آن است که وزارت خزانه‌داری آمریکا در ژانویه سال 2016 علیه 11 نهاد و شخص ایرانی به اتهام ارتباط با برنامه موشکی بالستیک ایران تحریم‌هایی وضع کرد.

مقامات آمریکایی در واکنش به این آزمایشات گفته‌اند که ایران توافق هسته‌ای را نقض نکرده اما این اقدام برخلاف قطع‌نامه‌های شورای امنیت سازمان ملل است.

در حقیقت آمریکا برنامه موشکی ایران را تهدیدی بالقوه علیه اسراییل، هم‌پیمان کلیدی واشنگتن در خاورمیانه و دشمن قدیمی ایران و هم‌چنین تهدیدی علیه متحدان عربش در حاشیه خلیج فارس از جمله عربستان و امارات متحده عربی می‌بیند که خود موشک‌های دوربرد در اختیار دارند. آمریکا به علاوه نسبت به اموال نظامی‌اش در منطقه شامل یک پایگاه دریایی در بحرین نگران است.

به گزارش ایسنا، این آزمایش در روزی انجام شده است که قرار بود جو بایدن، معاون رییس‌جمهور آمریکا به اسراییل سفر کند تا با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی دیدار کند که به نظر می‌آید آخرین تلاش‌های واشنگتن برای حل مناقصه فلسطین – اسراییل در آخرین سال ریاست جمهوری باراک اوباما باشد.

مقامات ایرانی می‌گویند که آزمایشات موشکی اخیر هیچ سند بین‌المللی را نقض نکرده و این سلاح‌ها تنها برای دفاع از خود است، چیزی که هر کشوری حق آن را دارد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ( ایسنا)، ایران روز سه‌شنبه چند آزمایش موشکی بالستیک انجام داد.

آمریکا پیش از این در واکنش به آزمایش یک موشک دیگر در اکتبر سال 2015 تحریم‌هایی را علیه چند نهاد و فرد متهم به داشتن ارتباط با برنامه موشکی بالستیک ایران اعمال کرد.

وزارت امور خارجه آمریکا این بار نیز اعلام کرد که در صورت تایید صحت این آزمایشات تصمیم مناسب را اتخاذ خواهد کرد. هم‌چنین روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی به نقل از تلویزیون ایران نوشت: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روز سه‌شنبه چند موشک بالستیک را آزمایش کرد و هر چند گزارشات مربوط به آن مشخص نکرده است که این موشک‌های بالستیک قابلیت حل کلاهک هسته‌ای را دارند یا خیر.

این موشک ها از سیلوهایی واقع در مرکز ایران پرتاب شده‌اند که به گفته فرمانده هوافضای سپاه پاسداران دارای برد تا دو هزار کیلومتر هستند.

به نوشته نیویورک تایمز، مقامات ایرانی می‌گویند که واضح است آن‌ها تسلیحات هسته‌ای ندارند و برنامه موشکی تنها برای دفاع از امنیت ملی و بخشی از توان دفاعی این کشور است.

رسانه‌های صهیونیستی و عربی نیز هر یک ضمن اعلام خبر آزمایش موشکی اخیر ایران جزییاتی از این رویداد خبری را گزارش دادند.

خبرگزاری رسمی کویت گزارش داد: فرمانده هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران روز سه‌شنبه از آزمایش چندین نوع موشک از پایگاه‌های زیرزمینی در خاک این کشور خبر داد.

به گفته این مقام نظامی ایرانی آزمایشات موشکی اخیر به معنی افزایش همکاری و هماهنگی، آمادگی نیروهای مسلح در برابر هرگونه حمله احتمالی است که هدف آن‌ نمایش توان بازدارندگی ایران است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین