کد خبر: ۳۶۱۱۶۲
تاریخ انتشار : ۲۸ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۷

315 میلیارد دلار نفتی چگونه دود شد؟

بزرگترین صادرکنندگان نفت دنیا در حال سوزاندن دلارهای نفتی خود با سرعت روزافزونی هستند تا فشارها را برای رسیدن به توافقی برای ثابت نگهداشتن سطح تولید به منظور تقویت قیمت‌ها افزایش دهند.
آفتاب‌‌نیوز :
اقتصادنیوز نوشت:روز یکشنبه، 18 کشور تولیدکننده نفت در دوحه گردهم می‌آیند تا در خصوص ثابت نگهداشتن میزان تولیدات خود به بحث بپردازند. از زمان آغاز فروپاشی قیمت نفت در نوامبر 2014 این 18 کشور در کنار هم 315 میلیارد دلار از ذخایر ارزی خود (نزدیک به یک پنجم از کل) را خرج کرده‌اند. در سه ماه آخر 2015، میزان ذخایر ارزی خارجی نزدیک به 54 میلیارد دلار سقوط کرده که بیشترین سقوط فصلی از زمان آغاز بحران بوده است.

هدر رفتن دلارهای نفتی در کشورهای نفتی، موجب تاثیرگذاری روی مدیران وجوه بین‌المللی نظیر صندوق مدیریت دارایی آبردین و بازارهای جهانی ارز شده است. کشورهای نفتی به صورت سنتی ذخایر خود را در خزانه‌داری آمریکا نگهداری می‌کنند. با وجود این، با ادامه خرید بدهی بانک‌های مرکزی، اثر این رویداد در بازارهای اعتباری تخفیف یافته است.
آبیشک دشپاند، تحلیلگر نفتی ناتیکسیز در لندن اعلام کرد: «ما انتظار داریم سال 2016، برای اغلب کشورهای نفتی سالی سخت و دشوار باشد.»

نشست دوحه در برگیرنده کشورهای اوپک و غیر اوپکی خواهد بود، هرچند هر گونه توافق به منظور تقویت قیمت احتمالا کم اثر باشد.

عربستان سعودی با افت 138 میلیارد دلاری (یا 23 درصدی) نزدیک به نیمی از کاهش ذخایر ارزی خارجی تولیدکنندگان نفت را از آن خود کرده است. پس از این کشور روسیه،‌ الجزایر، لیبی و نیجریه قرار دارند. در سه ماه آخر سال گذشته،‌ عربستان سعودی 38.1 میلیارد دلار از دست داده که بیشترین کاهش سه ماهه از سال 1962 بوده است.

سقوط نفت از نوامبر 2014 آغاز شد. زمانی که اوپک به رهبری عربستان تصمیم به دفاع از سهم بازار گرفت. این سیاست باعث شد تا نفت برنت، معیار جهانی نفت، از متوسط سالانه 111 دلاری برای هر بشکه در سال 2013 به متوسط سالانه 35 دلار برای هر بشکه در سال جاری برسد.

موسسه اعتباری فیچ روز سه‌شنبه رتبه اعتباری عربستان را به AA- تنزل داد که اقدامی مشابه با رتبه‌بندی شرکت خدمات سرمایه‌گذاری مودیز و استاندارد‌اندپورز بوده است. فیچ اعلام کرد ریاض در سال جاری با کسری مالی بیشتری روبرو شود.

پیش‌بینی صندوق بین‌المللی پول
صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی کرد کسری کنونی عربستان سعودی برابر با 10.2 درصدی تولید ناخالص داخلی این کشور در سال جاری شود که بیشترین مقدار از سال 1998 بوده است زمانی که در آن هر بشکه نفت تنها 10 دلار ارزش داشت. همچنی بر اساس اعلام IMF،‌ امارات متحده عربی نیز برای نخستین بار، در سال جاری با کسری تراز پرداخت مواجه خواهد شد.

افت کلی دارایی‌های دلار نفتی غیرقابل محاسبه است چرا که بسیاری از کشورهای خاورمیانه نظیر کویت و امارات آمار مشخصی از صندوق‌های ثروت خود ارائه نمی‌دهند.

نفت برنت که در ژانویه به پایین‌ترین سطح 12 ساله خود رسیده بود پس از توافق اولیه روسیه،‌عربستان، قطر و ونزوئلا برای فریز نفتی در فوریه، رشدی 30 درصدی داشت.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین