آفتابنیوز : والنتینا ماتویینكو رییس شورای فدراسیون روسیه (سنا) در دیدار با علی لاریجانی گفت: مسكو بر این باور است كه توافق های دو كشور، نتایج دیدار ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه با رهبر انقلاب اسلامی (دوم آذر ماه94) و مذاكرات روسای جمهوری دو كشور جوابگوی منافع دو ملت است.
وی در این دیدار مذاكرات كه با حضور مهدی سنایی سفیر جمهوری اسلامی ایران در مسكو برگزار شد، خاطر نشان كرد: دو كشور در تمامی عرصه های دو و چند جانبه همكاری می كنند و در شورای فدراسیون روسیه از رویكرد توسعه فراگیر روابط با ایران پشتیبانی می شود.
ماتویینكو در ادامه با اشاره به مذاكرات هسته ای منجر به برجام گفت: روسیه در گفت وگوهای ایران و 1+5 نقشی فعال داشت و ما از لغو تحریم های ضد ایرانی استقبال می كنیم و آن را توسعه دهنده روابط تهران و مسكو می دانیم.
ماتوویینكو در ادامه با ابراز خرسندی از دعوت سفر به تهران گفت: این آمادگی وجود دارد كه پس از برنامه ریزی زمانی تا پایان سال 2016 از ایران دیدن كنم.
رییس شورای فدراسیون روسیه همچنین برگزاری اولین مرحله انتحابات اسفند ماه سال گذشته برای گزینش نمایندگان مجلس شورای اسلامی را موفقیت آمیز خواند.
وی در پایان امكان عضویت ایران به عنوان ناظر در مجمع پارلمانی سازمان امنیت جمعی (متشكل از چند جمهوری شوروی سابق) را مطرح كرد
لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی نیز در این دیدار گفت: دیدگاه های ارائه شده در این نشست بسیار اهمیت دارد و اكنون دو كشور در باره مسائل مختلف گفت وگوها و رایزنی های منظمی دارند.
رییس مجلس شورای اسلامی همچنین با اشاره به برنامه سفر ماتویینكو به تهران، اظهار كرد: این دیدار انگیزه و زمینه خوبی برای افزایش دامنه و ارتقای همكاری های ایران و روسیه فراهم خواهد كرد.
همچنین علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در جریان سفرش به مسکو برای حضور در اجلاس سران مجالس اوراسیا در نشست خبری با رسانههای روسی، در سخنانی، گفت: توافقات در زمینه ساخت واحدهای جدید نیروگاهی هستهای با روسیه در مرحله مطالعات مقدماتی است و هیچ اختلاف نظری نداریم و این توافق قطعی و در حال پیگیری است.
وی همچنین با اعلام "از هر ابتکاری برای ارتقای سطح روابط تجاری با روسیه استقبال میکنیم" اظهار داشت: رفت و آمد مقامات دو کشور زیاد است و سال گذشته 10 وزیر ایرانی و روسی به تهران و مسکو سفر کردند. در این سفرها درباره توسعه روابط سیاسی اقتصادی و فرهنگی رایزنی میشود.
رئیس مجلس تأکید کرد: با توجه به بحرانهایی که در منطقه وجود دارد، رایزنیهای دو کشور بهطور منظم انجام میشود و مسئولان سیاسی و امنیتی در ارتباط هستند.
لاریجانی درباره موضوع قرهباغ نیز، گفت: یکی از مسائلی که در این سفر مورد توجه قرار گرفت، نزاع ارمنستان و آذربایجان بود و اینکه در این منطقه بهاندازه کافی آشفتگی و جنگ وجود دارد و نباید بگذاریم جنگ جدیدی رخ دهد. با رئیس مجلس آذربایجان هم صحبت کردم و با روسیه نیز همفکر هستیم که نباید آتش جنگ شعلهور شود.
به گزارش ایرنا، رئیس مجلس تأکید کرد که دو طرف باید تلاش کنند از ظرفیت استفاده و از درگاه سیاسی اختلافات را حل کنند.
لاریجانی همچنین درباره وضعیت اوپک و قیمت نفت، خاطرنشان کرد: در اوپک تصمیمات باید سنجیده و معقول باشد؛ در اوپک همه اعضا سهمیه دارند و باید به این سهمیهها پایبند باشیم. مشکل سقوط قیمت نفت مربوط به دسیسههایی بود که میدانید که چهکسانی نقش داشتند. کشورهای اوپک و غیراوپک باید برای تعادلبخشی به بازار نفت تصمیمگیری کنند.
رئیس مجلس همچنین درباره نقش مجالس اوراسیا در مسائل منطقه، تصریح کرد: نقش این اجلاس میتواند مثبت و سازنده باشد، اما مسائل منطقه از پیچیدگی برخوردار است و به حجم زیادی رایزنی و تفاهم نیاز دارد
اجلاس یك روزه سران مجالس اوراسیا با حضور كشورهای همچون ایران، افغانستان، ارمنستان، آذربایجان، بلاروس، ویتنام، هند، اندونزی، قزاقستان، قرقیزستان، چین، مغولستان، پاكستان، كره جنوبی، روسیه، تایلند، فلیپین و جمهوری چك برگزار شد