کد خبر: ۳۶۸۲۵۳
تعداد نظرات: ۴ نظر
تاریخ انتشار : ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۵:۳۸

گیاهان تراریخته: روشنگری یک واقعیت

مهندسی ژنتیک گیاهی سریعترین فناوری پذیرفته شده در تاریخ بشر برای دستیابی به برتری های کیفی و کمی توسط کشاورزان بوده است.
آفتاب‌‌نیوز :
دکتر پیمان نوروزی-  این فناوری مزایای واقعی برای محیط زیست و معیشت زارعین در بر¬داشته و دارد. متاسفانه علی‌رغم مطالعات علمی معتبر و متعدد در مورد ایمن بودن محصولات تراریخته برای مصرف کننده و محیط زیست، هنوز این فناوری با ادعاهای گمراه‌کننده‌ای از سوی برخی افراد مواجه می شود که درآمد برخی از آنها با تشویش اذهان عمومی گره خورده است.

نتایج یک پژوهش جامع بر روی مقالات منتشر شده در مجلات معتبر علمی نشان می دهد که کشت وکار گیاهان تراریخته باعث کاهش مصرف آفت‌کش‌ها به میزان 37 درصد، افزایش عملکرد گیاه  به میزان 22 درصد و افزایش درآمد کشاورزان تا 68 درصد شده است. این ارقام معنی‌دار بوده و نشان می‌دهد که چرا مجموع سطح‌کشت‌شده توسط محصولات تراریخته در طی یک دوره 18 ساله معادل 150 درصد مساحت کشورهایی همچون امریکا یا چین بوده است. در پژوهش حاضر به طور عمده از داده های مربوط به گیاهان متحمل به علفکش و مقاوم به آفات ( در سه گیاه ذرت، سویا و پنبه تراریخته) در مقالات و منابع علمی معتبر مانند سایت گوگل اسکولار استفاده شده است. منابعی که مقالات و مطالب موافق یا مخالف تراریخته در آن بچشم خورده تا که مبادا به جانبداری یک طرفه از محصولات تراریخته تلقی شوند.

در این بررسی جامع اثر گیاهان تراریخته و مزایای زراعی و اقتصادی آنها به صورت آماری مثبت و معنی دار بوده است. بهرحال آیا با روشن‌شدن این حقایق، بحث و چالش محصولات تراریخته بین موافقان و مخالفان آن به پایان خواهد رسید یا  همچنان ادامه خواهد یافت؟ نه تنها کشاورزی پیشرفته و نیل به هدف تولید و توسعه پایدار مستلزم استفاده از فناوری های نو و به ویژه محصولات تراریخته است، بلکه گیاهان تراریخته مقاوم به آفات و بیماری‌ها می‌توانند در کشاورزی تلفیقی و ارگانیک در جهت کاهش مصرف سموم به کار روند.

کشت محصولات تراریخته با اهداف کشاورزی ارگانیک از جمله عدم مصرف سم همسو است. از این روست که اصطلاح "ارگانوژنیک"تعریف می شود که از پیوند مبارک محصولات ارگانیک و محصولات تراریخته به وجود می‌آید. تعریف این اصطلاح جهت تبیین اهداف مشترک کشاورزی ارگانیک و تولید محصولات تراریخته است. در واقع مهندسی ژنتیک و تولید محصولات تراریخته فناوری پیشرفته‌ای است که بشر با هوشمندی از آن بهره می‌برد تا معضلات استفاده از سموم را کاهش دهد و تولید غذای سالم همراه با امنیت غذایی را به ارمغان آورد. پیوند تولیدات تراریخته و ارگانیک در آینده اجتناب ناپذیر و در واژه ارگانوژنیک برتارک راهبرد امنیت غذایی خواهد درخشید تا که نگرانی های جامعه بشری از رفتن شتاب آلود به جمعیت ده میلیاردی کاسته شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۴
حنانه مقانلو
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۸
0
0
آفتاب عزيز، من خواننده هميشگى سايت شما هستم،باورم نميشود اين مطلب را منتشركرده ايد!!!! من مادر دو فرزندم و باوقت اندكى كه دارم از طريق مطالعه مقالات انگليسى و فرانسوى حقايق دستكارى ژنتيكى برايم آشكار شده. اين گزارشى كه منتشر كرده ايد خيلى نامرديست، نامردى در حق كودكان ايران. من احساس ميكنم سايت شما شايد تنها به دليل اعتماد به نويسنده اين متن آن را انتشار داده باشد. شما را به خدا مسئولانه رفتار كنيد در برابر ما مردمى كه رسانه اميدمان شده.
جعفر
|
Germany
|
۰۹:۵۹ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۸
0
0
نویسنده محترم متاسفانه از کاستی های گیاهان زراعی تراریخته برای انسان و محیط زیست هیچ گونه توضیحی نمی دهد. این کاستی ها زیاد و نامشخص هستند و این گیاهان هنوز در بیشتر کشورهای اروپایی نه کشت و نه مصرف می شوند.
سمیرا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۴ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۷
0
0
لطفا انقدر متعصبانه نگاه نکنید . من به عنوان کسی که سال هاس در این مورد تحقیق کرده ام سلامتی این گیاهان را تضمین می کنم یا حداقل سلامتی گیاهان تراریخته که در ایران خودمان تولید می شوند. در مورد مقالاتی که خوندید هم یه جمله ی معروف هست که آمار ها دروغ نمی گویند این ما هستیم که آمارهای دروغ می سازیم. معروف ترین مقاله مربوط میشه به آقای سرالینی که تحقیقشون از جنبه ی علمی رد شده چون ا زموش هایی با نژاد سرطان زایی استفاده کردند که بتوننن حرفشونا به اثبات برسونن... ای کاش ما اطلاعاتمونا بیشتر می کردیم که این گونه قضاوت نکنیم.
شهرام امیری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۵ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۶
0
0
عاجزانه از هر شخص مسئولی که این پیام رو میبینه در خواست دارم که از تراریخته ها استفاده نکنن و با زندگی مردم بازی نکنین
ای مردم اصلا میدونید تراریخته یعنی چی؟یعنی یه ژن از میکروب وارد مواد بشه و ساختار ژنتیکی اون رو تغییر بده تا حالا نشده از خودتون بپرسید که چرا این همه بیماری های عجیب و غریب زیاد شده اینکه چرا هر بار سرما میخورید دیر تر از دفعه قبل خوب میشید یا چرا طول عمر مردم پایین اومده..........
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین