آفتابنیوز : محمد باقر نوبخت در گفت و گو با ایسنا، در رابطه با برنامه دولت برای تامین مالی و ساماندهی پروژه های عمرانی اظهار کرد: گرچه حدود 2000 طرح عمرانی ناتمام در کشور وجود دارد، اما برآوردها حاکی از آن است که در مجموع این طرح ها با احتساب چند پروژه زیرمجوعه خود و استانی ، حدود 70 هزار پروژه را در برمی گیرد.
وی ادامه داد: با توجه به حجم بالای پروژه های ناتمام در کشور برآرودهای کارشناسان ما این است که بیش از 400 هزار میلیارد تومان منابع برای تکمیل و رسیدن به بهره برداری این مجموعه لازم است.
نوبخت، با اشاره به پیشنهاد بودجه 60 هزار میلیارد تومانی دولات در لایحه بودجه 1395 که البته مجلس در جریان بررسی تا حدودی از آن کاسته است، گفت: ولی معمولا سالانه در حدود 30 تا 35 میلیارد تومان اعتبار پرداختی به این طرحهای عمرانی است.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی، همچنین به اولویت بندی پروژه های عمرانی در تخصیص اعتبار از دو سال گذشته اشاره کرد و افزود: با توجه به ناکافی بودن رقم پرداختی در بودجه های عمرانی ، در دوسال اخیر ناچار به اولویتبندی طرحها شدیم. به طوری که ابتدا براساس 80پیشرفت فیزیکی درصد در اولویت قرار گرفت اما که در سال گذشته طرحهایی که در توازن منطقهای اثر بیشتری داشته است نیز به آن اضافه شد.
وی با بیان اینکه سیاست دولت این است که هیچ طرحی به پروژههای عمرانی اضافه نشود ادامه داد: اما اگر در طرحهایی که در حال اجرا است ، طرح میانی برای ارتباط آنها لازم باشد، اضافه خواهد شد. ولی هر طرح جدید باید مجوز لازم را از کمیسیون (215) که شرایط سختی بر آن حاکم است ،دریافت کند.
نوبخت همچنین از واگذاری طرح های عمرانی به بخش غیر دولتی در راستای پیشبرد آنها سخن گفت و یادآور شد: در شرایط فعلی تامین مالی پروژه های عمرانی لازم دیدیم که از مشارکت مردم استفاده کنیم. بر این اساس بخشنامهای از سوی سازمان مدیریت و برنامه ریزی با مجوز هیات دولت به تمامی استان ها و دستگاههای اجرایی ابلاغ شد تا طرح های نیمه تمام را به بخش غیردولتی واگذار کرده و از مشارکت مردم مردم استفاده کنند. این در حالی است که قصد ما فروش این طرحها نیست، بلکه مشارکت است تا بتوان طرحها را به اتمام رساند.