١٢ دی بود که عدهای در اعتراض به اعدام «شیخنمر»، روحانی شیعه منتقد عربستان، مقابل سفارت این کشور تجمع کردند که پس از چندساعت این تجمع به خشونت کشیده شد. پس از حمله معترضان به ساختمان سفارت و ورود به آن، دولت سعودی ارتباط دیپلماتیک با ایران را قطع کرد. از طرفی، انتقادات زیادی هم بهسوی معترضان روانه شد. از جمله رئیسجمهوری که گفت: «باید بررسی شود حملهکنندگان به سفارت، وابستهاند یا نادان». پس از حمله، مقامات قضائی و وزارت کشور از بازداشت عاملان حمله به سفارت خبر دادند. حدود ٢٠ روز پس از حمله، «حسین ذوالفقاری»، معاون امنیتی وزیر کشور، از روشنشدن همه ابعاد این حمله خبر داد: «عامل بیرونی تعرض به سفارت عربستان در خارج از کشور دستگیر و به داخل منتقل شده و هماکنون تحت بازجویی است». به گفته او، این افراد سازماندهی شده بودند و تحت امور خیریه و مذهبی فعالیت داشتند. معاون وزیر کشور افزوده بود: «بیش از ١٠ سال در کرج و تهران فعالیت دارند که محور فعالیت آنان، امور خیریه و کارها و فعالیتهای مذهبی است که دانسته یا ندانسته نیز از سوی مسئولان تحت عنوان مسائل مذهبی و هیأتی به آنان کمک شده است».
۹ نفر از متهمان پرونده سفارت عربستان تفهیم اتهام شدند/۱۲ غایب در جلسه اول دادگاه
امروز اولین جلسه رسیدگی به پرونده حمله به سفارت عربستان در شعبه 1060 دادگاه کیفری شماره 2 برگزار شد.پیش از این گفته شده بود که قرار است در این جلسه به اتهامات 21 نفر از متهمان رسیدگی شود در حالی که با شروع دادگاه مشخص شد تنها 9 متهم در جلسه حضور دارند.
براساس گزارش خبرگزاری ایسنا، قاضی حسینی سرپرست مجتمع قضایی ویژه رسیدگی به جرائم کارکنان دولت در جمع خبرنگاران در باره جلسه دادگاه پرونده معترضین به سفارت عربستان گفت: این پرونده که در مجتمع قضایی کارکنان دولت مطرح شده به شعبه 1060 این مجتمع ارجاع شده و 21 متهم دارد که پروندهشان با صدور کیفرخواست به دادگاه ارسال شده است. متهمان اکثرا در جلسه بودند و برخی هم که در جلسه امروز حضور نداشتند وکلایشان حاضر شدند. اتهامات آنها مشارکت در تخریب عمدی اموال سفارت عربستان و اخلال در نظم عمومی از طریق جنجال و تجمع غیرقانونی بوده است.
وی گفت: بعید میدانم که امروز آخرین جلسه دادگاه باشد؛ چراکه هم تعداد متهمان زیاد است و هم وقت اداری اجازه نمیدهد که بتوانیم به اتهامات تمام متهمان رسیدگی کنیم. البته تصویب اینکه جلسه بعدی کی برگزار می شود منوط به تشخیص قاضی پرونده است.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا در مورد نیروی انتظامی پروندهای در این زمینه به دادگاه کارکنان دولت ارسال شده است؟ گفت: آن چیزی که دادگاه ارسال شده همین موضوع این پرونده معترضین به سفارت عربستان بوده است که متهمان آن هم مشخص شده اند. در پرونده حاضر چنین چیزی را در مورد پرسنل نیروی انتظامی نداریم.
سرپرست مجتمع قضایی ویژه رسیدگی به جرائم کارکنان دولت در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه یکی از وکلای متهمان این سوال را داشت که چرا پرونده موکلش در دادگاه کارکنان دولت رسیدگی شده است؟ گفت: در حوزه قضایی تهران به دلیل گستردگی جمعیت مجتمع های مختلفی وجود دارد و تقسیم کار شده است. ما در این مجتمع به متهمانی رسیدگی میکنیم که در تهران مرتکب جرم شدهاند؛ لذا پروندههای متفرقه دیگر هم در این مجتمع مطرح میشود که به آن رسیدگی میکنیم. همچنین دادسرایی که این پرونده را تشکیل داده از جمله دادسراهایی است که در موید مجتمع ماست. جرایم ارتکابی در این پرونده در حوزه قضایی شهر تهران بوده است تقسیم کار مانع از رسیدگی به این گونهها پروندهها نمیشود.
متهم ردیف اول: پشیمانم چون دل آقا شکست
قاضی دهقانی با اعلام آغاز اولین جلسه علنی رسیدگی به اتهامات متهمان حمله به سفارت عربستان، به قرائت و تفهیم مواد 354 و 358، 193، 194 و 195 قانون آیین دادسری کیفری مصوب سال 92 به حضار و متهمان پرداخت.
سپس قاضی دهقانی از نماینده دادستان خواست که مفاد کیفرخواست را قرائت کند.
میرسلیم نماینده دادستان با قرائت اسامی متهمان، اتهامات 21 متهم این پرونده را «مشارکت در تخریب عمدی اموال سفارت عربستان» یا «اخلال در نظم عمومی از طریق جنجال و تجمع غیرقانونی» و یا هر دو اتهام ذکر کرد.
نماینده مدعی العموم ادامه داد: نظر به گزارشهای اولیه و تحقیقات انجام شده از نیروی انتظامی و اطلاعاتی، محتویات پرونده و اظهارات متهمان، نامبردگان مجرم هستند و طبق مواد 617 و 677 قانون مجازات اسلامی کیفر آنها مورد تقاضا است و تاریخ وقوع جرم هم در سال 94 و در تهران بوده است.
پس از قرائت کیفرخواست از سوی نماینده مدعی العموم قاضی حسینی از متهم ردیف اول این پرونده خواست که خود را معرفی کند.
متهم اول پرونده گفت: 25 ساله هستم، در پوشاک شاغلم، باسواد، مجرد و اهل تهرانم.
قاضی دادگاه خطاب به متهم گفت: بر حسب محتویات پرونده و تحقیقات انجام شده گزارش موارد زیر ربط و مفاد کیفرخواست صادره از دادسرای شهید مقدس، متهم به اخلال در نظم عمومی از طریق جنجال و تجمع غیرقانونی هستید، از خود دفاع کند.
متهم خطاب به قاضی گفت: روزی این اتفاق برایم افتاد، بحث تجمع در مشهد را شنیدم و در کانال های خبری و تلگرام و اینستاگرام خواندم که گفته بودند امشب جلوی سفارت عربستان تجمع است. حتی من در گروههای منتسب به سپاه بود خواندم که تجمعی به نشانه اعتراض به رژیم آل سعود برگزار میشود و من با توجه به کشتار مردم در منا، حادثه فرودگاه جده و جنایات دیگری که در یمن و سوریه اتفاق افتاده بود احساس کردم برای دادخواهی مردم غزه که عموما شیعه هستند، اعتراضی باید انجام شود .
وی افزود: من هم بنا بر آنچه که در گروهها دیده بودم در تجمع حاضر بودم و فقط نگاه می کردم و هیچ اقدامی هم انجام ندادم وقتی ما رسیدیم سرو صدا بود و کار خاصی نکردیم بلکه تماشا میکردیم.
قاضی از متهم پرسید که شعار دادید؟ متهم پاسخ داد: اواخر مردم شعار میدادند و من هم در کنار جمع بودم قصدمان این نبود که سروصدا کنیم.
قاضی با قرائت اظهارات متهم در دادسرا گفت: شما عنوان کردهاید که در مقابل سفارت عربستان با جمعیت حاضر شعار دادهاید و حتی یک نفر مجروح شده بود و او را انتقال دادید، در این زمینه چه صحبتی دارید؟ که متهم گفت: ما آن فرد مجروح را به کنار دیوار کشیدیم و به او کمک کردیم.
قاضی مجددا به او گفت افراد دیگری هم می شناسید که به سفارت سنگ می زدند؟ که متهم گفت: برخی را دیده بودم. حدود سه چهار نفر را میشناختم.
قاضی به متهم گفت: پس از باز شدن درب سفارت چه اقداماتی کردید؟ متهم گفت: من رسیدم در باز شده بود و مردم هم رفت و آمد میکردند و پلیس هم از آنها ممانعت نمیکرد. من میخواستم از درب بزرگ وارد شود که وارد هم نشدم.
قاضی دادگاه اظهارات متهم در پاسخ به بازپرس مبن بر اینکه «من از درب بزرگ وارد سفارت شدم و فردی که عکس پادشاه عربستان را داشت بیرون آوردیم و مردم عکس را گرفتند و پاره کردند» را قرائت کرد و به متهم گفت: در این زمینه چه صحبتی داری؟ متهم پاسخ داد: من میخواستم وارد سفارت شوم که نشدم. مقابل درب بزرگ سفارت بودم.
قاضی اتهام وی را مجددا تفهیم کرد و از او خواست آخرین دفاع خود را ارائه کند که متهم گفت: در اتهام من آمده که قصدم ایجاد سرو صدا بوده در حالی که من اصلا نیتم این نبوده که اخلال در جامعه کنم. سوابق من موجود است. در آن موقع با توجه به فضایی که بود و از آنجایی که شیعه مظلوم است پس از اینکه پنج شش ساعت خبر پخش شد و حتی در یکی از کانال های منتسب به سپاه هم خبر تجمع را دیدم به آنجا رفتم. من نمیدانستم که تجمع مجوز ندارد. من تا نه شب سر کار بودم چون نزدیک خانهمان بودم به آنجا رفتم. از عملکرد خودم پشیمانم زیرا دل آقا شکست.
قاضی دهقانی در توضیح اتهام اخلال در نظم به متهم گفت: اخلال در نظم یعنی تجمع شما قانونی نبوده است.
انشاا..نتیجه دادگاه هرانچه خیر است زودترمحقق شود.
مسله تدبیری شود ، ریشه خودسری به تاریخ بپیوندد و عبرت آینده هم فرصت است
تشکر بابت مطالب زیبا
افتخار مان آشنایی با شماست
امیدواریم روزی باگروه شما همکاری کنیم
فرصت طلایی که برا رسوا کردن عربستان داشتیمو برمیگردونه ؟؟
کل دنیا الان الان فک میکنن ما یه مشت وحشییم کهفقط بلدیم سفارت بکشیم پایین
البته از استعداد این جوانان غیور در اینده برای خرابکاری های بیشتر و درنوردیدن سفارت های دول متخاصم دیگری نیاز داریم
فرصت طلایی که برا رسوا کردن عربستان داشتیمو برمیگردونه ؟؟
همین شماها نبودین که تپ قضیه منا و فرودگاه و... وا مصیبتا سر میدادین ، حالا چی شده از عربستان حمایت میکنین
اوف
مهاجمان به سفارت عربستان در مجتمع قضایی کارکنان دولت محاکمه شدند ولی ذکر چند نکته به نظر من لازم است
1- دادگاه ویژه کارکنان دولت طبق بخشنامه شماره ۲۰/۲۰۱/۸۲ مورخ ۱۳۸۲/۲/۷ صلاحیت رسیدگی به جرایم غیرکارمندان و برخی از متهمین را نداشت چنانکه صلاحیت رسیدگی به متهم طلبه را نداشت.
2-تجمع غیرقانونی نبود و یک تجمع خودجوش و هیجانی بود و بنابراین نفس تجمع جرم نبوده است.
3- پرتاب سنگ و کوکتل و تخریب اموال سفارتخانه و ایجاد رعب و وحشت جرم بوده است.
4-سهل انگاری و قصور نیروی انتظامی جهت جلو گیری از ورود شان به سفارتخانه هم جرم بوده است.