آفتابنیوز : قراردادهای گلستان و ترکمانچای که منتج به جدایی بخش وسیعی از سرزمینهای شمالی ایران شد، به توپ بستن مجلس توسط کلنل لیاخوف، حمله به خاک ایران و اشغال کشور توسط نیروهای ارتش سرخ درجریان جنگ جهانی دوم و حمایت از تجزیهطلبان تودهای درجریان شورش تجزیه آذربایجان، تنها بخشی از این بدعهدیها و ظلمهای همسایه شمالی ماست!
اما شاید تفاوت و بهنوعی مزیت سیاست، دیپلماسی و روابط بینالملل در قرن بیستویکم، آن است که کشورها تلاش میکنند با نگاهی رو به آینده و البته، درس از تجارب گذشته، به پیریزی روابط فیمابین اقدام کنند. رابطه ایران و روسیه نیز از این قاعده مستثنی نیست و حتی میتوان از آن برای پیریزی روابط با سایرکشورها نیز بهره برد! البته شاید استدلال بسیاری آن باشد که ایران به جهت قحطی شریک سیاسی درعرصه بینالملل به روسها روی آورده یا آنکه هیچگاه نمیتوان به روسها اعتمادکرد! ممکن است حمایت روسیه بهعنوان یکی از اعضای دائم شورایامنیت سازمانمللمتحد که حائز حق وتو است، نشان این مدعا باشد؛ اما امروز دیپلماتهای ایرانی، باهشیاری همهجانبه دست به گسترش روابط تهران و مسکو زدهاند. چه آنکه همواره بدین معنا آگاه هستند که نکند این شریک منطقهای و بینالمللی، به ناگاه دست به اقدامی خلاف مصالح ملی ما بزند. با این حال، روسایجمهور ایران، روسیه و آذربایجان، قراراست که در باکو با یکدیگر گفتوگو کنند. در همین حال، طی این سفر، مذاکرات دوجانبهای هم میان حسن روحانی و ولادیمیر پوتین جاری خواهد شد؛ آنهم درشرایطی که موضوع هستهای، از تابستان گذشته فیصله یافته و ایران و روسیه حول مباحث منطقهای نظیر سوریه، اشتراک نظرهای بسیاری دارند!
محور رایزنیهای روحانی-پوتین
دیمیتری پسکوف سخنگوی مطبوعاتی کاخ کرملین اعلام کرد که گسترش همکاریهای فنی و دفاعی تهران و مسکو یکی از محورهای اصلی مذاکرات دوشنبه روسایجمهوری ایران و روسیه در باکو پایتخت جمهوری آذربایجان است. سخنگوی مطبوعاتی کرملین گفت که در مذاکرات دوجانبه، موضوعات مختلف مربوط به گسترش همکاریهای فنی و نظامی دو کشور بررسی خواهد شد. از سوی دیگر، ایران به جنگافزارهای جدید روسی علاقه دارد و همچنین درباره افزایش سطح روابط دو کشور در اموردفاعی، ازجمله برگزاری رزمایشهای مشترک مذاکره میشود.
همزمان، حضور دیمیتری راگوزین معاون نخستوزیر روسیه در اموردفاعی با هیات ریاستجمهوری روسیه در سفر به باکو نشان میدهد که دو کشور برای افزایش همکاریها در این حوزه اهمیت زیادی قائل هستند. ارتشبد سرگئی شویگو وزیر دفاع روسیه هم گفته است: مسکو و تهران برای افزایش همکاریهای دفاعی برنامهریزی میکنند که یکی از زمینههای موردتوافق، برگزاری رزمایشهای مشترک است. سامانه دفاعی اس ۳۰۰ که روزگاری دولت روسیه به بهانه تحریمهای شورایامنیت، از تحویل آن به ایران سر باز میزد و حتی ایران اقدام به طرح شکایت علیه فدراسیون روسیه کرد، در مسیر تحویل قرار دارد. از سوی دیگر، سفر وزیر دفاع دولت یازدهم به مسکو و دیدار با همتای روس خود و همچنین، گفتوگو با ولادیمیر پوتین، نشان از آن دارد که هر دو کشور مشتاق بهبود روابط در این حوزه هستند.
سخنگوی کرملین درحالی خبر از گفتوگوهای دوجانبه ایران و روسیه حول محور افزایش سطح روابط دفاعی و نظامی میدهد که روز شنبه، خبرگزاری تسنیم از خرید نسل جدیدی از اسلحه کلاشنیکف از روسیه و ورود آن به کشور خبر داد. بر این اساس، ایران، سلاح کلاشنیکف ۱۰۳ از روسیه خریداری کرده و این سلاحها وارد کشور شده است. سلاحهای جدید خریداریشده ایران از روسیه برای بهکارگیری در نیروهای مسلح، وارد کشور شد.
این سلاحها، شامل کلاشنیکفهای ۱۰۳ یا همان AK۱۰۳ است که پس از ورود به کشور، در اختیار برخی یگانهای نیروهای مسلح کشورمان نیز قرارگرفته است.AK۱۰۳ یکی از مشهورترین و بهترین سلاحهای خانواده کلاشنیکف است که از کالیبر ۳۹×۷/۶۲ میلیمتر بهره میبرد. وزن خالی این سلاح، ۳ کیلو و ۴۰۰ گرم است. آنطور که تسنیم مدعی شده است، هماکنون فقط ۵ کشور روسیه، هند، ونزوئلا، لیبی و نامیبیا جزو دارندگان رسمی این سلاح هستند. اخیرا نیز برخی تصاویر منتشره در فضای مجازی، نشان میدهد که تعدادی از نظامیان عربستان سعودی نیز این سلاح را در اختیاردارند.AK۱۰۳ آنقدر کارآمد است که در روسیه بهعنوان تولیدکننده این سلاح، در نیروهای عملیات ویژه این کشور و همچنین در نیروهای ویژه پلیس روسیه نیز به کار گرفتهشده است. وزن این سلاح کارآمد با خشاب خالی، حدود ۳ کیلو و ۶۰۰ گرم بوده و طول آن ۹۴۳ میلیمتر است. این سلاح، دارای خشاب ۳۰ تیری بوده و نواخت تیر آن نیز، ۶۰۰ گلوله در دقیقه است.
منبع: آرمان
پولامونو بدین بابا
آمحمد دانشمند چجوری خلال دندون رو با اسلحه مقایسه کردی برادر؟ اگه دور از جون جنگی دربگیره، اگه خلال دندون نداشته باشیم بعد از یک سال دندون درد میگیریم اگه اسلحه نداشته باشیم ". چی تفکر کن حرف بزن
اگه دانشمند بودی از این سوالها نمی پرسیدی !