جدیدترین آمار های سازمان ثبت احوال نشان می دهد، نرخ رشد موالید در کشور طی چهارماه نخست سال ۱۳۹۵ به زیر صفر رسیده است و به عبارت دیگر منفی شده است. اتفاقی که نشان می دهد، رشد موالید که از سال های ۱۳۹۲ و ۱۳۹۳ روند رو به رشدی به خود گرفته بود، حالا در سراشیبی کاهش قرار گرفته است.
براساس آمارهای رسمی سازمان ثبت احوال نرخ رشد موالید در چهار ماه نخست سال ۹۵ به زیر صفر رسیده است و گرچه این آمار موقتی است اما کلیت کاهش موالید در کشور را نشان می دهد. جمعیت شناسان دلیل این اتفاق را بیش از پیش در سن ازدواج و فرزند آوری جوانان پرشمار دهه ۶۰ می دانند و تغییر نگرش متولدان این دهه در مورد چند فرزندی.
در همین رابطه محمدرضا محمودی رییس کمیسیون مطالعات و پایش سیاستهای جمعیتی شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به نرخ رشد موالید در سالهای اخیر بیان کرد: در سال 91 نسبت به 90 حدود 2.9 درصد افزایش نرخ رشد موالید، 92 نسبت به 91 حدود 3.5 درصد افزایش نرخ رشد موالید، 93 نسبت به 92 حدود 4.25 درصد افزایش نرخ رشد موالید وجود داشت و در سال 94 این نرخ به 2.3 درصد رسیده؛ یعنی به شدت شیب آن کاهش یافته است. البته ما انتظار این آمارها را داشتیم.
او می افزاید: پیشبینی میکردیم توان درونی جمعیت در سالهای 97 یا 98 تمام شود؛ یعنی موج جوانانی که از سال 80 به بعد شروع به ازدواج کردند، تا دو سه سال دیگر تمام میشود. حال اگر این نرخ در سالهای آینده افزایش داشته باشد، میتوانیم آن را به تأثیر سیاستها ارتباط دهیم.
نکته دیگر نیز این است که جوانان دهه ۶۰ که موج ازدواج آنها از ۱۵ سال پیش آغاز شده است و حالا تقریبا به پایان رسیده است، علاوه بر اینکه خروج آنها از سن ازدواج به دلیل جمعیت بالای آنها بر کاهش نرخ موالید در کشور تاثیر میگذارد، یک تاثیر دیگری نیز دارد و آن رواج تفکر تک فرزندی است.
حالا در کنار این موارد، عامل دیگری که می تواند در سال های آینده هم آمارهای ازدواج و هم آمارهای موالید را تحت شعاع خود قرار دهد، رسیدن دهه هفتادی ها به سن ازدواج است که ظواهر امر نشان می دهد، هم به لحاظ تعداد و هم به لحاظ گرایش به مقوله ازدواج، می تواند منجر به کاهش قطعی تعداد ازدواج و موالید باشد.
علاوه بر این افزایش میزان طلاق های رخ داده در کنار آمار ازدواج نکته ای است که می تواند در نرخ موالید در کشور تاثیر گذار باشد.
چطور توقع دارید با این شرایط وام بیکاری اقتصاد بد تورم گذشته
مردم ازدواج کنن
مردم دو دسته شدن امتیاز دار و بی امتیاز. بی امتیازها مثل من فقط منتظر روز مرگمون هستیم و عدالت الهی در جهانی دیگر.
دلواپسان؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
نمودار یک اصلا مفهوم نیست. این آقای برادر چه اندازه با مفاهیم آماری و اقتصادی جمعیت آشنایی دارند؟
نمونه بسیار بارز آن هم در اروپای غربی و آمریکای شمالی ژاپن و سایر کشورهای پیشرفته مشاهده میگردد که نرخ رشد جمعیت آنها منفی شده و با مشگل کمبود جمعیت بومی روبرو میباشند !!
مهم ازدیاد نسل نیست مهم داشتن کیفیت زندگی، رفاه، امنیت شغلی و آسایشه.
ایران مشکل اشتغال داره بجای نگرانی در مورد جمعیت به فکر محیط زیست و وضعیت اقتصادی باشید.
بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا نرخ رشد جمعیتشون منفی اقتصاد موفقی هم دارند.
بحران نگران میسازد.
اين خبربسيار ميموني هست . جمعيت کم و با کيفيت بهتر از جمعيت زياد و بي کيفيت هست جمعيت بي کيفيت سربار و معتاد خواهد شد .
وقتي پدر و مادر به دليل وضعيت بد اقتصادي تا دير وقت مشغول کارند و وقت تربيت حتي يک فرزند هم ندارند
....................
نخیر آقا این موقتی نیست.تا زمانیکه شزایط همینطوری باشد هیچکس نه رغبت و نه توان ان را دارد که ازدواج کند و بچه دار شود.وقتی درامد به ریال باشد و هزینه ها اندازه هزینه نیویورک اونوقت مردم چطوری تشکیل خانواده دهند.
با كمال تاسف بايد بگم متاسفانه بچه ها بسيار بى مسئوليت وبى تو جه شده اند كه شايد خيلى كم به خانواده ربط داشته باشد
ده ها نهاد مرتبط با رفاه ورشدکودک وجود دارد ،