کد خبر: ۳۹۵۰۷۵
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار : ۲۰ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۳:۲۹
آغاز عملیات اجرایی احداث واحدهای دوم و سوم نیروگاه اتمی بوشهر

صنعت هسته‌ای ایران وارد فاز جدیدی شد/اظهارات جهانگیری، صالحی و کرینکو+تصاویر

معاون اول رئیس جمهوری گفت: پایبندی بر ضوابط اجرای برجام منوط به پایبندی تمامی طرفین در این تعهد است.
آفتاب‌‌نیوز :
اسحاق جهانگیری طی سخنانی در مراسم آغاز عملیات اجرایی احداث واحدهای دوم و سوم نیروگاه اتمی بوشهر با اشاره به این که بیش از سه دهه است که استان بوشهر با خیل عظیم درخشندگی‌های صنعتی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی همراه بوده است، اظهار کرد: امروز نام استان بوشهر با نیروگاه اتمی هم همراه شده است، و نام این استان نه تنها درایران، بلکه درسطح جهان مطرح شده است.

به گزارش آفتاب‌نیوز؛ جهانگیری با تاکید بر این که تامین انرژی پیش نیاز اصلی توسعه اقتصادی است، اظهار کرد:  انرژی تجدیدناپذیر نیازهای آینده جهانی را با چالش‌هایی روبرو کرده است و برای مقابله با محدودیت‌های استفاده از منابع طبیعی، که علاوه بر آنکه تامین کننده اصلی منابع انرژی در سطح جهان هستند و در عین حال ماده مهم رشته‌های اصلی پتروشیمی نیز به شمار می‌رود باید این منابع را برای آینده حفظ کرد.

وی ادامه داد:  این منابع مهم فقط مختص به نسل حاضر نیست، بلکه به نسل  آینده هم اختصاص دارد و باید از منابع خدادادی در یک دوره‌ی محدود استفاده شود، تا آیندگان نیز از آن استفاده کنند.

معاون اول رئیس جمهوری با اشاره به اینکه سالیانه بیش از 75 هزار مگاوات ظرفیت تولید سوخت را در کشور  دارا هستیم اظهار کرد: کشور ما به سرعت نیازمند این استکه توسعه اقتصادی و صنعتی بیشتری داشته باشیم  و ما در برنامه ششم توسعه پیش بینی کرده‌ایم که باید به رشد 8درصدی اقتصادی برسیم که یک ضرورت است و در نتیجه نشان می‌دهد که ما به تولید انرژی سالانه بیش از 5 هزار مگاوات نیازمندیم.

جهانگیری افزود: بنابر مطالعات انجام شده در وزارت نیرو، و نیز سازمان انرژی اتمی، شیوه تولید برق در کشور باید متنوع شود و تکیه صد در صدی برق کشور به منابع فسیلی آثار نامطلوب زیست محیطی به همراه دارد.

جهانگیری با اشاره به اهمیت و ضرورت دست یابی به فن آوری‌های برتر و ایجاد تنوع در منابع تامین انرژی اظهار کرد: استفاده از انرژی صلح آمیز هسته‌ای در طول سالیان اخیر با نوعی سوء برداشت و سوء تفاهم قدرت‌های بزرگ همراه بوده است و همین قضاوت‌ها باعث شد که هزینه‌های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی زیادی به مردم ماتحمیل شود.

معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: همین قضاوت‌های سیاسی باعث شد که مردم ما درسالهای گذشته و برای احقاق حق خود با صبر و ایثار تحریم‌ها را تحمل کنند که در نهایت بتوانند داشتن حقوق هسته‌ای خود را به دنیا اثبات کنند.

جهانگیری با تاکید بر این که دولت در نظر دارد تا هم حقوق هسته‌ای مردم ایران را تثبیت کند و هم چرخ زندگی آنها را بچرخاند اظهار کرد:‌خوشبختانه با هدایت رهبری و رئیس جمهوری و گروه دیپلمات‌های کاردار در عرصه‌ی سیاست خارجی ایران توانست حقوق هسته‌ای خود را در گفت‌وگوهای طولانی با کشورهای 5+1 به تثبیت برساند و در نهایت قرارداد مهم برجام را منعقد کرده و اجرا کند.

جهانگیری با تاکید بر اینکه احداث نیروگاههای هسته‌ای جدید یکی از مصادیق استفاده‌ از حقوق صلح آمیز هسته‌ای در ایران است، اظهار کرد: احداث نیروگاه‌های جدید نشان دهنده‌ی استفاده ما از حقوق صلح آمیز انرژی هسته‌ای است و احداث همین نیروگاه را می‌توان مصداقی از این مورد دانست که البته در برجام نیز بر آن تاکید شده است.

معاون اول رئیس جمهوری ادامه داد:‌احداث نیروگاه‌های جدید پایبندی دولت  روسیه را به عنوان یکی از اعضای قرارداد برجام در اجرایی کردن این توافق به نمایش می‌گذارد و ضرورت دارد سایر طرف‌های برجام نیز تعهدات خود را در این زمینه مورد توجه قرار دهد.

وی تاکید کرد: پایبندی بر ضوابط اجرای برجام منوط به اجرایی کردن این قرارداد از سوی تمامی طرفین برجام است.

جهانگیری همچنین با بیان اینکه ایران مصمم است طبق برنامه‌های پیش بینی شده خود برای رسیدن به چرخه سوخت کامل هسته‌ای و انجام فعالیت‌های صلح آمیز در این زمینه حرکت کند، اظهار کرد:‌ ما برای رسیدن به چرخه کامل سوخت هسته‌ای  و انجام فعالیت‌های صلح آمیز در این زمینه مصممیم که برنامه‌های خود را به پیش بریم و در زمینه‌ی کشاورزی ، صنعتی، تولید برق و غیره کار خودمان را ادامه دهیم و دولت عزم جدی دارد که با یک نگاه عقلانی  به رفع موانع توسعه در برنامه‌های خود بپردازد.

جهانگیری با بیان اینکه هم برای سرمایه گذاری خارجی و هم برای توسعه داخلی آماده‌ایم و تردیدی نداریم گفت: برای پیشرفت و توسعه داخلی  3 اصل عزت، مصلحت و حکمت را در سند اجرایی‌مان قرارداده‌ایم و به آن توجه ویژه‌ای داریم.

وی همچنین با اشاره به همکاری ایران و روسیه گفت: زمینه‌های همکاری زیادی با کشور همسایه‌مان روسیه داریم ما با روسیه به عنوان یک دوست همکاری خواهیم کرد. احداث 2 واحد جدید نیروگاه با حجم سرمایه گذاری بالغ بر 8 و نیم میلیارد دلار را با کشور فدرال روسیه به انجام می‌رسانیم. امروز واحد اول شروع به کار کرد و تا دو سال آینده واحد دوم را هم شروع خواهیم کرد.

معاون اول رئیس جمهور، همچنین ادامه داد: در زمینه‌ی مبارزه با تروریسم خصوصا درسوریه همکاری خوبی با روسیه داریم که به آن ادامه خواهیم داد. همکاری در حوزه‌ی دفاعی نیز جزو کارهایی است که میان ایران و روسیه انجام می‌شود؛ سامانه دفاعی اس 300 نماد همکاری دفاعی میان این دو کشور همسایه است.

وی در ارتباط با همکاری‌های اقتصادی با روسیه نیز گفت: درسال جاری مبادلات اقتصادی میان ایران و روسیه، رشد قابل توجهی داشته اما هنوز جای کار وجود دارد و می‌تواند مقدار این مبادلات بیشتر باشد.

جهانگیری با بیان اینکه مساله امنیتی نیروگاه بوشهر برای مقامات ایرانی بسیار مهم است، تصریح کرد: در زمینه نیروگاه بوشهر دو مساله برای ما بسیار مهم است ، یکی مساله‌ی امنیتی این نیروگاه است و دیگری تضمین و بهره مندی از منافع نیروگاه است.از طرف ایران   استفاده از مهندسین و تجهیزات صنعتی ایران جزء مواردی است که همواره به آن تاکید شده است.

وی خاطر نشان کرد: در اجرای پروژه‌های مشابه این نیروگاه و در همکاری‌های بعدی باید با دوستان خودمان در روسیه به راهکاری برسیم که پروژه‌ها در زمان مناسب به بهره برداری برسد.

جهانگیری در پایان گفت: از سوی رئیس جمهور و دولت آغاز این فرایند مبارک را به ملت شریف ایران، خانواده‌ی صنعت ایران و همچنین مدیر برجسته، برادر گرامی‌ام دکتر صالحی و همه کارشناسان و صاحب نظران تبریک می‌گویم.

 نشست خبری مشترک صالحی و کرینکو

همچنین دکتر علی‌اکبر صالحی در کنفرانس خبری مشترک با سرگی کرینکو گفت: امروز نقطه عطفی در صنعت هسته‌ای کشور است و این صنعت وارد فاز جدیدی از نظر گستردگی فعالیت شد.

سرگئی کرینکو، رییس روس اتم نیز در این کنفرانس خبری مشترک گفت: ما امروز دو جشن داریم که یکی جشن تحویل کامل واحد اول بوشهر است. نیروگاه بوشهر ده‌ها سال قبل با طرح آلمانی شروع و سال‌ها متوقف بود و هیچ کس این اراده را به خرج نداد که چنین طرحی را دنبال کند اما همکاران روسی و ایرانی توانستند یک کار ناممکن را ممکن کنند. در ۲۰۱۵ این واحد موفق‌ترین واحد در صنعت هسته‌ای در دنیا معرفی شد.

او ادامه داد: جشن دوم احداث دو واحد جدید نیروگاهی است و این پروژه حکایت از همکاری استراتژیک دو کشور است. ما برای ساخت ۸ بلوک نیروگاهی با سازمان انرژی اتمی ایران تفاهم داریم که امروز کار ساخت دو واحد را شروع می‌کنیم. این پروژه بالاترین استاندارهای ایمنی بعد از حادثه فوکوشیما را دارد.

کرینکو ادامه داد: این واحدها استانداردهای ایمنی غربی و آژانس را نیز دارد. نمونه واحدهای جدیدی که قرار است ساخته شود قبلا اجرا شده‌اند. سهم مشارکت ایران در این پروژه رو به افزایش خواهد بود چرا که متخصصان ایرانی در واحد اول تجربیات خوبی را به دست آوردند.

وی گفت: همکاری ما محدود به ساخت نیروگاه نیست بلکه در تولید ایزوتوپ پایدار و تولید سوخت برای راکتورهای تحقیقاتی می‌توانیم همکاری داشته باشیم.

این مقام روس گفت: واحدهای بعدی نیروگاه هم سمبل خوبی از استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای خواهد بود.

صالحی نیز در پاسخ به سوالی درباره صرفه اقتصادی واحد اول نیروگاه بوشهر و واحدهای دیگر گفت: هر واحد هزار مگاواتی معادل ۱۱ میلیون بشکه نفت صرفه اقتصادی دارد. اگر نفت را ۴۰ دلار در نظر بگیریم یعنی ۴۴۰ میلیون دلار در سال صرفه جویی و هزینه اداره یک نیروگاه خیلی کم‌تر از این مبلغ است. و به لحاظ زیست‌محیطی بسیار برای کشور موثر است. اگر سه نیروگاه در مقطعی فعالیت کنند یعنی  ۳۳ میلیون بشکه نفت در سال صرفه‌جویی می‌کنیم.

کرینکو در پاسخ به سوالی گفت: ما با ایران فعلا تفاهم‌نامه داریم و انتقال تکنولوژی در این چارچوب اتفاق می‌افتد و هدف بزرگی هم هست. پرسنل ایرانی که امروز بهره‌برداری ایمن انجام دادند تحت آموزش دقیق در سال‌های دراز قرار گرفتند و همین طور این اتفاق در صنایع ایرانی صورت گرفت و اگر کشور دیگری بخواهد در این مسبر گام بردارد باید مرحله به مرحله این روند را طی کند و البته باید معاهده منع اشاعه در این همکاری‌ها ضمانت شود. ما معتقدیم تجربه و تخصص ایرانی‌ها نه فقط در صنعت نیروگاهی بلکه در صنایع دیگر هم استفاده شود.

صالحی نیز تاکید کرد: همکاری ایران و روسیه در چارچوب ان.پی.تی است و این همکاری‌ها صرفا در جهت استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای است و منشا نگرانی برای کسی نیست و به ویژه به کشورهای حوزه خلیج فارس اعلام کردیم که می‌توانیم یک کمیته مشترک علمی با متخصصان‌شان داشته باشیم تا مسایل ایمنی و توسعه هسته‌ای را مورد بررسی قرار دهیم.

کرینکو، رییس روس اتم در پاسخ به این پرسش که در صورت فشارهای خارجی روسیه چقدر به تعهداتش طبق قرارداد پایبند خواهد ماند؟ اظهار کرد: با تکمیل واحد اول نیروگاه بوشهر نباید چنین سوالی در ذهن‌ها خطور کند. روسیه همیشه تعهداتش را کامل انجام می‌دهد و در ساخت واحد اول این را به اثبات رساندیم. ما مشکلات واقعی و مصنوعی ایجاد شده زیاد داشتیم اما این واحد موفق در حال فعالیت است.

رییس سازمان انرژی اتمی ایران نیز درباره مزایای ساخث نیروگاه‌های جدید در بوشهر برای استان بوشهر گفت: قرار است به واسطه ساخت این نیروگاه‌ها ۲۰۰ هزار مترمکعب آب شیرین تولید شود و این مساله اثرات قابل توجهی برای استان بوشهر خواهد داشت. هم‌چنین برق استان بوشهر تامین می‌شود.

براساس گزارش ایسنا، کرینکو درباره دو واحد جدید نیروگاهی و ضرورت ایمنی هسته‌ای آن گفت: راکتورهای جدید دارای سیستم‌های passive (سیستم‌های غیرفعال "بدون نیاز به برق") برای ایمنی هستند. این سیستم برای عملکرد خودش به عملکرد پرسنل متکی نیست و حتی در مقابل اشتباه پرسنل درست عمل می‌کند. حتی اگر نیروگاه بوشهر در شرایط فوکوشیما قرار گیرد دیگر آن حوادث اتفاق نمی‌افتد یعنی به طور طبیعی حرارت از قلب دفع خواهد شد. استفاده از سیستم‌های passive منحصر به فرد در واحدهای جدید این نیروگاه تاییدیه بین‌المللی علاوه بر تاییدیه ایران و روسیه را دریافت کرده است. هم‌چنین وجود بلوک‌های مرجع دلیل ایمنی این واحدهاست. این تکنولوژی در جاهای دیگر از جمله در هند تجربه شده است و امتحان خود را پس داده اند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۳
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۶ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۰
0
0
خودمان تجسم ميكنيم
دوست
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۰
0
3
کسانی که میگند ما انرژی هسته ای دیگه نداریم،
چشماشون را باز کنند....
البته اگر چشم دارند...
ناشناس
|
United Arab Emirates
|
۱۸:۴۷ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۰
0
0
حالا فازتون چی هست؟؟؟؟
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین