آفتابنیوز : عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در اختتامیه طرح همیاران توسعه روستایی که در روز دوشنبه 3 آبان در محل دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، با بیان اینکه برخی از دانشجویان رشتههای دانشگاهی در مقاطع دکتری و کارشناسی ارشد امکان عملیاتی کردن طرح های خود را در واحدهای رسمی دارند گفت: باید در راستای عملیاتی شدن این طرحها انگیزه و شوق افراد مدنظر باشد با همت گروه جغرافیا این امر حادث شده و دانشجویان در ادامه کار خود برای ارائه طرحهایشان با فرمانداریها هماهنگ می شوند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، وزیر کشور افزود: در طی سال این فعالیتها را مجددا پیگیری خواهیم کرد و فارغالتحصیلان این گروه در اولویت استخدام قرار دارند و فرمانداریها هم باید به این دانشجویان کمک کنند، آنان باید طرحهای خوب را در زمینه اشتغال، درآمد و امنیت روستاها به فرمانداریها اعلام کنند.
وی با بیان اینکه سند توسعه روستایی در برنامه ششم توسعه در 31 استان شناسایی شده است گفت: میتوانیم در همه روستاهای کشور پروژه توسعه روستایی را تهیه کنیم و این به صورتی نباید باشد که فقط سندی تهیه شود بلکه سندی باید لحاظ شود که بتواند روشها و پیشنهادهای لازم را برای توسعه روستایی ارائه دهد.
رحمانی فضلی با تأکید بر اینکه حجم مهاجرت از روستاها بسیار نگران کننده است، گفت: ما نمیتوانیم جلوی مهاجرت را بگیریم اما میتوانیم آن را به خوبی مدیریت کنیم، با تهیه 31 سند توسعه روستایی حداقل 10 الی 300 نفر در روستاها مشغول به فعالیت خواهند شد.
وزیر کشور افزود: مطالعات اولیه در زمینه طرحهای توسعه روستایی در حد آمایش انجام شده و سرشماری نفوس و مسکن سالجاری اطلاع خوبی در این زمینه به دانشجویان خواهد داد.
وی با اشاره به منطقه قلعه گنج در کشور توانست از سوی بنیاد مستضعفین به بخشی از توسعه کیفی دست یابد اظهار کرد: این منطقه بیش از 140 روستا دارد و بنده همه اختیارات خود را به فرماندار این شهرستان دادم تا تحت امر معین ما درآنجا فعالیت کند.
رحمانی فضلی تصریح کرد: در 60 روستای این منطقه صندوق توسعه روستایی ایجاد شد و مشارکت مردم در این امر بسیار جالب بود چرا که اهالی روستاها این صندوق را اداره میکردند و از محل یارانههای خود پس انداز کردند.
وزیر کشور ادامه داد: 600 میلیون ظرف یکسال از سوی این روستاییان سرمایهگذاری شد، ما هم 600 میلیون به آنان کمک کردیم که به دنبال آن انگیزه برای فعالیت و سرمایه گذاری آنان در این صندوق بیشتر شد و هیچ معوقهای نداشتیم که پرداخت نشده باشد.
وی با اشاره به ارتقای این منطقه گفت: دانش آموزان این منطقه 8 هزار نفر بودند که امسال 6500 دانش آموز این منطقه با معدل بالای 18 قبول شدند و یک هتل کپری 4 ستاره نیز در این شهرستان ساخته شد که به نظر میرسد نقش بسیار خوبی در توسعه این منطقه داشته است.
رحمانی فضلی با بیان اینکه این منطقه در گذشته ناامن و محلی برای تروریستها و گروگانگیرها بود گفت: امروز با توسعه این منطقه کمترین حوادث شرارت و گروگانگیری در این شهرستان رخ میدهد که میتواند نشانه خوبی برای توسعه باشد.
وزیر کشور تصریح کرد: ما برای ارتقای توسعه روستایی 300 شهرستان نمونه را انتخاب کردیم و به دنبال این هستیم که دانشجویان در این روستاها به دنبال مستندسازی، تئوری سازی و ایجاد خلاقیت باشند.
وی تصریح کرد: ما دنبال امپراطورسازی نیستیم بلکه به دنبال رفاه نسبی کشوریم مردمی و درونزایی شدن در حوزه جغرافیا براین اساس وزارت کشور آمادگی دارد، جغرافیای شهری با شهرداریها، جغرافیای روستایی با روستاییان و جغرافیای سیاسی در موضوع انتخابات و تقسیمات کشوری تفاهمنامه امضا کنند، این گام اولیه و کوچکی است تمام تحقیقات دانشجویان باید برای ارتقای توسعه روستایی طبقهبندی و مستندسازی شود.