به گزارش دنیای اقتصاد، این موضوع از یکسو ناشی از این است که بخشی از معاملات که تصمیم آنها در اسفند قطعی شده، عملا در فروردینماه نهایی و ثبت میشود و از سوی دیگر حاصل انصراف خریداران و فروشندگان از معامله در روزهای پایانی سال و دست نگهداشتن به منظور رصد تحولات سال جدید است. اما در سال 95 انتخابات پیشروی ریاستجمهوری نیز بهعنوان عامل سوم دخیل در ریزش حجم معاملات نقشآفرینی کرده است.
اغلب مشاوران املاک اعتقاد دارند تصویر مبهم بازار آتی بخش مسکن در آستانه انتخابات و تغییر دولت که به استقرار سیاستهای جدید اقتصادی میانجامد، همواره به منزله سرعتگیر معاملات ایفای نقش کرده است. هرچند در همین فضای گرگ و میش هم عدهای هستند که ریسک انجام معامله را با تکیه بر پیشبینیهای افزایش احتمالی قیمت میپذیرند و ترجیح میدهند در ماههای قبل از انتخابات آپارتمان موردنظر خود را به دور از آثار جو روانی ناشی از استقرار دولت جدید بخرند یا بفروشند.
به این ترتیب حتی ایام تقریبا تعطیل نوروز نیز بدون معامله مسکن سپری نشده است.
از
سوی دیگر بررسی ها از معاملات انجام شده در ایام نوروز حاکی است حدود 20
درصد از مجموع 61 فقره معامله مسکن ثبت شده در سامانه اطلاعات بازار املاک
ایران مربوط به آپارتمانهای کلنگی بوده است که بیشتر آنها بهعنوان زمین و
طبعا با انگیزه ساختوساز در ماههای پیشرو خریداری شدهاند. در عین حال
برخی از کلنگیهای معاملهشده نیز واحد آپارتمانی بوده و قاعدتا با هدف
سکونت متناسب با بودجه و شرایط خریدار تملک شدهاند.
هرچند به گفته واسطههای ملکی، برخی از واحدهای مسکونی با سن بیش از 30 سال نیز با انگیزه استفاده بهعنوان انبار و کاربریهای متفرقه دیگر خریداری میشوند. بهعنوان مثال آپارتمان 75 مترمربعی 24 سالهای در محدوده پلچوبی، خیابان حقوقی به قیمت مترمربعی دو میلیون و 940 هزار تومان فروخته شده است.