آفتابنیوز : همزمان با افتتاح 23 پروژه ایرانسل در راستای افتتاح فاز سوم شبکه ملی اطلاعات، محمود واعظی با تبریک به کارکنان ایرانسل گفت: امیدوارم این مسیر را ادامه دهیم و آن عقب افتادگی که چهار سال قبل به آن اشاره میکردم را برطرف کنیم. من چهار سال قبل از رتبه ایران و عقب افتادگیها غصه میخوردم اما اکنون میتوانم ادعا کنم که فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران در مسیر درست قرار گرفته و تمام امور به درستی انجام شده است.
وی با اشاره به تواناییهای کشور در ارائه خدمات به کشورهای دیگر گفت: شبکه ملی اطلاعات مهمترین پروژه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در دولت یازدهم بود و ما از ابتدای سال سوم فعالیت خود به این نتیجه رسیدیم که بدون حضور بخش خصوصی نمیتوانیم اجرای شبکه ملی اطلاعات را به راحتی جمع کنیم و باید این بخش در اجرای شبکه ملی اطلاعات به ما کمک کند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به پروژههای افتتاح شده ایرانسل و نیازهای کشور ادامه داد: ما امروز شاهد رونمایی از ۲۳ پروژه بودیم که هر کدام از آنها میتواند مشکلاتی را در کشور حل کند. باید با سرمایهگذاری، بستر فعالیت و کار جوانان را فراهم کنیم، این بستر در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات است.
وی با بیان این که ایرانسل در بخشهای مختلف ارتباطاتی توفیق خوبی داشته است، افزود: در کشورهای دیگر، افزایش در حد چند درصد است اما امروز شاهد این بودیم که به رشد چند برابری در بخشهای مختلف ارتباطات رسیدهایم که بخشی از آنها ۲۰ برابری یا بیشتر بود.
ایرانسل موفقتر از دیگران در توسعه شبکه عمل کرده است
واعظی همچنین با تأیید روند گسترش شبکه یادآور شد: در حوزه تلفن همراه میبینیم وقتی شبکه را توسعه میدهند مشترکان با مشکلات زیادی روبرو میشوند که این مشکل را در ایرانسل ندیدهایم و ایرانسل شبکه و خدمات را موفقتر از دیگران توسعه داده است.
وی همچنین با اشاره به میزان مصرف دیتا در کشور ادامه داد: حجم دادهای که مشترکان ایرانسل در کشور استفاده میکنند این شرکت را به بزرگترین اپراتور دیتای ایران تبدیل کرده است. این امروز یک مسابقه در کشور است. هر اپراتوری که فکر کند وظیفهاش تمام شده، آن روز، روز مرگ آن اپراتور است. ایرانسل باید تلاشهای بیشتری در پروژهها کند. توفیق ایرانسل در نوآوری این شرکت و ارتباط با دانشگاه و مراکز علمی است که میتواند آینده این شرکت را تأمین کند.
وزیر ارتباطات با اشاره به همکاریهای ایرانسل ادامه داد: اینکه ما توانستیم هم در دوران تحریم و بعد از تحریم یک شریک خارجی موفق برای شرکتهایمان داشته باشیم آن هم در ایرانسل یک دستاورد است. ما به عنوان دولت بستر خروج یا سرمایهگذاری در کشور را بعد از تحریم برای MTN فراهم کردیم.
وی با اشاره به الزام اشتغالزایی در برنامه ششم توسعه گفت: باید سالی ۹۵۵ هزار شغل فراهم کنیم که برای رسیدن به این آمار نیازمند حضور سرمایهگذاران خارجی هستیم. اگر وارد جذب سرمایهگذاران خارجی نشویم، برای اشتغال به مشکل میرسیم. امروز اینترنت و دیگر خدمات فناوری اطلاعات و ارتباطات در خدمت توسعه صنعت و بحث انقلاب چهارم صنعتی در اختیار حوزه فناوری اطلاعات است. امروز جایگاه ما به گونهای است که نباید به بخش خودمان فکر کنیم بلکه باید پیشرفت صنعت را در نظر داشته باشیم. در وزارت ارتباطات و حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات باید به فکر این باشیم که بتوانیم خدمات به بخش صنعت ارائه دهیم.
واعظی همچنین تأکید کرد: ما در مناطق مرزی، کمتر برخوردار و روستایی باید توجه بیشتری داشته باشیم. مسئله موبایل یکی از مشکلات موجود در روستاها است که در پروانه اپراتورهای همراه هم آمده است. من این تأکید را به دو اپراتور دیگر داشتهام و اکنون هم تأکید دارم که این موضوع با دقت و تمرکز بیشتر پیگیری شده و در مراکز کمتربرخوردار و روستایی سرمایهگذاری بیشتری شود.
ایرانسل در کاهش قیمت خوب عمل کرد
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: من سیاست ایرانسل در کاهش تعرفه را تأیید میکنم. شما تعرفهها را پایین بیاورید و تعرفه ترکیبی ارائه دهید تا مردم بهتر و بیشتر استفاده کنند. این کاهش قیمت در ایرانسل کار خوبی است. باید نوعی با مردم برخورد شود که استفاده از اینترنت و موبایل برای مردم هزینه بالایی نداشته باشد.
وی در همین راستا گفت: استفاده از محصولات داخل مهم است. اینکه شما با اپلیکیشنها و محصولات داخلی کار میکنید بسیار خوب است. با دانشگاه شریف قراردادی برای محصول تولید شده در بخش ذخیرهسازی امضا کردهایم و امیدواریم محصولات خوب ایرانی در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات را شاهد باشیم. تا بازار فراهم نباشد تولید صورت نمیگیرد و تا تولید نباشد اشتغال به وجود نخواهد آمد.
به گزارش روابط عمومی ایرانسل، ایرانسل پیش از آغاز نمایشگاه تلکام و درحضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از 23 پروژه خود با عناوین «توسعه بخش شبکههای مترو و انتقال»، «توسعه شبکه های دسترسی/ رونمایی از بیست و پنج هزارمین Node پهن باند شبکه ایرانسل»، « توسعه شبکه IXP»، «توسعه شبکه CDN»، «توسعه شبکه IP»، «توسعه مراکز داده و میزبانی داخلی»، «توسعه زیرساختهای مديريت دسترسی اينترنت/ رونمایی از Gateway اهواز و اصفهان»، «بهره برداری از مرکز عملیات امنیت شبکه»، «مدیریت منابع شبکه»، «بهره برداری تجاری از اولین شبکه گسترده NB-IoT در ایرانسل»، «رونمایی از تلویزیون اینترنتی لنز بر بستر وب (Web TV)»، «رونمایی از تعرفه و پیشنهادهای جدید سیم کارت های دائمی»، «رونمایی از پلتفرم جذب مشترک برروی تبلیغات آنلاین»، «رونمایی از پلتفرم پرداخت مستقیم سرویس های دیجیتال»، «رونمایی از برنامه های کاربردی»، «رونمایی از سرویس تبلیغات هدفمند بر بستر تلفن همراه»، «رونمایی از خدمات Cloud PBX»، «رونمایی از خدمات Hotline»، «رونمایی از خدمات دولت الکترونیک»، «رونمایی تجاری از راهکارمدیریت ناوگان حمل و نقل و مدیریت ماموریتها»، «بهرهبرداری تجاری از هسته شبکه ابری NB-IoT بر بستر 5G»، «بهرهبرداری تجاری از هسته شبکه ابری مبتنی بر NFV/SDN» و «بهرهبرداری آزمایشی از اولین شبکه رادیویی مبتنی بر تکنیکهای 5G» رونمایی کرد.