کد خبر: ۴۶۴۵۹۰
تعداد نظرات: ۹ نظر
تاریخ انتشار : ۰۹ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۳۹
قانون آزادسازی مصرف مواد مخدر برای استفاده پزشکی و عمومی

کشورهایی که فروش موادمخدر در آنها آزاد و قانونی شده+اسامی

قانون آزادسازی مصرف مواد مخدر برای استفاده پزشکی و حتی عمومی در برخی از کشورها اجرا شده است.
آفتاب‌‌نیوز :
 اعمال سیاست‌ها و اجرای قوانینی جهت مقابله با شیوع مصرف مواد مخدر از دغدغه‌های اصلی کشورها به حساب می‌آید اما مدت‌هاست شاهد آن هستیم که در کنار جنگ جهانیِ مبارزه با مواد مخدر، روش‌های جایگزین دیگری در جهت مدیریت مصرف مطرح شده است که آزادسازی فروش مواد مخدر با نسخ پزشکی و مصارف دارویی از جمله آن است.

به گزارش آفتاب‌نیوز به نقل از بیزنس اینسایدر، در این میان برخی از کشورها به عنوان یک راهکار قانون آزادسازی مصرف مواد مخدر با شرایط متفاوت را اجرا کرده‌اند که از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

هلند: هلند از جمله کشورهایی است که به واسطه مدارا و تحمل مواد مخدر "سبک" همچون ماری جوانا و حشیش شناخته شده است. همچنین تا سال ۲۰۰۸ در این کشور قارچ‌های توهم زا در دسترس عموم بوده است. در وب سایت مربوط به سیاست‌های مواد مخدر این کشور آمده است: در کافی شاپ‌ها تحت شرایط خاصی شاه‌دانه به فروش می‌رسد اما مصرف و فروش هر گونه نوشیدنی‌های حاوی مواد الکلی ممنوع است. همچنین دولت هلند هیچ فردی را به دلیل همراه داشتن یا مصرف مقدار ناچیزی از مواد مخدر سبک تحت تعقیب قرار نمی‌دهد.

اروگوئه: اروگوئه از اولین کشورهایی است که در سال ۲۰۱۳ مصرف ماری جوانا را قانونی اعلام کرد. اروگوئه با وجود نظام دیکتاتوری که از سال ۱۹۷۳ تا ۱۹۸۵ در این کشور برقرار بوده از سیاست‌های طولانی مدت آزاد بودن مصرف مواد مخدر برخوردار بوده است. همچنین در این کشور از سال ۱۹۷۴ همراه داشتن مواد مخدر برای استفاده شخصی جرم به حساب نمی‌آید. علاوه بر این، جدیدترین قانون مربوط به آزاد بودن مصرف ماری جوانا در این کشور با این توجیه به تصویب رسیده که مصرف قانونی این ماده مخدر ایمن‌تر از بوجود آمدن بازار سیاه فروش ماری جواناست. از نیمه دوم سال ۲۰۱۶ نیز فروش ماری جوانا در داروخانه‌ها پیشنهاد شده است.

پرتغال: مقامات پرتغال نیز در سال ۲۰۰۱ اعلام کردند مصرف تمام انواع مواد مخدر جرم به حساب نمی‌آید. این اقدام پس از آن صورت گرفت که این کشور در موقعیت همه گیری مصرف هروئین قرار گرفت و یک درصد جمعیت آن به این ماده مخدر اعتیاد پیدا کردند. گفته شده جرم زدایی از مصرف مواد مخدر از جهات مختلفی تاثیرات مثبتی به همراه داشته و مرگ و میر ناشی از مصرف ماده مخدر در پرتغال در میان کشورهای اتحادیه اروپا در رتبه پایینی قرار گرفته است.

سوئیس: در سال ۱۹۸۶ سوئیس اولین کشوری نام گرفت که اقدام به راه اندازی پناهگاه‌هایی برای معتادان به مواد مخدر کرد. همچنین این اماکن برای کمک به معتادان به اتاق‌های تزریق و مبادله سرنگ مجهز بود. طبق مطالعه سال ۲۰۰۶، این اقدام به جای گسترش مصرف مواد مخدر موجب کاهش تعداد مصرف کنندگان جدید هروئین شد. همچنین در سال ۲۰۱۳، از ماده مخدر ماری جوانا جرم زدایی و این توجیه مطرح شد که آزادسازی آن نیروهای پلیس را بر فرآیند مقابله با قاچاق مواد مخدر متمرکز می‌کند.

آمریکا: در ۲۳ ایالت این کشور نیز مصرف ماری جوانا با هدف درمانی قانونی است. همچنین در چهار ایالت برای مصرف تفریحی این ماده مخدر با در نظر گرفتن مالیات آن، مجوز داده شده است.

یونان: یونان نیز از جمله کشورهایی است که به دنبال قانونی کردن مصرف پزشکی و درمانی شاه‌دانه است. این کشور همچون شش عضو دیگر اتحادیه اروپا یعنی جمهوری چک، فنلاند، هلند، پرتغال، اسپانیا و آلمان مصرف پزشکی این ماده مخدر را قانونی کرده‌اند. طبق اعلام وزارت سلامت یونان دردهای مزمن، حالت تهوع و استفراغ ناشی از شیمی درمانی، برخی اختلال‌های غذایی و تعدادی از امراض دیگر از جمله شرایطی به حساب می‌آیند که درمان آنها با شاه‌دانه قانونی است.

آلمان: در آلمان نیز بیماران مبتلا به امراض سخت همچون ام اس، دردهای مزمن، از دست دادن شدید اشتها یا دچار شدن به حالت تهوع ناشی از شیمی درمانی می‌توانند طبق نسخه پزشک ماری جوانا دریافت کنند.

منبع: ایسنا
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۹
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۲ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۹
19
1
لطفا آتش به کانون خانواده ها نزنید آنهم قانونی .معتاد بیمار است وبیماری اعتیاد یک بیماری واگیر دار شیوع بیماری بنیان بر افکن را قانونی نکنید . از علمای اعلام توقع داریم در این مورد وارد صحنه شوند وعلام بفرمایند این مصداق افساد فی الارض است به عقبه این قضیه بنگرید دارید قاچاق مواد مخدر را قانونی میکنید چگونه میتوانی وقتی این بلیه وفروش آن قانونی شدقاچاقچی را کنترل کنید؟وقانونی غیر قانونی را از هم جدا کنید .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۲ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۹
0
16
در این کشور ها ، صنعت جنسی هم ، قانونی و تحت نظارت است .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۵ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۹
0
18
والا اگه تریاک خالص برسونن دست عزیزان عملی صدمرتبه بهتره از شیشه و کراک و مورفینه
درخصوص سیگار هم همینطور اگه همون سیگار اسرائیلی رو بجای زست و کنت و اسی بدن دست مردم یقینا مصائبش کمتره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۴ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۹
0
16
همه ميدونيم كه آدم معتاد بالاخره خودش رو به مواد ميرسونه چه قانوني چه غير قانوني، عرضه كنترل شده در داروخانه ها ميتونه بازار سياه و پر از جنايت قاچاق مواد رو خنثي كنه، زندان ها و دادگاه ها خلوت ميشه، استفاده از مواد مخدر صنعتي كمتر ميشه، عوايد حاصل از طرح رو ميشه به آموزش و پيشگيري و درمان اختصاص داد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۲:۴۱ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۰
0
14
قانونی باشه بهتره.منطقی فکر کنیم.اینهمه اعدام زندان مگر مواد کم شد.
آسو
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۷ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۱
0
3
خیلی از مشکلات فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و اجماعی را باید حل کرد که اگر نشوند این آزادی فاجعه بار است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۲ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۱
5
0
در ایران هم مصرف مواد مخدر بیشتر از بقیه کشورهاست اما قانونی نشده و کسانی که دنبال قانونی کردن آن هستند شاید منافعی برایشان دارد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۱۷ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۱
2
7
من يكي از كساني بودم كه وقتي در روزنامه ها خواندم كه دولت هلند مواد مخدر را رايگان ودر اماكن خاصي به معتادين ميدهد ، خيلي متعجب شدم كه گويا اين دولت مثل اينكه با ملتش دشمني دارد ! ولي بعدا متوجه شدم كه اين دولت به قصد ازبين بردن قاچاقچيان عمده مبادرت به اين كار كرده است ! ودر عمل هم همين طور شد ! در كشور ما قاچاقچيان عمدهء خبيث وحريص براي به دست اوردن سود و پول بيشتر مواد خاصي چون انواع سموم ونيز سرب براي سنگين تر شدن مواد سرب را با موادي چون ترياك مخلوط ميكنند وباعث بيماري و مرگ هزاران نفر معتاد ميشوند وكسي به فكر جلو گيري از اين كار نيست ! ضمن اينكه اين قاچاقچيان از طريق خورده فروشان سعي در معتاد كردن جوانان زيادي ميشوند ومتأسفانه اين داروهاي اعتياد اور شيميائي كه هم طبق شنيده ها ترك اين نوع از اعتياد سخت تر است وهم باعث تسريع در مرگ معتادين ميشوند ! پس براي جلو گيري از اعتياد بايد دست قاچانچيان عمده را كوتاه كدر !
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۳:۲۵ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۶
2
4
سلام من خودم الا چند ساله مصرف تریاک دارم تمام قرص های آرام بخش مورفین دارن بنظر من خیلی خوب میشه دولت تریاک دولتی با کوپن به معتادانی که واقعا اعتیاد دارن عرضه کنه تا مواد صنعتی از بازار جمع شه رفقا کسی که مواد صنعتی یا هروئین مصرف میکنه خودش میدونه بدرد نمیخوره ولی چون تریاک گرونه و تریاک مرغوب پیدا نمیشه میره سراغ مواد صنعتی یا هروئین که خیلی از تریاک ارزون تره و بیشتره مثال از هر ده تا کاسب نه تا شون کاسب صنعتی یا هروئینن والا عرضه دولتی تریاک هم به نفع دولته هم مردم خودخواه نباشیم به فکر اون مادر و خانواده ای باشیم که عزیزشون انواع مواد صنعتی یا هروئین مصرف میکنن
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین