آفتابنیوز : فاطمه راکعی، دبیر کل جمعیت زنان مسلمان نواندیش، فعال سیاسی اصلاحطلب و نماینده مجلس ششم، در گفتوگو با رویداد۲۴ درباره بیان رئیسجمهور، مبنی بر انتخاب پوشش چادر در پروتکل کابینه گفت: عموم ما قطعاً در دوران جوانی کتاب فلسفه حجاب شهید مطهری را مطالعه کرهایم.
اینطور نیست که فقهای ما حجاب را منحصر به چادر بدانند و در اصل، حجاب، تقوای درونی برای زنان و رعایت عفت و رفتار اجتماعی سالم در فرهنگ دینی است. پوشش مناسب، درواقع مکمل است. البته پوشش در عرف را کاری ندارم. آنچه من خودم به آن مقیدم و اعتقاد دارم و سالها برای جوانان و دختران ترویج کردهام، این است که پوشش موها و بدن در حد روسری و مقنعه بلند و لباس آزاد است و تأکید بر روی رفتارهایی است که زن و مرد بدون دغدغه حسی و روانی در کنار هم فعالیت اجتماعی کنند.
او ادامه داد: ما این را با فلسفه حجاب شهید مطهری و خانوادهمان که مذهبی هم بودند آموختیم.
حجاب ممکن است در برخی دورهها تغییراتی کند. برای مثال در اوایل انقلاب، برای زنان انقلابی، چادر و مقنعه مشکی شناخته میشد. من در هم در آن زمان رعایت میکردم و درجاهایی که برای فعالیت حضور داشتم با این پوشش حاضر میشدم.
راکعی افزود: یکی از مسائلی که حضرت امام خمینی (ره) به آن معتقد بودند و برخی از آقایان به آن اعتقادی ندارند، مقتضیات زمان و مکان است. نمیشود بر طبلی کوفت که اصل مشخصی ندارد.
دبیر کل جمعیت زنان مسلمان نواندیش همچنین در رابطه بافهم جامعه در خصوص مسئله حجاب گفت: جامعه ما به سطحی از فرهیختگی رسیده است که بداند حجاب، تنها چادر نیست. بعضی از زنان ما باحجاب مانتو و روسری حضور دارند و نمیتوان گفت که حجاب نادرستی است.
این فعال سیاسی اصلاحطلب، در پاسخ به این سؤال که آیا این نوع قوانین و پروتکلها موجب محدودسازی زنان، جهت حضور در عرصههای سیاسی و دولتی نمیگردد گفت: ما در مجلس سابقهداریم که زنان ما با پوشش مانتو و مقنعه یا روسری حضور داشتند و خدمات درخشانی هم کردهاند و آب از آب هم تکان نخورده است. آقای روحانی یک حقوقدان هستند. این حرف ایشان برای من خیلی عجیب است.
راکعی ادامه داد: من خواهش میکنم که آقای روحانی، ملاحظات اسلام نواندیشی امام خمینی (ره) و آیتالله رفسنجانی را مطالعه کنند. آقای روحانی فقط رئیسجمهور ما نیستند، بلکه حقوقداناند و باید از حقوق و شخصیت زنان محافظت کنند.
دبیر کل جمعیت زنان مسلمان نواندیش تأکید کرد: من از سخنان آقای روحانی و این پروتکل که در سطح هیئتوزیران و کابینه دولت تدوین کردهاند که حجاب و پوشش فقط چادر باشد بسیار متعجبم.
راکعی در خاتمه درباره اینکه آیا اینگونه محدودیت سازیها، موجب عقبنشینی و یا حذف زنان از عرصه سیاست یا اجتماع میگردد، گفت: من اینطور فکر نمیکنم. زنان ما بهقدری فرهیخته هستند که این مسئله درباره حجاب و اینکه با پوشش چادر ظاهر شوند و یا مانتو و مقنعه، برایشان تفاوتی ندارد و فرصتهای حضورشان را به این صورت از دست نمیدهند.
نمی دانم خانم های دیگر این فرصت را از دست می دهند یا نه اما به نظر من کسی که خودش چادر را انتخاب کرده به کنار اما کسی که پوشش دیگری دارد در این صورت اولین اصل را فراموش خواهد کرد و آن این که اگر نتوانسم خودمان به خودمان احترام بگذاریم و تن به اجبار بدهیم هر اجباری که باشد آن وقت چطور قرار است به جامعه زنان خدمت کنیم؟