کد خبر: ۴۷۴۱۵۵
تعداد نظرات: ۱۰ نظر
تاریخ انتشار : ۱۹ شهريور ۱۳۹۶ - ۰۸:۵۶

سوداگری با نام دین/وزارت‌ بهداشت: چیزی به اسم"طب اسلامی" نداریم

مدیرکل دفتر طب سنتی وزارت بهداشت تاکید کرد که موضوعی به نام طب اسلامی نداریم.
آفتاب‌‌نیوز :
دکتر محمود خدادوست با اشاره به انجام مطالعه‌ای در خصوص صحت ادعاهایی درباره "طب اسلامی" گفت: کارگروه نظام سلامت در اسلام که مدتی است در دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت تشکیل شده، مدت سه سال روی موضوع طب ایرانی بررسی کارشناسی انجام داده است. ما برای تعیین تکلیف این موضوع به مراجع تقلید و حدیث شناسان  پژوهشکده علوم قرآنی مراجعه کردیم. نتیجه تمام این بررسی‌ها این بود که ما موضوعی به نام طب اسلامی نداریم.

به گزارش آفتاب‌نیوز، وی افزود: روایات زیادی در حوزه بهداشت و برخی توصیه‌های درمانی در اسلام داریم که البته باید در پژوهشکده‌های علوم قرآنی و از نگاه علم رجال و علم دلالت بررسی شوند. علمای اهل فن و قرآن‌شناس گفته‌اند که پس از اثبات سندیت یک روایت، برای تعمیم آن به زمان، مکان و مردم حاضر نیاز به کار تحقیقاتی و پژوهشی داریم.

مدیرکل دفتر طب سنتی وزارت بهداشت همچنین تصریح کرد: در این موضوع که سلامت ابعادی پیچیده‌تر از بعد جسمانی و روانی دارد تردیدی نیست؛ ما می‌توانیم از ظرفیت دین اسلام به عنوان کامل‌ترین دین برای توسعه ابعاد فرشتگی و روحی انسان کمک بگیریم، اما  این موضوع غیر از آن است که ما به نام و سوءاستفاده از دین به مردم داروی امام کاظم (ع)، بخور حضرت مریم (س) و داروی امام رضا(ع) تجویز کنیم؛ این کار به معنی مداخله جسمانی است.

خدادوست با اشاره به ممنوعیت طبابت افراد غیرپزشک در قانون اساسی ایران، ادامه داد: بر اساس قانون جمهوری اسلامی ایران که تحت نظارت شورای نگهبان قرار دارد و از فیلتر مبانی فقهی ما عبور می‌کند، طبابت افراد غیرپزشک خلاف قانون است. چطور ممکن است در قانون جمهوری اسلامی ایران بگویند مداخله درمانی فقط توسط پزشک مجاز است، اما افراد غیر پزشک به نام اسلام کاری خلاف قانون انجام دهند؟ این کار قطعا بر اساس این مبانی فقهی، خلاف شرع خواهد بود.

به نام طب اسلامی با واکسن و پیوند عضو مخالفت می‌کنند

به گزارش ایسنا، خدا دوست چندی پیش در دیدار با  آیت الله اعرافی، مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور، تاکید کرده بود که برخی به نام طب اسلامی و سنتی، با بدیهی‌ترین مسائل پزشکی مانند واکسن و پیوند اعضا مخالفت می‌کنند که با این کار آن‌ها، برخی از مردم علاوه‌ بر از دست دادن جان خود، مال خود را نیز از دست‌ داده‌اند. بیشتر این افراد دام خود را برای کسانی که بیماری‌های صعب‌العلاج دارند، پهن کرده و با منع بیماران از مراجعه به پزشکان طب رایج، آن‌ها را مجبور به استفاده از شیوه‌های درمانی نادرست و بدون مستندات علمی خود ترغیب می‌کنند.

چندی پیش نیز انجمن علمی طب سنتی  با انتشار بیانیه‌ای  از جریاناتی که با سوء استفاده از نام اسلام و ائمه معصومین(ع)، به حوزه طبابت و طب سنتی ایرانی وارد شده و سلامت شهروندان و اعتقادات دینی آنان را به مخاطره انداخته‌اند اعلام برائت کرد. در بخشی از این بیانیه آمده است: 

"این مدعیان بدون اینکه مدارج علمی طب سنتی یا طب رایج و احتمالا علوم دینی را طی کرده باشند و بدون بهره از هرگونه دانش شناخت بدن و قواعد حاکم بر آن و خواص گیاهان دارویی و مداخلات دارویی آن‌ها با داروهای شیمیایی، صرفا با استنباط شخصی از روایات طبی که در مورد اکثر آن‌ها بررسی‌های لازم از نظر اعتبار و دلالت و ... توسط علمای حدیث انجام نشده است، به ساخت دارو می‌پردازند و در این مسیر به نام دین، انواع بیماران قلبی، سرطانی و ... را از کلیه درمان‌های ثابت شده محروم می‌سازند و ادعا می‌کنند که بیماری‌های مذکور و انواع سرطان‌ها و بیماری‌های ژنتیکی را با داروهای اهل بیت سریعا درمان قطعی می‌کنند و البته در صورت عدم توفیق در درمان، ریشه را در ضعف ایمان و عدم اعتقاد بیمار به درمانی که از جانب معصومین آمده است، عنوان می‌کنند. "

منبع: ایسنا
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۱۰
بابک
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۲ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۹
0
6
بله! بعد از 37 سال تازه فهمیدید که طب اسلامی نداریم! خیلی چیزای دیگه هم داریم که اسلامی نیست و اصلا قرار نبود باشه!مگه اقتصاد اسلامی داریم؟!
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۱:۵۱ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۰
در بررسی تمدن اسلامی اغلب استعدادها
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۶ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۹
1
5
در مورد علوم اسلامی چی؟ من واقعاً نمی دانم اگر کسی می تواند در چند جمله بگوید یا به مقاله معتبری ارجاع دهد که چه شد که علوم اسلامی جایگزین علوم انسانی شد؟
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۱:۳۹ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۰
علوم اسلامی خاص تر و علوم انسانی عام تر است .
به عبارت دیگر علوم اسلامی زیر مجموعه علوم انسانی است .
علوم مسیحی هم زیر مجموعه .......

به نظر پژوهشگران علوم اطلاعات و دانش شناس ، علم را به اسلامی و مسیحی و.... نمی شود تقسیم کرد .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۵۱ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۰
0
4
دين يك امر قدسي وشخصي است وارد كردن ان بهمقولاتي كه اصلا نياز نيست دين وارد ان حوزه ها شود بزرگترين ظلم به دين هست همه حسن اديان دراين هست كه پاك وبي الايش وخالص هستند ولي وقتي اانرا واردحوزه هاي مي كني كه هزاران كلك ودغل و دروغگويي وغيره هست بزرگترين ضربه به خود دين وارد مي گردد خدا ازكساني كه دين اسلام راالوده به اين جور مسائل كردند نگذرد كه باعث وباني اين همه فجايع انها هستند.
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۱:۵۵ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۰
اصلا نياز نيست دين وارد ان حوزه ها شود ،
ناشناس
|
United States of America
|
۱۱:۲۷ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۰
2
4
سوداگری با نام دین
......................................
ناشناس
|
United States of America
|
۱۱:۴۸ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۰
1
3
اگر مقاله ایی با عنوان سودا گر شناسی با نام دین منتشر شود
پرخواننده ترین در سال در ایران خواهد بود
حسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۱۳ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۳
0
1
بسمه تعالی اولا به صرف اینکه عده ای سواستفاده چی و فاقد علم از موضوعی مثل طب اسلامی برای منافع خود سواستفاده کرده اند نمی توان اصل آن را که برگرفته از کلام ائمه می باشد زیر سوال برد مگر میشود دینی کامل باشد ولی در مورد سلامت جسم و روح تواما برنامه نداشته باشد ثانیا متاسفانه غربیها دارند پس از 1400 سال به دستورات پزشکی ائمه ما عمل میکنند در حالی که ما با ادعای روشنفکری حرکتی رو به عقب داریم . دین اسلام دینی است که برای کنج مسجد و عزلت نیست بلکه دینی که برای تمام ابعاد زندگی در متن اجتماع برنامه دارد . دین اسلام نور و زیبایی است در تمام ابعاد زندگی از پزشکی و سیاست و فلسفه گرفته تا ...
سید داود ساجد
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۵:۴۲ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۷
0
1
اینکه طب اسلامی داریم یا نداریم رو باید علما تعیین کنند نه وزارت بهداشت ، نوع این مطالب که مربوط به اسلام هست رو فقط باید از زبان عالمان دینی تایید یا رد شود.
طب اسلامی چیز تازه ای نیست ، ما قبلا هم کتب طبی مثل طب الائمه یا حلیه المتقین داشتیم و فقط آقای تبریزیان آمدند و اسم طب اسلامی روی آن گذاشتند.
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین