آفتابنیوز : اکبر کمیجانی امشب در نشست فرصتهای اقتصادی و سرمایهگذاری ایران در مرکز همایشهای بینالمللی صداوسیما در تهران با اشاره به تحولات اقتصاد کلان اظهار داشت: وضع خاص اقتصاد ایران در دهه اخیر، شیوه سیاستگذاری و اداره کشور و دشواریهای مضاعفی که برای تحریم به اقتصاد ایران گذشت، رهبری را بر آن داشت تا به کلیدواژه اقتصاد مقاومتی ما را توجه دهند.
به گزارش فارس، وی تصریح کرد: با محورهای 24 گانه اصول اقتصاد مقاومتی، دو بند به طور مشخص به بازارهای مالی و ماموریتهای بانک مرکزی مربوط است و شاید در پیام کلی رهبر معظم انقلاب در حوزه اقتصاد مقاومتی، تاکید بر استفاده از ظرفیت های داخلی در ابعاد مادی و معنوی و مزیتهای تولیدمحوری در حول مفاهیم درونزایی، برونگرایی، عدالتمحوری و مردمگرایی مورد توجه قرار داشته است.
معاون رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: دو سال اخیر نیز نامگذاریها در همین راستا بوده است و بانک مرکزی در تحقق اهداف قانونی خود و با الهام از مبانی و اصول مطرحشده در اقتصاد مقاومتی، ثبات وپایداری در اقتصاد کلان را ترسیم کرد و اهداف میانی نیز ترسیم شد.
کمیجانی افزود: کاهش دامنه نوسان نرخ ارز نیز مورد توجه قرار داشت و خوشبختانه در تحقق این اهداف ترسیمی به طور قابل ملاحظهای شاهد موفقیتها به ویژه در جهت هدایت اقتصاد از رکود عمیق و رشد اقتصادی هستیم.
وی با بیان اینکه شاهد کاهش و مهار تورم و ثبات قیمتها به طور وصفناپذیری در تجربه اقتصاد ایران و حصول ثبات نسبی در نرخ ارز هستیم، اضافه کرد: در مقوله تورم، با رعایت انضباط پولی و مالی در دولت و سایر موارد شاهد تورم به 9 درصد در پایان سال 95 رسیدیم.
معاون رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: این روند بهبود پیدا کرده است و همچنان روند کاهشی را در شهریور مشاهده میکنیم و تورم نقطه به نقطه در مهرماه به 8.4 درصد رسیده است و انتظار میرود در ماههای آینده سال نیز ادامه داشته باشد.
کمیجانی اظهار داشت: تورم آثار تخریبی در فرایند تصمیمگیری، افزایش هزینهها، تلاطم و بلاتکلیفی که ایجاد میکند، اقتصاد را شکننده خواهد کرد و از این رو، امروز مورد توجه جدی قرار دارد.
وی تصریح کرد: سال 92 را در دولت یازدهم به گونهای آغاز کردیم که کشور با وضع رکود دست و پنجه نرم میکرد و رشد منفی در سال های 91 و 92 داشتیم و با اتخاذ سیاستهای کلان شفاف و رفع ابهامات شاهد رفع مشکلات موجود در این حوزه بودیم.
معاون رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه در برههای در کشور مؤسسات مالی غیرمجاز رشد یافتند، گفت: این مؤسسات بخش قابل توجهی از بازار پولی کشور را در اختیار گرفتند و تلاش شد تا در دولت برای این بخش برنامهریزی جدی شود.
کمیجانی افزود: مبارزه و ساماندهی بی امان بانک مرکزی با مؤسسات اعتباری غیرمجاز در دستور کار قرار گرفت و با حمایتهای سایر قوا، در این بخش تلاشهای خوبی انجام شد.
وی تصریح کرد: امروز میتوان گفت مؤسسه غیرمجاز اعتباری فعال در کشور وجود ندارد و این ساماندهی تا پایان سال جاری نیز ادامه خواهد یافت.
معاون رئیس کل بانک مرکزی گفت: نظام بانکی با 270 بانک در دنیا روابط کارگزاری دارد و خدمات تجاری خوبی نیز ارائه شده است و این روند کماکان ادامه دارد.