کد خبر: ۴۹۵۶۱۱
تاریخ انتشار : ۲۴ آذر ۱۳۹۶ - ۰۶:۲۵

۱۰ عنوان اتهامی در صدر پرونده‌های قضایی کشور

مدیر کل پیشگیری‌های وضعی قوه قضاییه: ۱۰ عنوان اتهامی در صدر پرونده‌های قضایی کشور قرار دارد.
آفتاب‌‌نیوز :
علیرضا ساوری در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری صدا­وسیما افزود: پرونده‌های ورودی به دستگاه قضایی با دو عنوان "اتهام" یا "خواسته" وارد سیستم رسیدگی می شود.

وی گفت: بررسی کارشناسی‌ نشان می‌دهد در شش ماه نخست سال پرونده های ورودی به دستگاه قضا با ده عنوان اتهامی 55.5 درصد را به خود اختصاص داده است.

مدیرکل پیشگیری های وضعی معاونت اجتماعی­ قوه قضاییه تصریح کرد: سرقت مستوجب تعزیر، ضرب و جرح عمدی اعم از فردی ، جمعی و مسلحانه ، توهین به اشخاص عادی، ایراد صدمه بدنی غیرعمدی ناشی از حوادث رانندگی و کارگاهی، تهدید، تخریب ، کلاهبرداری ، رانندگی بدون گواهینامه ، خیانت در امانت و نگهداری و مالکیت مواد مخدر از جمله این 10 اتهام است.

وی ادامه داد: براساس آمارهای 14 درصد پرونده های ورودی با عنوان سرقت مستوجب تعزیر، ضرب و جرح عمدی 8 درصد، توهین 6 درصد ، ایراد صدمه بدنی غیرعمدی 5درصد، تهدید 5درصد، تخریب 5درصد، کلاهبرداری 4درصد، رانندگی بدون گواهینامه 3درصد, خیانت در امانت 3 درصد و نگهداری و مالکیت مواد مخدر هم 3 درصد از پرونده های قضایی به خود اختصاص می دهد.

ساوری ادامه داد: از مجموعه این ده اتهامات سرقت مستوجب تعریز و مالکیت مواد مخدر جزو جرایم امنیتی - انتظامی است که راهکارهای قضایی و برخورد مقابله ای را در باب امنیتی - انتظامی می طلبد، اما سایر عناوین اتهامی ریشه در مسایل فرهنگی _ اجتماعی دارد که به نوعی ناشی از کم کاری های دستگاه های اجتماعی و فرهنگی کشور است.

وی گفت: به نظر می آید در این حوزه راهکارهای عمده و اساسی برای پیشگیری از جرم باید به راهکارهای فرهنگی - اجتماعی متمرکز شود.

مدیر کل پیشگیری های وضعی معاونت اجتماعی­ قوه قضاییه تاکید کرد: کنترل خشم و غضب، آموزش مهارت های زندگی و موضوعات مرتبط با حفظ صیانت از خود ، خانواده و اموال در کنار تقویتی باورهای انسانی و دینی به کاهش پرونده های قضایی با عناوین اتهامی ذکر شده کمک می کند.

وی گفت: انضباط بخشی به دستگاه های اجتماعی، افزایش­ و ارتقای میزان مشارکت های پیشگیرانه مردمی، استفاده از پتانسیل سازمان های مردم نهاد و بهره برداری از رسانه ها برای ارتقای عوامل پیشگیرانه از راهکارهای دیگری است که در کاهش پرونده های قضایی نقش موثر دارد. 
 
 کنترل نکردن خشم علت تشکیل 25 درصد پرونده‌های قضایی

مدیرکل پیشگیری های وضعی معاونت اجتماعی قوه قضاییه گفت: عصبانیت، علت تشکیل 25 درصد پرونده‌های قضایی در شش ماه اول امسال است.

علیرضا ساوری افزود: بر اساس آخرین آمارها از عناوین اتهامی و پرونده های قضایی، حدود 25 درصد پرونده ها در شش ماه اول امسال به چهار عنوان ضرب و جرح (اعم از نزاع فردی، جمعی و مسلحانه) ، تهدید ، توهین و تخریب اختصاص دارد.

وی خاطرنشان کرد: این پرونده ها به علت عصبانیت و کنترل نکردن خشم، در مراجع قضایی تشکیل شده است.

مدیر کل پشیگری های وضعی معاونت اجتماعی قوه قضاییه افزود : بر اساس آمارها، ضرب و جرج 8 درصد ، تهدید 5 درصد، تخریب 5 درصد و توهین 6 درصد از پرونده ها را در محاکم قضایی به خود اختصاص داده است.

وی تاکید کرد: در بخش های فرهنگی و اجتماعی به کار و برنامه ریزی بیشتر نیاز است تا شاهد کاهش آمار عناوین اتهامی باشیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین