آفتابنیوز : نرم افزار رهگیری کشتی "اس اند پی گلوبال پلاتس" نشان میدهد صادرات LPG ایران در ژانویه به مقصد چین، اندونزی، تایلند، هند، پاکستان و احتمالا شرق آفریقا بوده است.
به گفته منابع آگاه، ایران حدود ۳.۵ میلیون تن LPG در سال ۲۰۱۷ صادر کرد و بالاترین حجم صادرات ماهانه در اوت به میزان ۴۲۳ هزار تن بود که فعالیت تعمیراتی پارس جنوبی هنوز آغاز نشده بود. تعمیرات میدان پارس جنوبی در اواسط نوامبر به پایان رسید.
شرکت تایلندی "سیام گاز" ماه میلادی جاری محمولهای به میزان ۳۳ هزار تن پروپان و ۱۱ هزار تن بوتان را از شرکت بازرگانی گاز ایران در عسلویه در کشتی "مینگ دی" دریافت کرد.
این کشتی اکنون با عبور از جنوب شرقی هند در آستانه رسیدن به "سی راچا" در ساحل شرقی تایلند قرار دارد.
شرکت نفتایران اینترترید (نیکو) که زیرمجموعه شرکت ملی نفت ایران است، ۴۴ هزار تن محموله LPG را از عسلویه در کشتی BW Tyr بارگیری کرد.
شرکت بازرگانی بینالمللی Petredec محمولهای به میزان ۴۴ هزار تن را از شرکت بازرگانی صنعت پتروشیمی خلیج فارس در عسلویه در کشتی "پسیفیک شانگهای" بارگیری کرد. این کشتی اکنون نزدیک سریلانکا بوده و قرار است ۲۳ ژانویه به بندر تلوک سمانگکا در جنوب جزیره سوماترای اندونزی وارد شود.
شرکت Petredec ماه گذشته محموله مشابهی را برای تحویل به کالبوت در جزیره سوماترا خریداری کرده بود. این شرکت همچنین در نوامبر یک محموله ۴۴ هزار تنی پروپان را برای تحویل به اندونزی خریداری کرده بود.
شرکت دولتی پرتامینا از سال ۲۰۰۷ یک قرارداد با Petredec برای تامین ماهانه یک تا چهار محموله به میزان ۴۴ هزار تن دارد که تا ۳۱ دسامبر سال ۲۰۱۸ اجرا خواهد شد.
پرتامینا در ژانویه از ایران خرید ندارد
خود شرکت پرتامینا در ژانویه محمولهای از ایران خریداری نمیکند. این شرکت اواخر دسامبر محمولهای به میزان ۴۴ هزار تن پروپان از ایران را در کشتی "پرتامینا گاز۱" بارگیری کرد که ۱۲ ژانویه به کالبوت رسید.
این محموله تحت قرارداد FOB بود که در ماه مه سال ۲۰۱۶ میان پرتامینا و شرکت ملی نفت ایران برای تحویل ۶۰۰ هزار تن LPG در فاصله سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۷ آغاز شد.
به گفته یک منبع آگاه، پرتامینا تا زمانی که این قرارداد برای سال ۲۰۱۸ تمدید نشود، از ایران خریدی نخواهد داشت.
شرکت بازرگانی ایرانی کاسپین پتروشیمی یک محموله شامل ۳۳ هزار تن پروپان و ۱۱ هزار تن بوتان را از عسلویه در کشتی "پسیفیک ریزائو" بارگیری کرد. مقصد این کشتی که اکنون نزدیک تنگه سنگاپور است، کینژو در استان گوانگشی چین است.
شرکت کاسپین پتروشیمی همچنین یک محموله مخلوط به میزان ۲۴ هزار تن را از شرکت خارگ پتروشیمی و یک محموله مخلوط به میزان ۲۰ هزار تن را از شرکت بازرگانی صنعت پتروشیمی خلیج فارس در بندر امام خمینی در کشتی "گاز دیگنیتی" بارگیری خواهد کرد. این کشتی اکنون در مدیترانه بوده و مقصد آن نامعلوم است با اینهمه طبق آمار پلاتس، سفرهای متعددی به چین داشته است.
شرکت ایرانی تریلیانس نیز یک محموله شامل ۳۳ هزار تن پروپان و ۱۱ هزار تن بوتان را از شرکت بازرگانی گاز ایران در کشتی "گاز کریستال" بارگیری خواهد کرد.
مقصد این کشتی که اکنون در مسیر رسیدن به عسلویه است، معلوم نیست اما طبق آمار پلاتس، "گاز کریستال" سفرهای متعددی به چین داشته است.
تریلیانس همچنین در کشتی "اور ریچ ۶" در بندرعباس یک محموله ۵۰۰۰ تنی را شرکت بازرگانی گاز ایران بارگیری میکند. این کشتی از سفری به بندر قاسم در پاکستان بازمیگردد.
شرکت بازرگانی "گلوبال رئالیتی" نیز یک محموله شامل ۳۳ هزار تن پروپان و ۱۱ هزار تن بوتان را از شرکت بازرگانی گاز ایران در کشتی "گاز جاسمین" در عسلویه بارگیری خواهد کرد. این کشتی نیز سفرهای متعددی به چین داشته است.
شرکت بازرگانی بینالمللی گلنکور یک محموله ۱۸ هزار تنی را از شرکت بازرگانی گاز ایران در کشتی "سی اسپید" بارگیری خواهد کرد. مقصد این کشتی هنوز مشخص نیست اما گلنکور اواخر دسامبر محموله مشابه را از همین کشتی در مومباسای کنیا تخلیه کرد.
منبع: ایسنا