آفتابنیوز : دلار حسابی در این ماههای آخر سالی سر و صدا کرده است. در حالی که نرخ منطقی این اسکناس آمریکایی از نظر رییس جمهور و تیم اقتصادیاش 3 هزار 500 تومان است، در هفته اخیر دلار به 4 هزار و 700 تومان هم رسید.
نرخی که شاید به عقیده بسیاری از کارشناسان نزدیکترین نرخ به نرخ واقعی آن است اما به هر حال نه به مذاق مردم خوش میآید نه به مذاق دولت که وعده تعدیل نرخ آن را بارها و بارها داده است.
هادی حقشناس اقتصاددان و تحلیگر اقتصادی معتقد است که فارغ از این مسائل، واقعی بودن نرخ ارز، اتفاق نکویی برای اقتصاد کشور است.
او به پول نیوز گفت: با توجه به تجربه از اوضاع اقتصادی کشور میتوان گفت که واقعی شدن نرخ دو اوین گام روی صادرات غیر نفتی اثر خواهد گذاشت.
حق شناس افزود: برای اثبات این موضوع بهتر است به بررسی دو دهه گذشته اقتصاد ایران بپردازیم. شما نگاه کنید در 20 سال گذشته هربار که نرخ ارز به نرخ واقعی خود نزدیکتر بوده صادرات غیر نفتی رشد کرده است. این اصلاح اقتصادی موجب شد که بالاخره در سال¬ 95 صادرات غیر نفتی از واردات پیشی گیرد.
او در پاسخ به این سوال که چرا در نیمه اول سال 96، واردات از صادرات غیر نفتی بیشتر شده است؟ افزود: افزایش واردات در این نیمه اول امسال می تواند ناشی از موضوعات مختلفی باشد. اما یکی از مهمترین عللی که میتوان برای کاهش صادرات غیر نفتی و فزونی واردات بر صادرات غیر نفتی ذکر کرد همین واقعی نبودن نرخ ارز بود.
حق شناس معتقد است که ممکن است با واقعی شدن دوباره نرخ ارز دوباره در پایان سال 96، صادرات غیر نفتی از صادرات نفتی پیششی بگیرد.
این تحلیلگر و اقتصاددان گفت: اگر در چنین فضایی چنین اتفاقی بیفتد، به یقین، بنگاه¬های اقتصادی که محصولات صادراتی دارند، فعال¬تر شده و موجب رونق بازار خواهند شد و همین رونق میتواند زمینهساز اشتغالزایی در کشور باشد.
پول نیوز