آفتابنیوز : از شب گذشته که خبر تبرئه شدن سعید طوسی منتشر شد واکنشها به آن در سطح گستردهای ادامه دارد.
به گزارش آفتابنیوز، محمود صادقی که خبر تبرئه شدن او را در توئیتر منتشر کرد، از نامه رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس به رئیسکل دادگستری استان تهران در مهرماه امسال، برای بازگشت پرونده سعید طوسی به مسیر قانونی خود خبر داد اما حسن نوروزی سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی در گفتوگو با اعتمادآنلاین هر گونه تلاش برای پیگیری این پرونده را تکذیب میکند.
آیا کمیسیون حقوقی نامهای را که درباره پرونده آقای طوسی به قوه قضاییه فرستاد، پیگیری کرد؟
من به عنوان سخنگو در جریان چنین چیزی نیستم. در واقع به من گفته نشده که این موضوع در دستور کار قرار دارد. اگر چنین موضوعی بود حتماً آقای ملکشاهی (رئیس کمیسیون) من را در جریان قرار میدادند.
حالا که خبر تبرئه شدن آقای طوسی رسیده، برنامهای برای پیگیری ماجرا دارید؟
ابداً این مسئله ارزش پیگیری ندارد. حرف زدن درباره این پرونده اشاعه فحشا است. در واقع این یکی از مصادیق اشاعه فحشا است که بیاییم مسائل منکراتی و فحشایی را به صورت عمومی منتشر کنیم. این موضوعات باید باید بین متهم، شاکی و قاضی بماند و نباید علنی شود.
وقتی یکی از طرفین احساس کند که در حقش ظلم شده و به پروندهاش چنان که باید و شاید رسیدگی نمیشود، باز هم موضوع باید محرمانه بماند؟
نه الان کسی معترض نیست. ما خودمان قاضی بودهایم و میدانیم که در این شرایط باید جوانب مختلف موضوع را مد نظر قرار داد. خداوند ستارالعیوب است. باید در این موارد خیلی محتاط بود مثلاً در موردی مانند زنا، میگوییم که باید چهار نفر با شرایط خاص شهادت بدهند. شرایط این کار به قدری سخت در نظر گرفته شده که تقریباً غیر ممکن است. بنابراین اصل در چنین مواردی بر علنی نکردن است و ما نباید به هر بهانهای باب مطرح شدن چنین پروندههایی را در سطح جامعه باز کنیم.
در این پرونده بحث ظالم و مظلوم است و به نظر میرسد که وقتی به کسی ظلم میشود او حق دارد که موضوع را علنی کند.
آیا این دلیل میشود که ما هم دائم آن را مطرح کنیم؟ همانطور که شاکی انسان است و حقوقی دارد متهم هم انسان است و باید به حقوق او هم احترام گذاشت. ما نباید برای مطرح کردن خودمان و خودنمایی هر مسئلهای را عنوان کنیم و موجب تقویت رادیوهای بیگانه شویم. در موارد بسیاری ما خیال میکنیم که طرف مظلوم را گرفتهایم در حالی که ممکن است اینچنین نباشد. چند نفر یک موضوعی را مطرح میکنند و ما بلافاصله یک طرف ماجرا را مظلوم فرض میکنیم و به طرف دیگر حمله میکنیم در حالی که باید حقوق هر دو طرف را محترم بدانیم. الآن خیلیها خیال میکنند متهم آدم نیست و شخصیت و ارزش ندارد در حالی که در پیشگاه اسلام و خدا همه محترم هستند. اگر یک فرد در دادگاه عادل متهم باشد یا مجازات میشود یا تبرئه، در هر دو حالت محترم است و نباید با آبرویش بازی کرد. این کارها ضربه بهنظام و اشاعه فحشا است. همین ناآرامیهای اخیر هم برای همین اتفاق افتاد که ما قبح همه مسائل را ریختهایم و همه چیز را در جامعه مطرح میکنیم، از کاه، کوه میسازیم. به مسائلی که در انتخابات مطرح شد نگاه کنید که چطور در مردم ایجاد بیاعتمادی کرد. متأسفانه مدتی است که افراد برای اینکه خودشان را مطرح کنند و وجاهتی برای خودشان دست و پا کنند رو به علنی کردن این مسائل میآورند و کاری میکنند که وجهه نظام خراب شود در حالی که مملکت اینهمه دادگاه دارد، آیین دادرسی کیفری دارد و نهادهای زیادی هستند که موضوع را پیگیری میکنند.
به هر حال این موضوع افکار عمومی را تحت تأثیر قرار داده، شما نمیخواهید به عنوان نماینده مردم بدون اینکه ماجرا را علنی کنید به این پرونده ورود کنید؟
مردم ما را برای قانونگذاری و نظارت بر اجرای قوانین انتخاب کردهاند. ما باید کار مردم را پیگیری کنیم اینکه ما هر روز دنبال یک پرونده باشم باعث میشود که کار مردم زمین بماند. اگر ما بخواهیم همه کارها را پیگیری کنیم پس کار قاضی و دادگستری و قوه قضاییه چیست؟ اگر قرار بر پیگیری ما باشد و وقتمان را برای این امور بگذاریم کارهای اصلی ما و وظیفهای که مردم روی دوش ما گذاشتهاند زمین میماند. من فکر میکنم که بهتر است همه کار خودشان را انجام بدهند. خوشبختانه در کشور دادگاه تجدیدنظر داریم و راههای زیادی برای احقاق حق وجود دارد و اگر در نهایت کسی احساس کرد که با وجود طی کردن همه مسیرها، باز هم در حقش اجحاف شده میتواند به کمیسیون مراجعه کند و ما کارش را پیگیری میکنیم.
در حال حاضر شاکیان پرونده میگویند که در حقشان اجحاف شده و خواستار پیگیری هستند.
نه به ما چیزی ارجاع داده نشده است و کسی شکایتی نکرده. متأسفانه عدهای میروند در سایتها شکایتشان را مطرح میکنند و بعد توقع دارند که ما دنبال کارشان برویم و موضوع را پیگیری کنیم.
این اشکال از قضات ماست
این تنها مورد نیست یک نگاه به اطرافتان بیندازید موارد زیادی را می بینید
وقتی تجاوز منجر به قتل نمی شود در خیلی موارد تازه به کسی که در این بین آسیب دیده حمله می کنند که خودت خواستی! خودت آن مرد را اغوا کردی ... حتی در مورد کودکان می گویند: خوب خودش هم مایل بوده!
این مشکل فرهنگ عمومی قضات ماست که خودشان این مساله را عیب نمی دانند
بنابراین همان مومنین و متدینین حقیقی باید او را، که خداوند ستارالعیوب صلاح دانسته به چنین رسوایی و بی آبرویی جهانی برساند، به چنان مجازات درخوری برسانند که درس عبرتی شود برای دیگران که هرگز از دین پاک و مطهر الهی، استفاده ابزاری و پوششی نکنند برای پنهان کردن باطن کثیفشان،
........... پس بترسیم از خشم خداوند قادر متعال در کوتاهی کردن از حفظ دین پاک و مطهرش (اسلام) و همچنان امیدوار باشیم به لطف و مرحمت و بخشش و بزرگواری اش با اجرا و انجام فرامین و دستورات الهی.