آفتابنیوز : عباس مشیریان اظهار کرد: بیشترین سطح مبارزه با سن غلات در شهرستانهای گرمسار و آرادان انجام شد.
وی با اشاره به ضرورت اجرای طرح کنترل سن غلات در اراضی استان سمنان گفت: آفت سن به مهمترین محصول استراتژیک کشور(گندم) طوری خسارت میزند که علاوه بر کمیت، کیفیت این محصول استراتژیک را تحت تاثیر قرار میدهد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان خاطرنشان کرد: طرح مبارزه با سن غلات با هدف کاهش میزان خسارت ناشی از این آفت در اراضی استان سمنان اجرا میشود.
مشیریان با اشاره به گستردگی پهنه فعالیت سن غلات گفت: این آفت به مزارع غلات تمام استانها به جز استانهای سواحل دریای خزر و خلیج فارس به دلیل رطوبت بالا و اردبیل به علت سرمای زیاد خسارت میزند.
وی رطوبت و سرما را دو عامل مهم طبیعی مبارزه با سن غلات دانست و افزود: بر این اساس خسارت آفت سن در نقاط گرم و خشک بسیار بیشتر از مناطق سرد و مرطوب است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با اشاره به کاهش میزان بارندگی در استان سمنان نسبت به مدت مشابه سال گذشته و میانگین بلند مدت بارشها در این استان گفت: با توجه به شکننده بودن اقلیم، سال پیش رو بسیار پر چالش بوده و در راستای کاهش میزان خسارت برنامههای پیشگیرانهای در استان در حال انجام است.
مشیریان با اشاره به برخی سیاستهای این سازمان در راستای مبارزه با این آفت تصریح کرد: هدف اصلی، مبارزه برای کاهش جمعیت اولیه سن مادری است تا به پوره نرسیده و خسارت افزایش نیابد.
وی، برگزاری کلاسهای آموزشی، توزیع اطلاعیههای ترویجی در بین کشاورزان و بازدید مستمر کارشناسان پهنه از مزارع را از جمله برنامه ها و اقدامات این سازمان در راستای مبارزه و کنترل سن غلات عنوان کرد.
ایسنا