کد خبر: ۵۱۳۱۳۰
تاریخ انتشار : ۱۹ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۳:۵۰

ملخ‌های مراکشی به گیلان آسیب نزده‌اند

رییس سازمان جهادکشاورزی گیلان گفت: از هم‌اکنون کانون‌های ملخ مراکشی در استان در حال سم پاشی است.
آفتاب‌‌نیوز :
علیرضا شعبان‌نژاد، گفت: در سال‌های گذشته ملخ‌های مراکشی، ایتالیایی و البرزی از آفت‌های کشاورزی گیلان محسوب می‌شدند که خوشبختانه اخیرا با سمپاشی‌هایی که انجام می‌شود، از آسیب‌های این آفات بیشتر در امان خواهیم بود.

وی افزود: در سال اخیر همواره سمپاشی‌هایی در کانون‌ها قبل از سال جدید شروع کرده‌ایم و این سمپاشی‌ها منجر می‌شود که شاهد شیوع این آفت‌ها در استان نباشیم.

رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان خاطرنشان کرد: دستگاههای جدیدی هم در استان خریداری شده است تا برای سمپاشی با کمبودی مواجه نباشیم.

به گزارش ایسنا، در ادامه سعید معین مدیر آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات نیز در این خصوص گفت: سن آفتی است که همیشه برای ما ایجاد خسارت می‌کند، چرا که از سال‌های خیلی دور بومی کشور ماست و در کشور ما فعالیت می‌کند و اگر مبارزه نکنیم، خسارات جبران ناپذیری به گندم وارد می‌کند.

وی با بیان اینکه ملخ آفتی است که به محصولات مختلف حمله می‌کند و حالت‌های مختلف دارد، افزود: مهمترین ملخی که خسارت سنگینی وارد می‌کند، ملخ صحرایی است و البته در چند سال اخیر این اتفاق نیفتاده است.

معین تصریح کرد:هم اکنون این ملخ بیشتر در کشور یمن و قسمت‌هایی از سودان مستقر است که اگر شرایط آب و هوایی مساعد باشد و بادی که به سمت ایران می‌آید در جهت وضع حرکت آن باشد، می‌تواند به کشور ما نیز وارد شود.  

مدیر آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات کشور خاطرنشان کرد: از چند سال پیش تمهیداتی را در کشور اندیشیدیم و پنج آمادگاه در کشور احداث شده که نقاط مختلف را پوشش می‌دهند.

وی گفت: آمادگاه جنوب کشور هم اکنون در جیرفت است که امکانات لازم را برای مبارزه با ملخ در سطح حدود ۲۵ تا ۳۰ هزار هکتار را دارد و اگر نیاز باشد از طریق ستاد بحران، وزارت کشور و همکاری و همیاری وزارت متبوع اقدام خواهیم کرد اما فعلا از این لحاظ مشکلی نداریم.

معین با بیان اینکه بزرگترین مشکل کشور مبارزه با ملخ‌های مراکشی است، ادامه داد: سال گذشته بیشتر در استان‌های شمالی کشور یعنی از خراسان رضوی تا اردبیل حدود ۷۰ هزار هکتار با آن مبارزه کردیم.

مدیر آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات کشور بیان کرد: مبارزه سال گذشته با انواع ملخ‌ها ۱۳۰ هزار هکتار بوده است، ولی آمادگی کشور برای مقابله با حمله احتمالی ملخ که احتمالش خیلی کم بوده بین ۸۰ تا ۱۰۰ هزار هکتار است و مشکلی در این رابطه نداریم‌ .

وی اظهار کرد: آمادگی‌هایی نظیر آموزش پرسنل و مدیریت اجرایی کار فراهم است و پایش به صورت مستمر انجام می‌شود.   
ایسنا
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین