آفتابنیوز : دکتر "جواد نگارستانی" در تشریح جزئیات این خبر اظهار کرد: یکی از دلایل پراکندگی این شایعه، رشد سریع مرغها در بازه زمانی کوتاه است و عدم اطلاع کامل مردم در این زمینه، به پذیرش این شایعه بیاساس دامن زده است.
وی در ادامه با بیان اینکه مرغ گوشتی اصلاح نژاد شده است، تصریح کرد: دلیل اصلی افزایش زیاد سرعت رشد جوجههای گوشتی، انجام برنامههای اصلاح نژادی از حدود 15 سال قبل در دنیا و بهبود شرایط مدیریتی نگهداری و پرورش، رعایت اصول بهداشتی و اجرای برنامههای اصلاح نژادی است که باعث شده سیر رشد جوجهها در این فرآیند به شکلی گردد که جوجه ظرف مدت 42 روز حدود دو کیلو و 300 گرم وزن بگیرند .
مسئول روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان با بیان اینکه ارزانترین پروتئین در دنیا مرغ گوشتی است، افزود: از فواید گوشت مرغ میتوان به عنوان منبعی سرشار از پروتئین، ویتامین و مواد معدنی اشاره کرد که باعث پیشگیری از سرطان و آلزایمر و همچنین سلامت قلب و عروق میگردد لذا وجود آن در سفره غذایی امری ضروری است.
نگارستانی با تأکید بر اینکه در هیچ جای دنیا هورمونهای افزایش دهنده رشد در طیور مصرف نمیشود، ادامه داد: وجود نظارتهای برنامهریزی شده دامپزشکی باعث بهبود سلامت، بهداشت دام و طیور و حراست از این سرمایههای گرانبها گردیده و از این رو تاییدیه دامپزشکی خود دلالت بر سلامت فرآورده خام دامی دارد که لزوم واقف بودن متولیان امر در استان به نقش دامپزشکی و جایگاه آن را میطلبد.
وی در مورد مصرف آنتی بیوتیک در صنعت مرغداری اینچنین گفت:آنتی بیوتیک یک دارو است که جزئی از فرآیند درمان و مقابله با بیماریهاست که باعث تامین سلامت در مرغداری میگردد، البته باید دوره منع مصرف قبل از کشتار مرغ رعایت شود زیرا در صورت عدم رعایت دوره پرهیز و وجود باقیماندههای آنتی بیوتیکی در گوشت طیور میتواند مخاطره آمیز باشد.
مسئول روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان در ادامه طرح پایش آنتیبیوتیک در استان را که به صورت روتین در اداره دامپزشکی استان در حال اجرا است مطرح کرده و گفت: نمونهبرداریهای متعدد در این زمینه انجام شده و نتایج بررسی میگردد.
نگارستانی در مورد طرح ارزشمند مرغ سایز اظهار کرد: انجام این طرح دراستان کرمان با هدف سلامت مصرف کنندگان و تولید محصول سالم ،کاهش ضایعات لاشههای طیور و کاهش باقی مانده آنتی بیوتیک بر مبنای پرورش مرغ در یک دامنه زمانی کم و با وزن مشابه (1200تا 1800 گرم) است.
وی در این رابطه افزود: هرچه اندازه مرغ بیشتر باشد، نشاندهنده کیفیت بهتر نیست بلکه اندازه چربی آن بیشتر است.
ایسنا